19 / 05 / 2024

sandal bedesteni ihale

sandal bedesteni ihale

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kapalıçarşı'da bulunan ve restorasyonu nedeniyle yıllardır tartışmaların odağında olan Sandal Bedesteni için ihaleye çıkma kararı aldı. Vakıflar Genel Müdürü Ertem restorasyon sonrasında kiraların artacağını söyledi..

Eyüp Sabri Tuncer'in yeni mağazası Kapalıçarşı'da!

Eyüp Sabri Tuncer İstanbul'daki ikinci mağazasını Kapalıçarşı Sandal Bedesteni'nde açtı. Mağaza hafta içi ve cumartesi günleri, saat 9.00 – 19.00 arası müşterilerine hizmet veriyor.

Kapalıçarşı'da tarihi doku bozuldu mu?

Fatih Belediyesi'nin 556 yıllık Kapalıçarşı için hazırladığı projede Sandal Bedesteni başta olmak üzere tarihi hanların avluları tamamen iptal edildi ya da küçültüldü. İşte İBB raporuna yansıyanlar...

Kapalıçarşı Sandal Bedesteni restore edildi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce, Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen Kapalıçarşı'nın ilk bedesteni olma özelliği taşıyan 554 yıllık Sandal Bedesteni, aslına uygun restore edildi.

Hüseyin Özden: Kapalıçarşı eski haline dönecek!

Kapalıçarşı`da Sandal Bedesteni`ni bugünkü kirasının 7 katına 20 yıllığına kiralayan OB Makina Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özden, " Çarşı, eski haline dönecek. " dedi.

Hüseyin Özden Kapalıçarşı'yı 3.5 milyon TL'ye yenileyecek!

Sandal Bedesteni'ni bugünkü kirasının 7 katına 20 yıllığına alan OB Makine'nın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özden, eski Kapalıçarşı'yı yeniden hayata geçireceklerini söyledi.

Kapalıçarşı esnafı ağlayarak taşındı!

Boşaltma tebligatıyla gerginliğin yaşandığı Kapalıçarşı’daki Sandal Bedesteni’nde, dükkânlarını boşaltması için tebligat alan esnaf gözyaşları içinde malzemelerini toplayarak depolama alanına götürdü. Toplanan esnaf basın açıklaması yaptı.

Kapalıçarşı restorasyon için tahliye ediliyor!

Dünyanın en eski alışveriş merkezilerinden biri sayılan Kapalıçarşı'da bulunan Sandal Bedesteni'nde, 20-25 yıldan bu yana hizmet veren yaklaşık 80 esnafa dükkanlarını boşaltması için tebligat gönderildi.

1987 yılında Kapalıçarşı'da 350.000 liraya kiralık dükkan!

Reşat Altın'ın 109 bin 702 liraya satıldığı 1987 yılında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kapalıçarşı Sandal Bedesteni'nde bulunan bir dükkanı aylık 350 bin lira bedel üzerinden 1 yıl süreyle kiraya verecekmiş.

Kapalıçarşı'daki Sandal Bedesteni ihaleye çıkacak!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kapalıçarşı'da bulunan ve restorasyonu nedeniyle yıllardır tartışmaların odağında olan Sandal Bedesteni için ihaleye çıkma kararı aldı. Vakıflar Genel Müdürü Ertem restorasyon sonrasında kiraların artacağını söyledi..

İTÜ Ayazağa'da onarım tadilat ve yenileme işleri ihale edilecek!

İstanbul Teknik Üniversitesi Yapı İşleri ve Tenik Daire Başkanlığı, Ayazağa yerleşkesi otopark düzenleme, yol ve otopark asfalt kaplama, tretuar onarımı, tadilat ve yenileme işini ihale edecek

Teknopark İstanbul, ihale dökümanları hazırlanacak

Teknopark İstanbul A.şž, Teknopark İstanbul Alanı altyapı projelerinin ve altyapı tesisleri inşaatlarına daire ihale dökümanlarının hazırlanması işini ihale edecek

TCDD İşletmesi, demiryolu etüt proje için ihale açtı!

TCDD İşletmesi İzmir 3. Bölge Müdürlüğü  (İzmir) tarafından, Akhisar şehir geçişi demiryolu etüt proje mühendislik  danışmanlık hizmetlerinin alımı için ihale açıldı

MTA, ruhsatlı jeotermal alanları ihale edecek!

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel  Müdürlüğünce, yapılan arama çalışmaları sonucunda bulunan 29 adet ruhsatlı  jeotermal alanı, ihale edilecek

sandal bedesteni ihale Haberi

sandal bedesteni ihale

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kapalıçarşı'da bulunan ve restorasyonu nedeniyle yıllardır tartışmaların odağında olan Sandal Bedesteni için ihaleye çıkma kararı aldı. 


Restore yap-işlet devret modeli ile önümüzdeki günlerde ihale duyurusuna çıkacaklarını açıklayan Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "Maalesef bu güne kadar oradan istifade edemedik. Çok düşük bir kira alıyoruz. İhale sonrası geliri en az 6-7 kat artacak" dedi. Ertem, ayrıca Vakıflar Taksim Bölge Müdürlüğü'nün de aynı şekilde restorasyon karşılığı kiraya verileceğini belirtti. 


SABAH'a özel açıklamalarda bulunan Ertem, söz konusu ihalelerle Osmanlı eserlerinin hem kalkındırıldığmı, hem de ekonomiye önemli katkılar sağlandığını belirtti. 


RESTORE YAP-İŞLET


 Ertem, genel müdürlüğün tüm gelirlerinin, söz konusu restore yap-işlet-devret gibi modellerle sağlandığını anlattı. Ertem, "Bazı tarihi eserlerin kirası çok düşük. Söz konusu modelle yaptığımız ihalelerde ise muazzam bir sonuç ortaya çıkıyor. Bu...