07 / 05 / 2024

Sancaklar Camii mimari

Sancaklar Camii mimari

2015 yılının en iyi tasarımlarının belirleneceği yarışmanın adayları arasında Türk mimar Emre Arolat’ın tasarladığı Sancaklar Cami de bulunuyor.

Sinan Genim: Süleymaniye Camii ve çevresindeki yerleşim alanına mimari düzenleme şart!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Sinan Genim, bugünkü yazısında Süleymaniye ve çevresi için mimari düzenlemelerin yapılmasına ilişkin önerilerini kaleme aldı.

İşyurtları Kurumu mimari eserleri ihya edecek! 

Pek çok iş kolunda faaliyet gösteren Adalet Bakanlığı Cezaevleri İşyurtları Kurumu, mimari eserleri ihya etmeye hazırlanıyor. Kurum, Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olarak kullanılan kışlanın içerisindeki talim avlusu girişini ve Piyade Kışla-ı Hümayun Camii’ni restore edecek. 

BBC, Çamlıca Camii'ne hayran kaldı!

Türkiye hakkında bir belgesel çeken BBC, Çamlıca Camii'ne hayran kaldı. İngiliz muhabir yapımı 3 yıldır süren caminin Türkiye'nin en önemli mimari eserlerinden biri olacağını söyledi.

Ordu Gölbaşı Camii'ne minare yapılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından, daha önce restore edilen ancak minaresi bulunmayan Fatsa Gölbaşı (Yenipazar) Camii’ne bölgenin mimari yapısına uygun şekilde minare yapılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Büyükada'ya Çarşı Camii inşa ediliyor!

Büyükada'nın sahiline yapılmasına karar alınan Çarşı Camii inşaatına 2016 yazının sonunda başlanacak. Caminin mimari tasarımı, bir yarışma ile belirlendi.

Amsterdam'daki Ayasofya Camii ibadete açıldı!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da 20 yıldır Müslümanların hayallerini süsleyen Osmanlı ve Hollanda mimari tarzındaki Ayasofya Camii, kapılarını ibadete açtı.

Büyükçekmece Mimarsinan İbrahim Sancak Camii ne zaman açılacak?

Sancaklar ailesi ve Büyükçekmece Belediyesi işbirliği ile yapımı devam eden Mimarsinan İbrahim Sancak Camii Kurban Bayramı'nda ibadete açılacak.

Alanya Dadaşlar Camii yeniden inşa edilecek!

Alanya’nın Oba Göl Mahallesi'nde yapımı devam eden ve mimari yapısı nedeniyle kiliseye benzetilerek vatandaşlarca eleştirilen Dadaşlar Camii’nin minareleri yıkılarak yeniden inşa edilecek.

Arakiyeci Caferağa Camii restorasyonu ne zaman bitecek?

Arakiyeci Caferağa Camii, bahçesi, avlusu, iç ve dış namazgahlarıyla beraber, şadırvan ve çatısı mimari tarzdaki aslına uygun bir konseptle ibadete açılacak

Eyüp Arakiyeci Caferağa Camii restore ediliyor!

Eyüp Arakiyeci Caferağa Camii, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün İstanbul 1’inci Bölgesi tarafından restore ediliyor. Camii’nin bahçesi, avlusu, iç ve dış namazgahlarıyla beraber, şadırvan ve çatısı mimari tarzdaki aslına uygun bir konseptle ibadete açılacak.

Çamlıca Camii'nin inşaatından son görüntüler!

Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olacağı belirtilen Çamlıca Camii'nin kaba inşaatının büyük bir bölümü tamamlandı. Caminin mimari özellikleri, mimari şekli vev renkleri de ortaya çıkmaya başladı. İşte caminin inşaatından son görüntüler;

Selimiye Camii 100 km mesafeden görülecek!

Osmanlı döneminin en önemli mimari yapılarından birisi olan ve Mimar Sinan'ın ‘ustalık eserim' dediği Selimiye Camii, geceleri 100 kilometre mesafeden görülebilecek.

Sancaklar Camii Dünya Mimarlık Festivali'nde 1. oldu!

Hz. Muhamed'e ilk vahyin geldiği, Mekke'de bulunan Hira mağarasından esinlenerek inşa edilen Büyükçekmece'deki Sancaklar Camisi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Sancaklar Camii mimari Haberi

Sancaklar Camii mimari

2015 yılının en iyi tasarımlarının belirleneceği yarışmanın adayları, Londra Tasarım Müzesi tarafından açıklandı. Dünya üzerindeki tüm tasarım ürünlerini kapsayan yarışmada, endüstrinin en büyük firmalarının yanı sıra, tasarım dünyasının yükselen yıldızlarını ve az bilinen işlerini de görmek mümkün. Google’ın kendi kendini süren arabası ve Louis Vuitton Vakfı binası gibi tasarımların bulunduğu yarışmada, Türk mimar Emre Arolat’ın tasarladığı Sancaklar Cami de ödül için yarışanlar arasında. Herkes tarafından bilinen adaylardan bazıları, 25 Mart’ta başlayan sergiyle tanıtıldı.


Sancaklar Camii Tasarımcı: Emre Arolat İstanbul/Türkiye Farklı bir yaklaşımla tasarlanan cami, tartışmaları da beraberinde getirmiş. Fakat mimar, tüm kültürlerden arınmış mimari bir yapı oluşturmak istediğini, odaklanmak istediği konunun ‘dini mekanın özü üzerinde durmak’ olduğunu belirtmiş....