03 / 05 / 2024

Şanlıurfa asırlık konak otel olması

Şanlıurfa asırlık konak otel olması

Şanlıurfa'nın "sakin şehir" unvanlı Halfeti ilçesinde yaşayan avukat Emine Canan Onur, bölge turizmine katkı sağlamak amacıyla satın aldığı asırlık konağı otele dönüştürdü.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden arsa fırsatı! O ilçede 5 adet arsa satıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Büyükalanlı'da yer alan arsalar için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihaleler 21 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa'da yıkım çalışmaları tam gaz!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kenti daha güzel bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Şanlıurfa Büyükşehir'den 6 yeni fabrika atağı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yatırımcıları şehre çekmek için kolları sıvadı. 6 fabrikanın kurulması için gerçekleştirdiği projeyle 4 bin 500 kişinin istihdam edilmesini planlıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden İl Sağlık Müdürlüğü’ne yer tahsisi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyes,i Ekim ayı birleşim toplantılarında alınan karar doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğü’ne sağlık merkezi için yer tahsis edecek. 

Teknoloji devleri asırlık şirketlerin yerlerini alıyor!

Asırlık şirketlerin yerini, 5-10 yıllık geçmişi olan teknoloji devleri alıyor. Ekonominin dumansız milyar dolarlık fabrikaları yükseliyor...

TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Küçükler kura sonucu 20.05.2020!

TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Küçükler kura sonucu 20.05.2020 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Küçükler kura sonucu 20.05.2020 ve TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye kura sonuçları 2020...  

TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Küçükler kuraları bugün çekiliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Şanlıurfa Eyyübiye Küçükler projesinde yer alan konutların kuraları bugün çekiliyor.  

Siirt'teki asırlık Delikli mağaralar turizme kazandırılıyor!

Siirt'te Delikli Taş olarak bilinen Rasıl Hacar bölgesinde asırlık Delikli mağaraların yenilenmesi planlanıyor. Milli Park olarak bilinen bölgede işletmecilik yapan İshak Yargıcı, mağaraları restore ederek turizme kazandıracaklarından bahsetti.

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

Şanlıurfa Büyükşehir'e yeni külliye inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Hazreti Eyyüp Peygamber'in mezarının bulunduğu ve adını taşıyan Viranşehir ilçesindeki Eyüp Nebi Beldesini ayağa kaldırmak için çalışmalara başladı.

Şanlıurfa Büyükşehir'den 9.5 milyon TL'ye satılık 4 arsa!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı BELTAŞ İmar Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Haliliye ilçesinde bulunan 4 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsaların satış bedeli 9 milyon 327 bin TL olarak belirlendi.

Şanlıurfa Döşeme Camisi ibadete açıldı!

Şanlıurfa Balıklıgöl’de bulunan ve 5 yıldır kapalı olan Tarihi Döşeme Camisi’nin restorasyonu tamamlandı.  8 asırlık cami uzun süren çalışmalarının ardından ibadete açıldı...

Şanlıurfa Büyükşehir'den raylı sistem ihalesi açıklaması!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Sözcü gazetesinde yer alan '455 Milyonluk İhale Skandalı' başlıklı haberle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. İşte Şanlıurfa Büyükşehir'in verdiği o yanıt....

Şanlıurfa asırlık konak otel olması Haberi

Şanlıurfa asırlık konak otel olması


Şanlıurfa'nın "sakin şehir" unvanına sahip Halfeti ilçesinde yaşayan avukat Emine Canan Onur, bölge turizmine katkı sunmak amacıyla satın aldığı asırlık konağı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun de desteğiyle otele dönüştürdü.


Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince 3 yıl önce "sakin şehir" ağına dahil edilen Halfeti'nin ilk Belediye Başkanı Ali Yener tarafından 1910'da Halepli taş ustalarına yaptırılan ve sonra el değiştiren konak, Halfetili avukat Emine Canan Onur tarafından 2012'de satın alındı.


Yaklaşık 2 milyon liraya mal olan ve 4 yıl süren çalışmaların ardından aslına uygun restore edilen konak, yerli ve yabancı turistleri misafir etmeye hazırlanıyor.


Emine Canan Onur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıl önce satın aldığı konağın projesini imzalayarak hizmete sunduklarını belirtti. Otelin Mimar Doğa Kuban'ın kitabında da yer verdiği özel bir konak...