02 / 05 / 2024

Sancaklar Camii mimarisi

Sancaklar Camii mimarisi

Dışarıdan bakınca kubbesi, minaresi yok, 'taş kule'si var. Yerin altındaki iç mekânda da ne çini var ne süsleme. "Böyle cami mi olur" demeyin. Emre Arolat'ın yeraltındaki Sancaklar Camii sizi yanıltacak...

Pursaklar Tebessüm Camii ve Külliyesi'nin temeli atıldı!

Selçuklu mimarisi ile Pursaklar Devlet Hastanesi'nin yan tarafındaki 3 bin 875 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan iki minareli Tebessüm Camii ve Külliyesi'nin temeli atıldı.

Bağcılar'daki asansörlü Yunus Emre Camii'nin inşaatı tamam!

Bağcılar İnönü Mahalesi sakinleri Ramazan ayına yeni camilerinde girecek. Yıkılıp yeniden inşa edilen Bağcılar Yunus Emre Camii farklı mimarisi ile dikkat çekiyor. Camide, engelli ve yaşlıların kullanabilmesi için 10 kişilik asansör de bulunuyor.

Bayındır Hacı Sinan Camii restorasyonu tamamlandı!

İZMİR'in Bayındır İlçesi'nde restorasyonu tamamlanan 'Hacı Sinan Camii' hizmete açıldı. Hacı Sinan Çelebi tarafından Basra Tepesi'nde yaptırılan, ilk kayıtlara göre 1495 yıllarında adı geçen 521 yıllık tarihi Camii, Osmanlı mimarisi özellikleri gösteriyor

Bursa Timurtaş Paşa Camii'nin minaresi restore edilecek!

Bursa’daki ilginç mimarisi ile dikkat çeken 618 yıllık Timurtaş Paşa Camii ile minaresi arasından yol geçiyor. Demirtaşpaşa Mahallesi Muhtarı İhsan Tozaklı, yazışmalar sonucunda cami minaresinin restore edileceğini belirtiyor.

Büyükçekmece Mimarsinan İbrahim Sancak Camii ne zaman açılacak?

Sancaklar ailesi ve Büyükçekmece Belediyesi işbirliği ile yapımı devam eden Mimarsinan İbrahim Sancak Camii Kurban Bayramı'nda ibadete açılacak.

Sancaklar Camii Dünya Mimarlık Festivali'nde 1. oldu!

Hz. Muhamed'e ilk vahyin geldiği, Mekke'de bulunan Hira mağarasından esinlenerek inşa edilen Büyükçekmece'deki Sancaklar Camisi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Sancaklar Camii en iyi tasarlanmış 15 bina arasında!

Dünyanın en önemli tasarım kültürü merkezlerinden London Design Museum, yılın en iyi mimari tasarımlarını seçti. Yılın en iyi tasarlanmış 15 binası arasında, Emre Arolat’ın çizdiği Sancaklar Camii de var. Kazanan Haziran’da açıklanacak...

Sancaklar Camii 2015'in en iyi tasarım adayları arasında!

Londra Tasarım Müzesi’nin düzenlediği Yılın En İyi Tasarım Yarışması’nın 20 adayı arasında İstanbul’da bulunan Sancaklar Camii yer aldı..

Sancaklar Camii 2015'in en iyi tasarımına aday!

2015 yılının en iyi tasarımlarının belirleneceği yarışmanın adayları arasında Türk mimar Emre Arolat’ın tasarladığı Sancaklar Cami de bulunuyor.

​Çamlıca Camii projesi yüzde 65 tamam!

​Çamlıca Camii projesinde yüzde 65'lik noktaya gelindi. Cami için taş kaplama örnekleri hazırlanırken, iç mimarisi eş zamanlı olarak 800 atölyede hazırlanıyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Asrın mührü Çamlıca Camii'ne vuruldu" dedi.

Sancaklar Camii belgesel oldu!

Mimarlık ve tasarım alanında faaliyet gösteren yaratıcı medya prodüksiyon ekibi SGMStudio, EAA – Emre Arolat Architects tasarımı Sancaklar Camii için bir kısa belgesel filme imza attı.

Sancaklar Camii belgeseli Prag Mimarlık Haftası'nda gösterildi!

Mimarlık ve tasarım alanında faaliyet gösteren medya prodüksiyon ekibi SGMStudio, EAA - Emre Arolat Architects, Buyükçekmece'deki Sancaklar Camii için bir kısa belgesel filme imza attı.

SGMStudio, Sancaklar Camii kısa belgesel filmine imza attı!

Mimarlık ve tasarım alanında faaliyet gösteren yaratıcı medya prodüksiyon ekibi SGMStudio, EAA – Emre Arolat Architects tasarımı Sancaklar Camii için bir kısa belgesel filme imza attı...

Sancaklar Camii mimarisi Haberi

Sancaklar Camii mimarisi

Geçen yıl, 1574 yılında Mimar Sinan’ın tarihe bıraktığı en görkemli izlerden biri olarak hayat bulan Selimiye Camii’nin, ‘yürüyen merpenli’, yüksek binalar arasına hapsolmuş taklidi, günümüzün ‘Alet işler el övünür’ ortamında inşa edilip İstanbul’un Ataşehir bölgesinde ibadete açıldı. Aynı günlerde, yedi tepeli şehrin bir başka yerinde, bir başka proje yapılmaktaydı: Sancaklar Camii.

Geçen hafta da bu cami başroldeydi: 6.’sı düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali’nde, Emre Arolat’ın mimarı olduğu Sancaklar Camii, en iyi dini yapı seçildi (Arolat, daha önce de bu ödüle başka alanda –eğitim projesi, ticari proje- mazhar olmuştu).

Başkanlığını Suat Sancak’ın yaptığı Sancaklar Vakfı’nın eseri olan cami, Kurban Bayramı sonrası hizmete girecek. Son çalışmalar sırasında, ‘olay yeri incelemesi’ni gerçekleştirmek üzere ‘şantiyede bittik’ ve vakıf çalışanı, projenin sorumlularından mühendis Sait Arıtürk eşliğinde gezindik. 

Cami,...