03 / 05 / 2024

San Francisco bina enerjisi

San Francisco bina enerjisi

San Francisco'nun bağlı olduğu Kaliforniya eyaletinin, 2020 yılı için %100 yenilenebilir enerji kullanma hedefi var. İşte bu doğrultuda San Francisco'da inşa edilecek yeni binalara güneş enerjisi panelinin kurulması zorunluluğu getirildi.

Mark Zuckerberg California’daki malikanesini 29,6 milyon dolara sattı!

Dünyanın en zenginleri listesinde yer alan ve daha önce San Francisco’daki malikanesini 31 milyon dolara satan Mark Zuckerberg şimdi de California'daki malikanesini 29,6 milyon dolara sattı...

Robin Williams’ın San Francisco'daki ikonik malikanesi 703 milyon TL'ye satılıyor! 

Merhum aktör Robin Williams'ın, ABD'nin San Francisco şehrinde yer alan ikonik malikanesi 703 milyon TL'lik (25 milyon dolar) bir fiyatla satışa sunuluyor. İşte detaylar...

San Francisco'da evsizlik oranı gittikçe artıyor!

Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco’da evsizlik oranı gittikçe artıyor. Evsizler arasında uyuşturucu kullanımının ciddi boyutlara ulaşması da şehir sakinleri arasında tedirginliğe neden oluyor. 

Meos Endüstriyel Otomasyon Mühendislik Güç Sistemleri Ve Bina Teknolojileri San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Meos Endüstriyel Otomasyon Mühendislik Güç Sistemleri Ve Bina Teknolojileri San.Tic.Ltd.Şti. Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Mehdi Mengutaycı tarafından kuruldu.

Elon Musk San Francisco'daki evini sattı! 

Elindeki gayrimenkulleri satışa çıkaran Tesla CEO'su Elon Musk, San Francisco'daki evini sattı. 

San Francisco'da koronavirüsle zirve yapan evsizlik krizi çözülemiyor!

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco'da senelerdir çözülemeyen evsizlik probleminin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla beraber zirve yaptığı, diğer bir taraftan COVID-19 salgını sebebiyle kentte konut inşasının yavaşladığı belirtildi.

San Francisco'da evsizler için sunulan konut projesi reddedildi!

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco'da evsizler için sunulan konut projesini şehir denetim kurulu 8'e 3 oyla reddetti.

Elon Musk, San Francisco'daki evini 32 milyon dolara satıyor!

Elon Musk, San Francisco'da bulunan ve 1 seneyi geçkin süredir alıcı bulamadığı konutunun fiyatını 5.5 milyon dolar düşürdü. Konut, yerine göre değişiklik gösterse de ortalama 6 metre tavan yüksekliğinde.

Kahan Mimarlık İnşaat Mobilya Dekorasyon Gıda Otomotiv Bina Yön.Spor Sal.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Kahan Mimarlık İnşaat Mobilya Dekorasyon Gıda Otomotiv Bina Yön.Spor Sal.San.Ve Tic.Ltd.Şti. Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Aksoy tarafından kuruldu.

Julia Roberts, San Francisco'da 8,3 milyon dolara ev aldı!

Hollywood’un ünlü oyuncusu Julia Roberts, San Francisco'dan 8,3 milyon dolara 575 metrekare büyüklüğe sahip beş yatak odalı ve beş banyolu ev aldı...

Serdar Bilgili 'Transamerica Pyramid'i 700 milyon dolara satın aldı!

İşadamı Serdar Bilgili, ABD’li ortağı Michael Shvo ile birlikte San Francisco şehrinin ikonik yapılarından piramit şeklindeki Transamerica gökdelenini satın aldı.

Michelle Pfeiffer San Francisco’daki evini sattı!

Amerikalı oyuncu Michelle Pfeiffer, San Francisco’da bulunan evini 2 milyon dolara (119 milyon TL) sattı. Büyük bir arazi üzerine kurulan malikanenin 4 konuk evi bulunuyor.

Google 20 bin yeni konutun inşasına başlıyor!

Google, merkezinin bulunduğu San Francisco’da yaşanan konut krizini çözmek için 1 milyar dolarlık yatırıma hazırlanıyor. Şirket, 1 milyar dolarlık yatırımla 20 bin yeni konutun inşasına başlayacak.

San Francisco bina enerjisi Haberi

San Francisco bina enerjisi

Yenilenebilir/yeşil enerji kaynaklarının, güneş ve rüzgar gibi hem doğayı kirletmeyen hem de doğada sonsuz bir şekilde bulunan doğal kaynaklar olduğunu biliyoruz. Günümüzde bu alanda en çok tercih edilen kaynak şüphesiz güneş enerjisi. Hatta geçtiğimiz günlerde, yağmurlu havalarda bile enerjiden kayıp yaşanmaması için yağmur suyunu enerjiye çevirebilen güneş paneli üretilmişti.


Güneş enerjisinin önemi birçok kişi tarafından biliniyor, zira fosil yakıtlar eninde sonunda tükenecek ve enerji için yenilenebilir kaynakları kullanmamız gerekecek. Bu vaziyetin farkında olanlar şehirlerden bir tanesi de ABD'nin San Francisco şehri…


Bildiğimiz üzere San Francisco'nun bağlı olduğu Kaliforniya eyaletinin, 2020 yılı için %100 yenilenebilir enerji kullanma hedefi var. İşte bu doğrultuda San Francisco'da inşa edilecek yeni binalara güneş enerjisi panelinin kurulması zorunluluğu getirildi. Yeni yasa 2017 yılı ile birlikte yürürlüğe girecek....