19 / 05 / 2024

sanayi sitelerinin inşası kdv

sanayi sitelerinin inşası kdv

Organize sanayi bölgelerinin altyapı yatırımları ile küçük sanayi sitelerinin inşasına ilişkin tüm alımlar Katma Değer Vergisi'nden istisna olacak.

Ulusal Kamu Entegre Veri Merkezi'nin inşası meclis gündeminde!

Türkiye'ye ait yurt dışında saklanan dijital verilere ve Ulusal Kamu Entegre Veri Merkezi'nin inşası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin Mezitli sanayi sitesi inşaatı yeniden gündemde!

Mersin Mezitli'de yapılacak sanayi sitesinin inşaatı meclis toplantısında yeniden gündeme alındı. 

Yeni AKM'nin inşasında sona geliniyor!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni AKM inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Atatürk Kültür Merkezi'nin inşasında sona geliyoruz. Taksim Meydanı'nda biliyorsunuz muhteşem bir opera binasını İstanbul'umuza kazandırıyoruz" dedi.

Malatya'da sanayi sitesi inşası için düğmeye basıldı!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kentte inşa edilecek sanayi sitesi için çalışmaların başladığını dile getirdi.

Denizli'de stadyum inşası için çalışmalar başladı!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Denizli'de inşa edilecek stadyum inşası alanında incelemelerde bulundu.

BM, İsrail'in yeni yerleşim inşasını uluslararası hukuka aykırı buldu!

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için yaklaşık 800 yeni konut inşası kararının, uluslararası hukuka göre açık bir ihlal olarak belirtti. 

Almanya'dan İsrail'e 'Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yeni yerleşimlerin inşasını durdurun' çağrısı!

Almanya, İsrail yönetimine Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki yeni yerleşim yerlerinin inşasının durdurulması çağrısı yaptı.

İtalya, İsrail'in Batı Şeria'da yeni konut inşasına başlama kararından derin endişe duyuyor!

İtalya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria'da farklı bölgelerde 800 yeni konut inşasına başlama kararından derin endişe duyulduğunu bildirerek İsrailli yetkililere kararlarını gözden geçirme çağrısı yaptı.

Adana'ya sanayi sitesi inşa edilecek! 

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Kozan çıkışının sadece 5-6 kilometre uzağında, Göztepe mevki yakınlarında, Sarıçam Belediyesi sınırları içerisinde sanayi sitesi inşa edilecek. 

İsrailli sivil toplum kuruluşu: Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşası onaylandı!

İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now (Şimdi Barış) Hareketi, Tel Aviv yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşasını onayladığını açıkladı.

Hayırsever iş insanı okul inşası için Sultanbeyli’deki arsasını bağışladı! 

İstanbul Sultanbeyli'de Mehmet Altun isimli hayırsever yaklaşık 300 milyon değerindeki arsasını okul ve cami inşası için Milli Emlak Genel Müdürlüğüne bağışladı. 

İsrail, binlerce yasa dışı yeni konut inşasını onaylayacak!

İsrail hükümetinin, ABD'de Joe Biden başkanlık görevine başlamadan önce işgal altında bulunan Batı Şeria ve Kudüs'te binlerce yasa dışı yeni konut inşasına onay vereceği ortaya çıktı.

Giresun Dereli'de konut inşası için temel kazı çalışmaları başladı!

Giresun Dereli'de sel felaketi sonrasında büyük zarar gören vatandaşlar için inşa edilecek iş yerleri ve konutların inşası için temel kazı çalışmaları başladı. 

sanayi sitelerinin inşası kdv Haberi

sanayi sitelerinin inşası kdv

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı hazırlandı.

Buna göre, kat karşılığı inşaat işlerinde arsa payı esasına dayalı vergilendirme modeline geçiliyor.

OSB ve KSS'lerin inşasına ilişkin de istisna düzenlemesi gerçekleştirilirken, organize sanayi bölgelerinin altyapı yatırımları ile küçük sanayi sitelerinin inşasına ilişkin tüm alımlar KDV'den istisna olacak. Ar-Ge ve tasarım faaliyetleri ile imalat sanayiinde kullanılacak makine ve teçhizat teslimlerinde de KDV istisnası getirilirken, bu istisnalardan yararlanmak için vergi dairelerinden alınacak istisna belgesi satıcılara ibraz edilerek, KDV'nin uygulanmaması da sağlanacak.

Kantinlere istisna


Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda kantin olarak belirlenen alanların okul aile birlikleri tarafından kiraya verilmesi işlemleri de  Katma Değer Vergisi'nden muaf tutuldu. Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliği'ne...