07 / 05 / 2024

sanayi yeri yerleşme

sanayi yeri yerleşme

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan 2 yeni organize sanayi bölgesi ve uzun süre kiralamaya uygun fabrika talep etti. İSO, emlak sanayi modeli ile İstanbul sanayisinin  yerleşiklik sorununun çözülmesi planlanıyor.

İşe yerleştirme en çok hangi illerde oldu? En fazla açık olan meslekler hangileri?

İŞKUR 2023 Aralık ayına yönelik açıkladığı istatistiklere göre aralık ayında 83 bin 407’si erkek, 55 bin 482’si kadın olmak üzere 138 bin 889 işe yerleşme gerçekleşti. Peki en çok hangi meslek gruplarından eleman aranıyor?

Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

OHAL Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili detaylar belli oldu. Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

Recep İvedik 7'den ilk fragman geldi: Köyde konut projesine savaş açıyor!

9 Aralık tarihinde Disney Plus'ta yayınlanacak olam Recep İvedik 7'den ilk fragman geldi: Elektrik faturası 900 lira gelince köye yerleşme kararı alan İvedik, buradaki rant projesine savaş açıyor.

Fatih 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Fatih ilçesi, 4-A Konut Yerleşme Alanları ve 4-B-8 Konut + Ticaret Alanları'na ilişkin 1/5000 ölçekli 13.01.2022 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Ercan Aksoy: Yapılaşma faylara göre yapılmalı!

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, fayların yerine, deprem üretme potansiyellerine göre yapılaşma ve yerleşme alanları yapılması gerektiğini söyledi.

Tiny House fiyatları!

Arabanın arkasına takarak istenilen her alana yerleşme fırsatı sunan "Tiny House" Türkiye'de de ilgi görmeye başladı. Peki Tiny House nasıl yapılır? Tiny House maliyeti nasıl hesaplanır? İşte Tiny House fiyatları...

Özge Özpirinçci ile Burak Yamantürk Bodrum'a yerleşti!

Bir süredir Bodrum'daki yazlık evlerinde yaşayan oyuncu Özge Özpirinçci ve sevgilisi Burak Yamantürk, Bodrum Bitez'e yerleşme kararı aldı. 

Koronavirüs salgınıyla Ege ve Akdeniz’deki konutlara talep arttı!

Tüm dünyayı olumsuz etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlar, Ege ve Akdeniz'e yerleşme kararı aldı. Özellikle İzmir'de deniz kıyısında bulunan konutların satışlarında artış yaşanıyor. 

Mithat Can Özer ve Alina Boz Çeşme’ye yerleşecek!

Mithat Can Özer ve Alina Boz Çeşme’ye yerleşme kararı aldı. Çiftlere Sezen Aksu'dan ise veto geldi.

111 ülke vatandaşı Türkiye’den ev baktı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Türkiye’ye yerleşme, yatırım yapma ya da Türk vatandaşlığı kazanımı amacıyla taşınmaz almak  isteyen yabancı yatırımcılar için doğru ve güvenilir bilgiye sahip olabilecekleri portal oluşturdu. 

Osmaniye-Toprakkale Küçük Sanayi Sitesi'nde 242 iş yeri inşa edilecek!

Osmaniye - Toprakkale Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı Osmaniye-Toprakkale Küçük Sanayi Sitesi'nde 242 iş yeri yapım işi ihale ediyor. İhale 23 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Berrak Tüzünataç ve Berk Suyabatmaz'ın ABD'ye yerleşme planı ertelendi!

Bir dönem ABD’de kalan Berk Suyabatmaz’ın oraya yerleşme konusunda sevgilisi BerrakTüzünataç’a teklifte bulunduğu iddia edilmişti. Çift, salgın nedeniyle planlarını rafa kaldırdı.

Elazığ'da konteyner kentte yaşam başladı! 

Elazığ Doğukent Mahallesi'nde 900, Kırklar Mahallesi'nde de bazıları iki katlı 456 konteynerin kurulumu tamamlandı. Depremzedelerin geçici olarak barınmaları için kurulumu tamamlanan konteynerlere yerleşme süreci başladı...

sanayi yeri yerleşme Haberi

sanayi yeri yerleşme

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan 2 yeni organize sanayi bölgesi ve uzun süre kiralamaya uygun fabrika istendi.

Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre; sanayicinin talepleri dinleyen Bakan Kurum, “Sanayicinin yanındayız, gerekli adımlar atılacak” şeklinde konuştu. İSO Meclisi’nin haziran ayı olağan toplantısı, “İstanbul’un Sanayi Kimliği, Sanayinin Yerleşim Sorunu ve Çevre Düzeni Planı’na Bir Bakış” ana gündemi ile yapıldı. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan İstanbul ve çevresinin endüstri iş gücünün yüzde 50’sini barındırdığını belirterek, bu gerçeğe bağlı olarak bir İstanbul vizyonu geliştirilmesi gerektiğini kaydetti. 

İstanbul’da kaynakları verimli kullanmanın önemi hakkında konuşan Bahçıvan, emlak-sanayi modeli önerisinde bulundu. Bahçıvan, “İstanbul sanayisinin yerleşiklik sorunu, ciddi bir kaynak israfına yol açıyor. En etkili çözüm; organize sanayi bölgeleri. Biri Avrupa diğeri Asya yakasında olmak...