07 / 05 / 2024

sanayi siteleri dönüşüm

sanayi siteleri dönüşüm

Sanayi sitelerinin dönüşümü konusundaki kararsızlıklar yatırımları durdurma noktasına getirdi. Planının üç kez değişmesi ve belediyeler arasındaki anlaşmazlıklar İstanbul'un en önemli bölgelerindeki yatırımları bekletiyor.

TOKİ sanayi sitelerinin imajını tazeleyecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Başkanı M. Ergün Turan, Şanlıurfa, Uşak, Bursa ve Yozgat Boğazlıyan'daki sanayi sitelerinde dönüşüm projeleri gerçekleştireceklerini söyledi.

TOKİ merkezdeki sanayi sitelerini dönüştürüyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, kentsel dönüşüm projeleriyle şehirlerin, dokusunu tehdit eden ve imajını bozan sanayi sitelerinden de arındırıldığını söyledi.

Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi için düğmeye basıldı! 223 yeni dükkan geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merakla beklenen Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihale tarihini açıkladı. İşte merak edilen detaylar...

Şanlıurfa Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2. Etap ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Şanlıurfa Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ihalesi 23 Kasım'da!

TOKİ, Şanlıurfa Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesini 23 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi'nde dönüşüm başladı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gülsan Sanayi Sitesi dönüşüm projesinde çalışmalar başladı. Projeye yönelik açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çalışmaların Nisan 2022'de biteceğini dile getirdi. 

Şanlıurfa Eski Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkımlara hız verdi.

Asfa Atık Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asfa Atık Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Aslan Eser ve Fahrettin Ertemel ortaklığında kuruldu. 

Almalı Geri Dönüşüm Metal İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Almalı Geri Dönüşüm Metal İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Aziz Almalı tarafından kuruldu.

Chiltones Plastik Geri Dönüşüm Sistemleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Chiltones Plastik Geri Dönüşüm Sistemleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Çakmak, Sıdık Aytar, Wang Mınglıang ve Hongye Luan ortaklığında kuruldu. 

Özen Cam Geri Dönüşüm Kazanım Ve İnşaat Sanayi Limited Şirketi Kayabaşı Şubesi açıldı!

Özen Cam Geri Dönüşüm Kazanım Ve İnşaat Sanayi Limited Şirketi Kayabaşı Şubesi bugün Başakşehir'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Sugurya Gemi Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sugurya Gemi Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile kuruldu. 

Nev Met Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nev Met Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Enes Yiğit tarafından kuruldu. 

Nam Pet Plastik Geri Dönüşüm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nam Pet Plastik Geri Dönüşüm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 20 bin TL sermaye bedeli ile Akif Nam tarafından kuruldu. 

Kahvecioğlu Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kahvecioğlu Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Enes Kahveci tarafından kuruldu.

sanayi siteleri dönüşüm Haberi

sanayi siteleri dönüşüm

Sanayide dönüşüm projesindeki belirsizlikler yatırımları vurdu. Marmara Bölgesi'nin tamamını etkilemesi beklenen sanayi dönüşüm planının üç kez değişmesi ve belediyeler arasındaki anlaşmazlıklar fabrikalarda yatırımları durdurdu.


Sanayi tesislerinin fazla olduğu Halkalı, Dudullu Tuzla, Bakırköy, İkitelli, ve Ümraniye gibi ilçelerde son altı ayda üç ayrı dönüşüm planı geldi. 


Belediyeler arasındaki anlaşmazlıklar rant ve vergi tartışması yarattı. Bazı il ve ilçe belediyelerinin dönüşüm planlarındaki imar değişikliklerini lokal olarak iptal ettikleri anlaşıldı. Bu nedenler iş dünyasında ve yatırımcılarda büyük tedirginliğe neden oldu. Firmlar, dönüşümün kendilerini kapsadıklarını bilmedikleri için yatırım planlarını erteliyor. 


TOSİAD Başkanı Ender Demirtaş, şehir içindeki sanayi sitelerinde üretim yapan esnafın psikolojik baskıya maruz kaldığını söyledi. Demirtaş, "Anadolu Yakası'nda İMES ve o bölgedeki küçük sanayi kuruluşlarının taşınmasıyla ilgili çok sayıda proje var. Esnaf bu dedikodular nedeniyle...