27 / 04 / 2024

İslam Memiş sakın yapmayın diyerek uyardı! Hem altın, hem dolar hem de gümüş için 20 Mart 2024 uyarısı!

İslam Memiş sakın yapmayın diyerek uyardı! Hem altın, hem dolar hem de gümüş için 20 Mart 2024 uyarısı!

Yaptığı açıklamalarda gündemden düşmeyen Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasaları etkileyecek olan verilere dikkat çekerek tarih verdi. İslam Memiş, yatırım araçlarında ibrenin nereyi göstereceğine dair çok önemli açıklamalar yaptı...



Milyonlarca yatırımcının gözü piyasalarda yaşanan son dakika gelişmelerinde. Yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Finans analisti İslam Memiş, haftanın okumasını tv100'de kaleme aldığı köşe yazısında yaptı. Yazısında hangi tarihlere, hangi verilere dikkat edilmesi gerektiğine değinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın, gümüş, dolar, euro ve diğer yatırım araçlarında nasıl bir haftanın yatırımcıları bekleyebileceğine dair ipuçları paylaştı.

İslam Memiş kaleme aldığı yazısında küresel piyasaların çarşamba gününe odaklandığını dile getirerek, Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararının piyasaları şekillendireceğini belirtti.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in tv100'deki bu haftaya dair analizi şu şekilde:

"Piyasaların genel olarak beklentisi Fed’in faizlerde bir değişikliğe gitmeyeceği şeklinde.
Benim öngörüm de aynı şekilde. Fakat Fed’in Haziran ayı itibarıyla faiz indirimlerine başlaması piyasalar için hiç sürpriz olmaz. Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarından sürecin şifrelerini de almış olacağız.

Peki Çarşamba gününe kadar ne olabilir?

Dolar endeksi (dxy), Fed’in kararına kadar güçlü durabilir ayrıca ben dolar karşısındaki tüm varlıklarda geri çekilmeler de bekliyorum.

İslam Memiş sakın yapmayın diyerek uyardı! Hem altın, hem dolar hem de gümüş için 20 Mart 2024 uyarısı!

'ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR...'

Ondan sebep elinde dolar olanlar çarşamba gününe kadar fırsatları iyi bir şekilde değerlendirmeli.

Altın ve gümüşün ons fiyatlarında da gerileme bekliyorum.

Ons altında 2 bin 120 dolar, gümüşün ons fiyatında 24,70 dolar destek seviyeleri bulunuyor. 
Sonra yeniden bir yükseliş başlamasını bekliyorum."


Peki yatırımcıların bir diğer gözdesi olan borsada durum ne olacak? İslam Memiş'in geçtiğimiz hafta konuyla ilgili analizi ise şu şekilde:

"Yatırımcıların en çok tercih ettiği yatırım araçları arasında yer alan Borsa İstanbul 8828 puandan haftayı tamamladı. Yüzde 0.62'lik bir değer kaybı vardı. Fitch, Türkiye'nin kredi noturunu artırdı. Borsada da rekorlar olacak beklentisi vardı. Ben de 8400-9400'ü takip edin, düzeltmeler daha bitmedi demiştim. Pazartesi günü 9358'ye kadar çıktı fakat şu anda 8828 puan. Söz konusu bu yükselişler kalıcı olmadı. Hikaye not artırımında değilmiş. Satışlar burada bitmemiş yani. Özellikle Türk Lirası bazlı işlem yapanlar dikkat etsin. Dolar bazlı ve altın bazlı maliyet yapmalarını da öneriyorum.

Borsa tarafında yatırımcıların çok dikkat etmesi gerekli.. Kaldıraçlı işlem, kredili işlem sakın yapmayın. Bu piyasa kumar değil bir yatırım piyasası. Eğer gücün yetmiyorsa akıllı ol, kaşınma. Borsa, kulaktan dolma bilgilerle girilip yatırım yapılacak bir piyasa değil.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar ve euro tahminlerini peş peşe açıklarken, ekonomi yönetimi ile piyasa arasındaki zıtlığı da  yorumladı: "Dolar 32.20 Türk Lirası. Bu taraftaki beklentilerimiz pozitif yönde sürüyor. Döviz kurları genel olarak yükseliş trendinde. Dolarda 40-40 bandı, euro/TL kurunda 50 seviyelerini bekliyoruz. Ekonomi yönetimiyle piyasa arasında bir zıtlaşma ve sertleşme başladı. Bu  durum parmak sallamaya geçti bilginiz olsun. Bugünkü gidişat doların 40-45 bandına çıkacağına işaret ediyor.

İslam Memiş, "Ons altın, gram gümüş, gram altın, ons gümüşte geri çekilme olacak şeklinde bazı uyarılarım vardı. 2 bin 155'e kadar gerileyen ons altın gördük. Gram altın fiziki altın tarafında 2 bin 438 liradaydı. 2 bin 385'e kadar geriledi. Yeniden hızlı yükselişle rekor tazeledi cuma günü gram altın ve 2 bin 459 lirayı gördü. 

Sert geri çekildi ve bir gün sonra yani cuma günü de yeniden rekor tazeledi. 2 bin 500, 2 bin 700 ve 3 bin TL beklentimiz sürüyor."
 

 

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy Dursunköy 3. Etap 12. Kısım için imzalar atıldı! 

Canlı altın fiyatları: Gram, çeyrek ve tam altın ne kadar? Altın bugün yükseldi mi? Son dakika altın fiyatları

Bankalar kredi musluklarını açtı, yeni uygulama Nisan’da başlıyor… Resmen açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön