28 / 08 / 2024

sanayi tesislerine 24 saat takip

sanayi tesislerine 24 saat takip

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sanayi tesislerinin bacalarını 24 saat takip etmeye hazırlanıyor. Bakanlık, 98 bacadan gelen verileri online olarak izlemeye başladı.Yönetmeliklerle belirlenmiş limitlere uymayan tesislere yaptırım geliyor...

İnşaat malzemesi sanayi üretimi yüzde 24,7 arttı!

Türkiye İMSAD tarafından paylaşılan rapora göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2024 yılının Şubat ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 24,7 artış gösterdi. Bu yılın ilk 2 ayındaki üretim artışı ise geçen senenin ilk 2 ayına göre yüzde 14,3 şeklinde gerçekleşti.

İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi kasımda 71,24 puana geriledi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Kasım 2023 sonuçları belli oldu. Bileşik Endeks, kasımda bir önceki aya göre 0,06 puanlık düşüşle 71,24 puana geriledi. 

Konya Büyükşehir 24 taksitle ticaret, sanayi ve mesken sahası imarlı 4 arsa satacak! 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Karatay, Meram ve Selçuklu'da yer alan dört adet arsayı 24 taksitle satışa çıkardı. Söz konusu arsalar ticaret, sanayi ve mesken sahası imarlı olarak belirtildi.

O ildeki sanayi sitesinde 24 iş yeri inşa ettirilecek! 

S.S. Muş Bulanık 2 Nolu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı,  sanayi sitesinde 24 iş yeri inşa ettirecek. Söz konusu ihale 23 Kasım 2022 tarihinde yapılacak.

Niğde Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi'nde 24 adet iş yeri yaptırılacak!

Niğde Bor Ayder Dericiler ve Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı 24 adet iş yeri yaptıracak.

Bulvar 9 Sanayi'de 24 ay 0 faiz fırsatı! Geleceğin sanayi sitesinde teslimler iki ay sonra başlıyor! 

Sanayinin kalbinin attığı Esenyurt'ta geleceğin sanayi sitesi hayata geçiriliyor. Bulvar 9 Sanayi adıyla yükselen projede 113 ünite bulunuyor.

Sanayi tesislerine müjde! Elektrik kısıtlaması...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sanayi tesislerine uygulanan elektrik kısıtlamasının 29 Ocak (bugün) itibarıyla kaldırılacağını açıkladı. 

24 Cephe İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

24 Cephe İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Keskin tarafından kuruldu.

Yapı24 İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yapı24 İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün  Üsküdar’da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Fikret Sarıyıldız  tarafından kuruldu.

Reform 24 İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Beylikdüzü Şubesi açıldı!

Reform 24 İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Beylikdüzü Şubesi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Vtk 24 Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vtk 24 Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Vahit Tarık Kılıçoğlu tarafından 50 bin TL sermaye bedeli ile Başakşehir'de kuruldu.

Reform 24 İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Reform 24 İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Yunus Emre İnan Yönetim Kurulu Başkanlığı, Mahir Özçelik ile Eren Birdal Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 100 bin TL sermaye ile 20 Haziran'da Şişli'de kuruldu.

İzmir- Manisa Çevre Düzeni Planı ile hangi bölgeler imara açıldı?

İzmir- Manisa 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı yürürlüğe girdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir ve Manisa’da milyonlarca metrekarelik araziyi yapılaşmaya açarak yeni konut, otel ve sanayi tesislerine yol verdi…

sanayi tesislerine 24 saat takip Haberi

sanayi tesislerine 24 saat takip

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sanayi tesislerinin bacalarını 24 saat takip etmeye hazırlanıyor. Bakanlık, 98 bacadan gelen verileri online olarak izlemeye başladı.


Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri Bakanlık ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Laboratuvar Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanlığı, tarafından kuruluyor. Emisyon Ölçüm Sistemlerinden elde edilen veriler depolanıyor ve Bakanlık merkezine çevrimiçi (online) olarak aktarılıyor. Gelen veriler değerlendirilerek, yönetmeliklerle belirlenmiş limitlere uymayan tesislere yaptırım geliyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sanayi tesislerindeki bacaları, çalışmaları esnasında oluşturdukları yüksek kirlilik oranlarına göre belirledi. Bakanlık bu kapsamda Türkiye genelinde 223 sanayi tesisi ile bu tesislere bağlı yaklaşık 500 bacanın Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemi’ni (SEÖS) taktırması gerektiğini tespit etti.

Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri Çevrimiçi (on-line) İzleme Genelgesi ile; bacalarında Çevre Mevzuatı gereği Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemi (SEÖS) bulundurma...