02 / 05 / 2024

Şanlıurfa'daki sağlık ocağı anaokulu olacak!

Şanlıurfa'daki sağlık ocağı anaokulu olacak!

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde atıl durumda bulunan sağlık ocağı, onarıldıktan sonra anaokulu olarak hizmet
verecek



Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Kardeşler köyünde, 30 yıl önce inşa edilen ve bir süre hizmet veren sağlık ocağı, personel ve araç-gereç eksiği nedeniyle birkaç yıl önce kapandı.

Aradan geçen süre içerisinde kullanılmadığı için tahrip olan bina, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce anaokulu olarak kullanılmak üzere Sağlık Müdürlüğünden talep edildi.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilen bina, Akçakale Kaymakamlığı ve köylülerin de desteğiyle onarıldıktan sonra bir ay içerisinde anaokuluna dönüştürülecek.

-DERSLİK İHTİYACINA ÇÖZÜM ARAYIŞLARI
İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci, köydeki incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıldan bu yana yürütülen kampanyaların etkisiyle okul öncesi eğitimde öğrenci sayısının 3 bin 600'e ulaştığını, buna paralel derslik ihtiyacının da arttığını belirtti.

Derslik eksiğini kapatmak amacıyla arayış içinde olduklarını, bu kapsamda yıllardır kullanılmayan sağlık ocağını okula dönüştürmeyi planladıklarını anlatan Temelci, "Onarım işlemleri birkaç gün içerisinde başlayacak. Binanın eksiklerini ay sonuna kadar tamamlayıp, eğitim ve öğretime açmayı amaçlıyoruz. Bu sayede Kardeşler ve çevre köylerde bulunan öğrenciler burada eğitim görme imkanına kavuşacak" diye konuştu.
AA


Geri Dön