06 / 05 / 2024

sanayi bankası

sanayi bankası

1947 yılında Sanayi Bankası kurulacakmış. 1 milyon 800 bin lira sermaye ile kurulacak olan banka, sanayicilerin bütün banka muamelelerini görecekmiş. Kurulacak bankaya Doyçe Oryent Bank'ın binası tahsis edilmiş.

Balıkesir Sanayi 2. Kapı bölgesindeki mülkiyet sorunu çözülüyor!

1986'da İller Bankası Şehir Plancıları tarafından imar çalışması yapılan,18.02 bölgesi olarak bilinen Sanayi 2. Kapı bölgesindeki 34 senelik mülkiyet sorunu vatandaşların tapu ile aldıkları parsellerin tamamının korunması kaydıyla çözüme kavuşturuluyor.

Bitlis OSB'de yatırım için Kalkınma Bankası'na başvuru yapıldı!

Bitlis'te 70'den fazla girişimci, "Cazibe Merkezleri Programı" kapsamında Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım gerçekleştirmek için Kalkınma Bankası'na başvuru yaptı.

Sirkeci İş Bankası binası 51.1 milyon TL'ye satıldı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Sirkeci'deki İş Bankası binasını 51 milyon 100 bin TL'ye Elkon Elevatör Konveyör ve Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne sattı.

Avrupa İmar Ve Kalkınma Bankası Heyeti GSO’yu ziyaret etti!

Suriyeli mültecilerin kente etkisi konusunda tespitlerde bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) heyeti, Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Ayhan Zeytinoğlu: Merkez Bankası’nın artık faiz indirimine gitmesi gerek!

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “ Baz etkisi ile enflasyonun 1 puanın üzerinde düşeceği gözükmektedir. Merkez Bankası’nın artık faiz indirimine gitmesi gerekmektedir. ” dedi.

Bursa Büyük Sanayi Sitesi başvuruları 12 Ocak'ta bitecek!

Bursa Büyük Sanayi Sitesi başvuruları 12 Ocak'ta bitecek. Projede başvurular T.C. Halk Bankası A.Ş.'nin Bursa ili genelindeki tüm yetkili şubeleri tarafından kabul ediliyor.

Sanayi Ekim'de yüzde 74.9 kapasiteyle çalıştı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından düzenlenen ve ekim ayında imalat sanayinde faaliyet gösteren 2 bin 161 işyerinin katılımıyla gerçekleştirilen imalat sanayi kapasite kullanım oranı çalışması sonuçları açıklandı.

Emesa İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Emesa İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Cemil Aksoy, Abdullah Alsebaeı Müdürlüğü'nde 5 milyon TL'lik sermaye ile 9 Ekim'de atih, Kemal Paşa Mahallesi, Atatürk Bulvarı, Emlak Bankası Blokları'nda kuruldu.

1947 yılında 1 milyon 800 bin lira sermaye ile Sanayi Bankası kurulacakmış!

1947 yılında Sanayi Bankası kurulacakmış. 1 milyon 800 bin lira sermaye ile kurulacak olan banka, sanayicilerin bütün banka muamelelerini görecekmiş. Kurulacak bankaya Doyçe Oryent Bank'ın binası tahsis edilmiş.

Ford yatırım projeleri için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan kredi alıyor!

Ford Otomotiv Sanayi A.Ş., önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirilecek yatırım projelerinin finansmanına yönelik çalışmalar çerçevesinde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan toplam 140 milyon Euro tutarında yatırım kredisi alıyor...

Albaraka Türk Beylikdüzü Organize Sanayi ve İzmir Gıda Çarşısı'nda şube açtı!

Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu 'na yaptığı açıklamada İzmir Gıda Çarşısı şubesi ve İstanbul Beylikdüzü Organize Sanayi şubesinin açılışını gerçekleştirdi...

Yapı Kredi Çemaş Döküm Sanayi üzerindeki ipoteğini kaldırdı!

Çemaş Döküm Sanayi tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Bankası A.Ş. Çemaş Döküm Sanayi üzerindeki 1.017.280 USD tutarındaki ipoteğini kaldırdı...

Çemaş Döküm Sanayi üzerindeki ipotek kaldırıldı!

Çemaş Döküm Sanayi tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan yazılı açıklamaya göre Çemaş Döküm Sanayi Yapı Kredi Bankası lehine Fabrika Bina ve Lojmanları üzerine müştereken ipotek kalktı...

sanayi bankası Haberi

sanayi bankası

Sanayi Bankası


Bankanın sermayesi 1,800,000 lira olacak





Ekonomi Bakanlığı ile sanayicilerin dertleri üzerinde temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gitmiş olan bölge sanayi birliği umumi katibi B.Halit Güleryüz henüz şehrimize dönmemiştir. Umumi katip Ankara'daki temaslarına devam etmektedir. Verilen malumata göre sanayiciler tarafından kurulması istenilen Sanayi Bankası işi kuvveden fiile girmiş bir haldedir. 

Banka bir milyon sekiz yüz bin lira sermayeli olacak ve sanayicilerin bütün banka muamelelerini görecektir. 

Bankanın açılacağı Doyçe Oryent Bank binasının tahsisi Maliye Bakanlığı'nca kabul edilmiştir. Sanayi Bankası kurulmasından sonra ayrı bir sanayi odasının lüzumlu olup olmadığı hakkında Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı eksperleri tetkiklerine devam etmektedirler


Akşam Gazetesi 18 Mart 1947



Abdullah Kutalmış...