28 / 04 / 2024

Mark Zuckerberg California’daki malikanesini 29,6 milyon dolara sattı!

Mark Zuckerberg California’daki malikanesini 29,6 milyon dolara sattı!

Dünyanın en zenginleri listesinde yer alan ve daha önce San Francisco’daki malikanesini 31 milyon dolara satan Mark Zuckerberg şimdi de California'daki malikanesini 29,6 milyon dolara sattı...



Dünyanın en zenginleri listesinde yer alan Mark Zuckerberg, sosyal medya holdingi Meta’nın sahibi olmasının dışında varlıklarını çeşitlendirmesiyle de oldukça dikkat çekti. Mark Zuckerberg'in portföyündeki kalemlerden bir tanesi de gayrimenkul olarak belirtiliyor. Daha önce San Francisco’da yer alan malikanesini 31 milyon dolara satan Mark Zuckerberg, şimdi de California’daki malikanesini 29,6 milyon dolar gibi rekor bir fiyata sattı.

2004'te Harvard Üniversitesi’nden girişimci arkadaşlarıyla beraber Facebook’u (şimdiki adıyla Meta) kuran Mark Zuckerberg, yaklaşık olarak 170 milyar dolarlık servetiyle dikkat çekiyor. Forbes listelerine göre, Moët Hennessy Louis Vuitton’ın başkanı ve CEO’su Bernard Arnault ve ailesi; Twitter, SpaceX ve Tesla’nın sahibi Elon Musk ve Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’tan sonra dünyanın en zengin 4. kişisi olan Mark Zuckerberg gayrimenkul yatırımları ile de adından sık sık söz ettiriyor.

Mark Zuckerberg California’daki malikanesini 29,6 milyon dolara sattı!

techinsidecom'da yer alan habere göre son senelerde etkileyici bir malikane alan ve on milyonlarca dolar değerine sahip bazı gayrimenkul yatırımları ile dikkat çeken Mark Zuckerberg, California’nın Woodside kasabasında bulunan mülkünü elden çıkardı. Yaklaşık olarak 3,5 dönümlük bir arsa üzerinde 4 bin 800 metrekare genişliğe sahip bir malikane olan söz konusu gayrimenkul emlak sitelerinde de ‘Avrupai’ bir tarza sahip, 3,5 banyo, 4 geniş yatak odası, profesyonel bir şef için donatılmış bir mutfak, bir aile yemek odası, büyük bir oturma odası ve geniş bir bahçeye sahip şekilde listelendi. 29,6 milyon dolara satılan mülkün yeni sahibi ise şu an için açıklanmadı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Meta Platforms’un CEO’su Mark Zuckerberg, Kasım'da şirket hisselerinin yaklaşık olarak 190 milyon dolarlık bölümünü nakde çevirerek, 2021 yılından bu yana ilk defa büyük bir satış yapmıştı. Daha önce San Francisco’daki malikanesini 31 milyon dolar gibi bir bedelle elden çıkaran Mark Zuckerberg’in Lake Tahoe, Palo Alto, San Francisco ve Hawaii’de yaklaşık olarak 10 adet mülkü bulunduğu biliniyor. Mark Zuckerberg'in en büyük yatırımı da yaklaşık olarak 1.400 dönümlük arazi ve devasa bir malikaneye sahip olduğu Hawaii’de bulunuyor.

Gayrimenkul portföyü toplamının 320 milyon doların üzerinde olduğu belirtilen Marc Zuckerberg’in son gayrimenkul satışından sonra yeni bir mülk edinip edinmeyeceği ise merak ediliyor. Ayrıca diğer bir taraftan Mark Zuckerberg odağını yapay zekâya kaydırarak yüksek teknoloji çiplere milyarlarca dolar yatırım yapmıştı.

 

İslam Memiş sakın yapmayın diyerek uyardı! Hem altın, hem dolar hem de gümüş için 20 Mart 2024 uyarısı!

İnşaat sektöründe yeni dönem: Yapılar artık akıllı metodojiler ile güçlendirilecek!

Canlı altın fiyatları: Gram, çeyrek ve tam altın ne kadar? Altın bugün yükseldi mi? Son dakika altın fiyatları


Geri Dön