03 / 05 / 2024

Sancaklar Camii emre arolat

Sancaklar Camii emre arolat

Cüneyt Özdemir: Yılın şu son günlerinden birinde nihayet Büyükçekmece'deki Sancaklar Camii'ni ziyaret edebildim. Proje aşamasından itibaren takip ettiğim mimar Emre Arolat'a ait olan bu ilginç cami nihayet bitmişti

Mimar Ali Emre Yeğenağa vefat etti!

Mimar Ali Emre Yeğenağa vefat etti. Cenazesi 27 Ekim Perşembe (bugün) Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakiben Yeniköy Mezarlığı'nda defnedilecek.

Nizip Enes Bin Malik Camii inşaatı ne durumda?

Gaziantep Nizip Yunus Emre Mahallesi’nde Nizipli hayırseverler, Durdu Kılıç ve Mustafa Yaşaroğlu’nun bağışlarıyla yapılacak Enes Bin Malik Camii’nin inşaat çalışmalarına devem ediliyor.

Bağcılar'daki asansörlü Yunus Emre Camii'nin inşaatı tamam!

Bağcılar İnönü Mahalesi sakinleri Ramazan ayına yeni camilerinde girecek. Yıkılıp yeniden inşa edilen Bağcılar Yunus Emre Camii farklı mimarisi ile dikkat çekiyor. Camide, engelli ve yaşlıların kullanabilmesi için 10 kişilik asansör de bulunuyor.

Büyükçekmece Mimarsinan İbrahim Sancak Camii ne zaman açılacak?

Sancaklar ailesi ve Büyükçekmece Belediyesi işbirliği ile yapımı devam eden Mimarsinan İbrahim Sancak Camii Kurban Bayramı'nda ibadete açılacak.

Sancaklar Camii Dünya Mimarlık Festivali'nde 1. oldu!

Hz. Muhamed'e ilk vahyin geldiği, Mekke'de bulunan Hira mağarasından esinlenerek inşa edilen Büyükçekmece'deki Sancaklar Camisi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Büyükada Çarşı Camii proje yarışması sonuçlandı!

Büyükada’ya yapılacak Çarşı Camii’nin projesi için yapılan yarışma sonuçlandı. Yarışmanın kazananı Yüksek Mühendis Emre Can Yılmaz’ın projesi tasarımcılarla yapılacak görüşmelerin ardından uygulanmaya başlayacak.

Sancaklar Camii en iyi tasarlanmış 15 bina arasında!

Dünyanın en önemli tasarım kültürü merkezlerinden London Design Museum, yılın en iyi mimari tasarımlarını seçti. Yılın en iyi tasarlanmış 15 binası arasında, Emre Arolat’ın çizdiği Sancaklar Camii de var. Kazanan Haziran’da açıklanacak...

Sancaklar Camii 2015'in en iyi tasarım adayları arasında!

Londra Tasarım Müzesi’nin düzenlediği Yılın En İyi Tasarım Yarışması’nın 20 adayı arasında İstanbul’da bulunan Sancaklar Camii yer aldı..

Sancaklar Camii 2015'in en iyi tasarımına aday!

2015 yılının en iyi tasarımlarının belirleneceği yarışmanın adayları arasında Türk mimar Emre Arolat’ın tasarladığı Sancaklar Cami de bulunuyor.

Sancaklar Camii belgesel oldu!

Mimarlık ve tasarım alanında faaliyet gösteren yaratıcı medya prodüksiyon ekibi SGMStudio, EAA – Emre Arolat Architects tasarımı Sancaklar Camii için bir kısa belgesel filme imza attı.

Sancaklar Camii belgeseli Prag Mimarlık Haftası'nda gösterildi!

Mimarlık ve tasarım alanında faaliyet gösteren medya prodüksiyon ekibi SGMStudio, EAA - Emre Arolat Architects, Buyükçekmece'deki Sancaklar Camii için bir kısa belgesel filme imza attı.

SGMStudio, Sancaklar Camii kısa belgesel filmine imza attı!

Mimarlık ve tasarım alanında faaliyet gösteren yaratıcı medya prodüksiyon ekibi SGMStudio, EAA – Emre Arolat Architects tasarımı Sancaklar Camii için bir kısa belgesel filme imza attı...

SGMSTUDİO Sancaklar Camii'nin dört mevsimini filmleştirdi!

Mimarlık ve tasarım alanında faaliyet gösteren yaratıcı medya prodüksiyon ekibi SGMStudio, EAA – Emre Arolat Architects tasarımı Sancaklar Camii için bir kısa belgesel filme imza attı.

Sancaklar Camii emre arolat Haberi

Sancaklar Camii emre arolat


Yılın şu son günlerinden birinde nihayet Büyükçekmece'deki Sancaklar Camii'ni ziyaret edebildim. Proje aşamasından itibaren takip ettiğim mimar Emre Arolat'a ait olan bu ilginç cami nihayet bitmişti. Camiyi bulmak kolay olmadı. İstanbul'dan 1 saatlik bir yol sonrasında sora sora bulabildik. 

Kapıdan girince sağımızda Sanayi Devrimi'nden kalma bir fabrika bacasını andıran, taş yığını dikdörtgen minaresi bize 'hoş geldin' dedi. Üzerinde hat sanatı ile yazılmış Arapça cümleleri görmesek yanlış yere geldiğimizi düşünebilirdik. Belki de caminin en oyunbaz ve ilginç yanı ortada sadece ilk bakışta kot farkından dolayı bu minarenin görünür olmasıydı. 

"Yahu minareyi koymuşlar, camiyi yapmayı unutmuşlar?" gibi soğuk espriler yapılabilecek bir ortam! Ana girişin sağ yanında yan yana dizilmiş üç musalla taşı duruyordu. 

Hemen sol yanındaki merpenlerden ana giriş kapısına doğru inerken arazinin doğal...