30 / 04 / 2024

Katar'da sanayi bölgelerinden 6 ay kira alınmayacak! 

Katar'da sanayi bölgelerinden 6 ay kira alınmayacak! 

Katar Dışişleri Bakanı Yardımcısı Lulva el-Hatır, koronavirüs sebebiyle, lojistik ile küçük ve orta ölçekli sanayi bölgelerinden 6 ay boyunca kira alınmayacağını belirtti...



Katar yönetimi, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele için uçuşların ve toplu ulaşım hizmetlerinin askıya alınması gibi çeşitli önlemler aldı.

Kriz Yönetimi Yüksek Komitesi, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani başkanlığında toplantı düzenledi. Toplantıda, ülke genelinde virüsle mücadele önlemleri konuşuldu.

Şeyh Temim, özel sektöre 75 milyar riyallik teşvik sağlanması, Merkez Bankası'nın da diğer bankaları, özel sektörün kredi taksitlerini ertelemeye teşvik edecek uygun bir mekanizma geliştirmesi yönünde önlemler alınmasını ifade etti.

Katar da sanayi bölgelerinden 6 ay kira alınmayacak! 

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Lulva el-Hatır, konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında, lojistik ile küçük ve orta ölçekli sanayi bölgelerinden 6 ay boyunca kira alınmaması, otelcilik, turizm, ticaret kompleksleri ve lojistik merkezlerin 6 ay boyunca elektrik ve su faturasından, gıda ve tıbbi malzemelerin 6 ay boyunca gümrük vergisinden muaf tutulması kararının alındığını belirtti. 

Koronavirüs gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?


Geri Dön