24 / 07 / 2024

Şanlıurfa 2014 yatırımları

Şanlıurfa 2014 yatırımları

İstikrara ve çözüm sürecine olan güven Şanlıurfa'yı yatırım cennetine çevirdi. Yapılan tüm provokasyonlara rağmen 6'ncı Bölge teşvikiyle desteklenen şehre, 5 ayda 1.1 milyar TL'lik yatırım geldi.

Yeni teşvikten en kazançlı çıkan kent Şanlıurfa oldu!

Şanlıurfa yeni teşvikten en kazançlı çıkan kent oldu. 6’ncı bölgede geçen 2 yılda 237 teşvik belgesi ve yüzde 22’lik payla ilk sıraya yerleşen kent 1.7 milyar TL'lik yatırımla 14 bin kişiye istihdam yaratmayı hedefliyor

Sabri Ertekin: Şanlıurfa yeni cazibe merkezi oldu!

Şanlıurfa'nın 2023 hedeflerini rahat yakalayacağını söyleyen Şanlıurfa Ticaret ve.Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ilin 2023'de toplam 116,5 Milyar TL'lik bir ekonomiye dönüşeceğini belirtti.

Kamu yatırımlarında deprem enflasyonuna göre fiyat revizesi talebi...

Yüksek enflasyona bağlı olarak görülen maliyetlerdeki yükselişler Şanlıurfa’da kamu yatırımlarında faaliyet yapan inşaat şirketlerini olumsuz yönde etkiliyor. Gerçek piyasa koşullarına göre yeni fiyatların güncellenmesi de beklentiler arasında. İşte haberin ayrıntıları...

Dedeman Holding 2022'de otel yatırımlarını artıracak!

Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep'te kültür turizmi için yatırımlar yapılan Dedeman Holding 2022'de de çalışmalarına devam edecek.

Gayrimenkul yatırımları arttı mı?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Orhan Bursalı, bugünkü köşesinde gayrimenkul alımlarının payının 2014’ten itibaren 4 milyar dolara çıktığını belirtti ve gayrimenkul yatırımlarını kaleme aldı. 

Şanlıurfa Büyükşehir 2020 yatırımları için düğmeye bastı!

Yeni projeler hayata geçirmeyi sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 2020 yatırımları için düğmeye bastı.

Şanlıurfa Çinli yatırımcılar için hazır!

2007'de Şanlıurfa Milletvekili seçilen A.Emin Önen, Şanlıurfa'yı Çinli yatırımcılara tanıtıyor. Bölgenin yatırım potansiyelleri Çince kitapçıkları haline getirilerek, öneriler yapıldı. 

İbrahim Tatlıses'ten Şanlıurfa'ya yatırım çağrısı!

Şanlıurfa'yı ziyaret eden İbrahim Tatlıses burada iş insanlarına çağrıda bulundu. Tatlıses, "Karlı bir yatırım yapmak isteyen tüm iş insanlarını Şanlıurfa'ya davet ediyorum" diye konuştu.

Şanlıurfa spor yatırımlarına doydu!

Türkiye'nin en genç kentleri arasında yer alan Şanlıurfa, son 4 yılda tarihinin en büyük yatırımları ile tanıştı. 

Suriyeli işadamlarından Şanlıurfa'ya 40 milyon dolarlık yatırım!

Suriyeli işadamları, Şanlıurfa´da yatırım atağına geçti. Bölgede 40 milyon dolara 'Silver Nano Particles' teknolojisiyle organik gübre üretim tesisi kuruldu.

Şanlıurfa, dev holdinglerin yatırım radarına girdi!

Şanlıurfa, ‘Cazibe Merkezleri Programı' kapsamında 1 ay içinde 110 yatırım başvuru aldı. Zorlu Holding, Esas Holding, Emine Sabancı Kamışlı ve Nobel İlaç'ın arasında bulunduğu dev holdingler Şanlıurfa'da yatırıma hazırlanıyor.

Şanlıurfa'da yatırımlar hız kesmiyor!

Yüzölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük 7'nci ili olan Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi, 3 bin kırsal yerleşim bölgesine hizmet ulaştırmak için çalışmalarına devam ediyor

Şanlıurfa Suruç yatırımlarla prestij kazandı!

Şanlıurfa kent merkezi ve tüm ilçelerde çalışma atağı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'nın gelişiminde büyük bir rol sergiliyor. Bu kapsamda Suruç ilçesinin yıllardır beklediği çalışmaları bir bir veren Büyükşehir Belediyesi, ilçenin sosyo-ekonomik yapısını bir adım öteye taşıdı.

Özel sektör inşaat yatırımları arttı!

Özel sektör inşaat yatırımları 2014 yılında yüzde 9.4 artış gösterirken sektör, 2015 yılında da büyümeye devam ediyor.

Özel sektör inşaat yatırımları büyümeye devam ediyor!

Özel sektör inşaat yatırımları 2014 yılında yüzde 9.4 artış gösterirken sektör, 2015 yılında da büyümeye devam ediyor.

Şanlıurfa 2014 yatırımları Haberi

Şanlıurfa 2014 yatırımları


İstikrara ve çözüm sürecine olan güven Şanlıurfa'yı yatırım cennetine çevirdi. Yapılan tüm provokasyonlara rağmen 6'ncı Bölge teşvikiyle desteklenen şehre, 5 ayda 1.1 milyar TL'lik yatırım geldi. İnşaattan hızlı tüketim ürünlerine, tekstilden gıdaya hemen her sektörden yatırım çeken Şanlıurfa'da 7 bin ilave istihdam açılacak. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ertekin, şehre yatırımcıların büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Ertekin, "2'nci Organize Sanayi Bölgesi'ne 5 ayda, resmen izinleri ve onayları alınan 27 yatırımcı geldi. 516.5 milyon liralık yatırım yapılan şehrimizde ayrıca 584 milyon TL yerli yatırımcı yatırım yaptı" dedi. Ertekin, yeni yatırımların 7 bin ilave istihdam yaratacağını söyledi. Bölgede yüksek bir genç nüfus potansiyeli bulunduğunu ve bunun istihdama daha hızlı kazandırılması gerektiğini vurgulayan Ertekin, işsizlik maaşında tabanın da 40...