29 / 04 / 2024

sanayi alanlarının emlak vergisi

sanayi alanlarının emlak vergisi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü,77 maddelik Üretim Reform Paketi'ni açıkladı. Emlak vergisini kaldıracaklarını söyleyen Özlü, bir de yurtdışına OSB kurulabileceğinin müjdesini verdi.

Emlak Konut GYO Trabzon Ortahisar Sanayi arsasının ihalesi 25 Nisan'da! 

Emlak Konut GYO Trabzon Ortahisar Sanayi arsasının ihale tarihi 25 Nisan olarak açıklandı. Peki Emlak Konut GYO Trabzon Ortahisar Sanayi arsasının büyüklüğü ne kadar? 

Hosseın Emlak Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Hizm.İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hosseın Emlak Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Hizm.İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Hosseın Ghaseranı ve Rıdvan Yel ortaklığında kuruldu.

İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'ı deprem bölgesinde!

TÜSİAD, TÜRKONFED ve SEDEFED'in iş birliğinde hazırlanan rapor, İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'nın deprem bölgesinde bulunduğunu, ekonomik zararın 25 ila 300 milyar doları ulaşabileceğini ortaya koydu.

Tepe Emlak Yatırım, İDO’nun ticari alanlarını kiralayacak!

25 senelik tecrübesiyle gayrimenkul sektörünün köklü kuruluşları arasında yer alan Tepe Emlak Yatırım A.Ş., İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) terminal ve gemilerindeki ticari alanların kiralama hizmetlerini üstlendi.

Diyarbakır Sur'da ticari alanların satılmasına tepki!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve Diyarbakır Ticaret Borsası yazılı bir açıklamada bulunarak, Sur'daki ticari alanların tek tek ihale ile satılması halinde kısa sürede atıl duruma düşeceklerini ifade etti.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlâk Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Sanayi alanlarının şehir dışına taşınması dönüşümün önünü açacak!

İzmit Makina İmalatçıları Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi üyeleri, fiziki mekanların üretim kapasitesini karşılamaması sebebiyle taşınıyor. Alınan bu kararla, kentsel dönüşümün önü açılacak...

Sanayi alanları İstanbul'un dışına taşınacak!

İSO Meclis toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, İstanbul’da şehir içinde sıkışmış sanayi alanlarının şehir dışına taşınması noktasında çok büyük bir adım atacaklarını söyledi...

Sanayi alanları şehir dışına taşınacak!

"Gelecek nesillere bırakacağımız şehirler daha çevreci olacak" diyen Bakan Murat Kurum, şehir merkezlerindeki sanayi alanlarının taşınarak buraların millet bahçelerine dönüştürüleceğini dile getirdi. 

Yatırım Alanlarının Belirlenmesine Dair Yönetmelik 2018!

Yatırım Alanlarının Belirlenmesine Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.  Yönetmelikle, ilgili mevzuat kapsamında kurulacak organize sanayi bölgelerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Askeri alanlarının taşınma konusu emlak sektörünün gündeminde!

İzmir’de askeri alanların şehir dışına taşınması projesi FETÖ ile mücadelede belli bir aşamaya gelinmesinin ardından emlak piyasasında yeniden konuşuluyor.

Boşaltılacak askeri alanların taşınma maliyeti hesaplanıyor!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bolaştılmasına karar verilen askeri alanlarla ilgili açıklama yaptı. Işık, askeri alanların taşınma maliyetinin hesaplandığını söyledi.

Aydın emlak sektöründe büyük tedirginlik!

Efeler’deki inşaat projeleriyle tanınan oldukça ünlü olan müteahhit B.D. iddialara göre 80 milyon liraya varan parayla kayıplara karıştı. Bu olay Aydın emlak sektöründe tedirginlik yarattı.

sanayi alanlarının emlak vergisi Haberi

sanayi alanlarının emlak vergisi

77 maddelik Üretim Reform Paketi'ni açıklayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Planlı sanayi alanları için emlak vergisinin kaldırılması ve yapı denetim hizmet bedeli indirimiyle ilgili açıklama yaptı.


Emlak vergisi kalkıyor

Emlak vergisini kaldıracaklarını söyleyen Bakan Özlü,  "Emlak vergisi payı organize sanayi bölgeleri için yılda 360 milyon lira. Bunu da kaldırıyoruz. Sanayi siteleri için getirdiğimiz yapı denetimi hizmet bedeli indirimiyle yılda 127.8 milyon lira ilave bir hak sağlıyor. Sanayi sicili almış her sanayici için emlak vergi kalkıyor" dedi.


Yurtdışında OSB kurulabilecek

Bakan Özlü, yurtdışında organize sanayi bölgesi (OSB) kurulabileceğinin müjdesini verdi. Özlü, "Yurtdışına OSB kurma imkanı getiriyoruz, bunun için Bakanlar Kurulu'ndan yetki alıyoruz yani Türkiye'de başarılı olan OSB'ler yurtdışında da OSB kurabilecekler." dedi. 


Özlü, özel sektörün de özel endüstri bölgesi kurmasına imkan tanıyacaklarını...