18 / 05 / 2024

Şanlıurfa\'daki sağlık ocağı anaokulu olacak

Şanlıurfa\'daki sağlık ocağı anaokulu olacak

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde atıl durumda bulunan sağlık ocağı, onarıldıktan sonra anaokulu olarak hizmet
verecek

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazırlanıyor! Hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak!

Beklenen Marmara depreminden en çok etkilenecek kent, İstanbul olarak belirtiliyor. Mega kentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Olası bir depremde, kamu binaları ile İstanbulluların hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak. İşte megakentteki kamu binalarında son durum...

Şanlıurfa'daki hasarlı binalar için uyarı: Artçı depremlerde çökebilirler!

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen Malatya depremi dikkatleri Şanlıurfa'daki binalara çevirdi. Yaya ve araç trafiğine açık Haliliye’de bulunan hasarlı binaların çökmesinden endişe duyuluyor. 

Sağlık Bakanlığı Malatya için kolları sıvadı! Toplam 50 yatırım planlanıyor!

Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya’daki sağlık yatırımlarıyla ilgili, Sağlık Bakanlığı tarafından toplam 50 adet planlanan yatırım olduğunu açıkladı.

TOKİ, İstanbul ve Ankara'daki sağlık tesis alanı imarlı 2 arsayı satışa çıkardı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Şile ve Ankara Yenimahalle'deki sağlık tesis alanı imarlı arsaları satışa çıkardı. Arsaların toplam satış bedeli 758 milyon 845 bin 619 TL olarak belirtildi.

Df Sağlık Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Df Sağlık Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Ali Coşkun, Banu Arıcan, Gazi Gencay Karaaslan ve Tuba Tavşanlıoğlu ortaklığında kuruldu.

Bugün hastaneler açık mı? Bayramda sağlık ocağı, eczane ve hastaneler açık mı, kapalı mı?

Kurban bayramı tatilinin gerçekleşeceği hafta başladı. Bu kapsamda vatandaşlar sağlık kuruluşlarının çalışıp çalışmayacağını sorguluyor. Peki, 9 gün tatilde sağlık kuruluları açık mı, kapalı mı?

Sağlık ocağı çalışma saatleri mi değişti? 2022 sağlık ocağı çalışma saatleri

Günümüz sağlık sorunları, randevu alma, ilaç yazdırma gibi işlemler için pek çok kez ziyaret edilen sağlık ocaklarının çalışma saatleri araştırılıyor. Peki, aile hekimliği sabah saat kaçta açılıyor?

Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

Şanlıurfa'ya önümüzdeki yıl yeni şehir hastanesi yapılıyor. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm,  yaptığı açıklamada, şehir hastanesi ile Şanlıurfa'daki sağlık hizmetinin kalite ve konforunun artacağını belirtti. 

Şanlıurfa Ceylanpınar'a sağlık ocağı yapılması talebi mecliste!

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Büyükçaylı Mahallesi'ne sağlık ocağı yapılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Acıbadem Sağlık Grubu, Sırbistan'a giriyor!

Acıbadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. iştiraki Acıbadem City Clinic B.V. tarafından Sırbistan'daki Bel Medic'in hisselerinin yüzde 701'i, ACC BV tarafından alınacak.

Edirne'nin bir köyünde bulunan sağlık ocağı binasının kullanımı mecliste!

Edirne'ye bağlı bir köyde bulunan sağlık ocağı binasının kullanımı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aliağa Belediyesi eski hizmet binası sağlık ocağı olacak!

Aliağa Belediyesi, Helvacı Eski Belediye Hizmet Binası'nı sağlık ocağına dönüştürme kararı aldı. 

Mali'de inşa edilecek 4 cami ve 3 sağlık ocağının temeli atıldı!

İHH İnsani Yardım Vakfı'nca Mali'nin farklı kentlerinde inşa edilecek 4 cami ve 3 sağlık ocağının temeli atıldı.

Şanlıurfa\'daki sağlık ocağı anaokulu olacak Haberi

Şanlıurfa\'daki sağlık ocağı anaokulu olacak

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Kardeşler köyünde, 30 yıl önce inşa edilen ve bir süre hizmet veren sağlık ocağı, personel ve araç-gereç eksiği nedeniyle birkaç yıl önce kapandı.

Aradan geçen süre içerisinde kullanılmadığı için tahrip olan bina, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce anaokulu olarak kullanılmak üzere Sağlık Müdürlüğünden talep edildi.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilen bina, Akçakale Kaymakamlığı ve köylülerin de desteğiyle onarıldıktan sonra bir ay içerisinde anaokuluna dönüştürülecek.

-DERSLİK İHTİYACINA ÇÖZÜM ARAYIŞLARI
İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci, köydeki incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıldan bu yana yürütülen kampanyaların etkisiyle okul öncesi eğitimde öğrenci sayısının 3 bin 600'e ulaştığını, buna paralel derslik ihtiyacının da arttığını belirtti.

Derslik eksiğini kapatmak amacıyla arayış içinde olduklarını, bu kapsamda yıllardır kullanılmayan sağlık ocağını...