Şanlıurfa'daki asırlık konak otel oldu!
Şanlıurfa'nın "sakin şehir" unvanlı Halfeti ilçesinde yaşayan avukat Emine Canan Onur, bölge turizmine katkı sağlamak amacıyla satın aldığı asırlık konağı otele dönüştürdü.
Şanlıurfa'nın "sakin şehir" unvanına sahip Halfeti ilçesinde yaşayan avukat Emine Canan Onur, bölge turizmine katkı sunmak amacıyla satın aldığı asırlık konağı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun de desteğiyle otele dönüştürdü.
Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince 3 yıl önce "sakin şehir" ağına dahil edilen Halfeti'nin ilk Belediye Başkanı Ali Yener tarafından 1910'da Halepli taş ustalarına yaptırılan ve sonra el değiştiren konak, Halfetili avukat Emine Canan Onur tarafından 2012'de satın alındı.
Yaklaşık 2 milyon liraya mal olan ve 4 yıl süren çalışmaların ardından aslına uygun restore edilen konak, yerli ve yabancı turistleri misafir etmeye hazırlanıyor.
Emine Canan Onur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıl önce satın aldığı konağın projesini imzalayarak hizmete sunduklarını belirtti. Otelin Mimar Doğa Kuban'ın kitabında da yer verdiği özel bir konak olduğunu aktaran Onur, amacının Halfeti'yi hem yerli hem de yabancı turistlere en güzel şekilde tanıtmak olduğunu söyledi.
Batıdan doğuya herkesi ilçenin güzelliklerini görmeye davet eden Onur, şunları kaydetti:
"Amacım Halfeti'nin yerli ailelerinden birinin çocuğu olarak ilçeye kendi bilgimi, görgümü, vizyonumu ve eğitimimi yansıtmak. Bölgeye bir artı getirmesini ve örnek gösterilmesini istedim. Yaklaşık 2 milyona mal olan otel için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan 500 bin lira destek aldık. İş olmaz diye bir korkum yok çünkü ben manevi inancı olan bir insanım. En kötüsü hiç olmadı, ben otururum."
"Artık buralar terörle anılmasın"
Batıda yaşayanların doğuya ve özellikle Halfeti'ye gelerek bölge insanlarının misafirperverliğini, yardımseverliğini, güler yüzünü, cömertliğini, kültürünü, tarihini görmelerini isteyen Onur, "Artık buralar lütfen terörle anılmasın güzel şeylerle anılsın. Buralarda yaşayan, Kürtler de Araplar da Türkler de Süryaniler de güzel anılmayı hak eden insanlar. Artık bu kötü düşünceleri değiştirme zamanının geldiğine inanıyorum. Ben açıkçası bu nedenle böyle bir yatırım yapmayı düşündüm." dedi.
Her odaya yöresel isim
Otelde 11 oda bulunduğunu ve her odaya bölgeye ait güzel isimler koyduklarını aktaran Onur, odalara Mezopotamya, Dicle, Belkıs, Fırat, Halfeti ile sevdikleri komşu şehirlerden Halep, Bağdat gibi isimler verdiklerini söyledi.
AA