04 / 11 / 2024

Şanlıurfa'daki hasarlı binalar için uyarı: Artçı depremlerde çökebilirler!

Şanlıurfa'daki hasarlı binalar için uyarı: Artçı depremlerde çökebilirler!

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen Malatya depremi dikkatleri Şanlıurfa'daki binalara çevirdi. Yaya ve araç trafiğine açık Haliliye’de bulunan hasarlı binaların çökmesinden endişe duyuluyor. 




6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da, henüz hasarlı binaların yıkımında sona gelinmedi. 23 Kasım günü Malatya'da yaşanan 5,2 büyüklüğündeki deprem, henüz yıkımı yapılmayan hasarlı binaları gündeme getirdi. 

Zira Urfa Valisi Hasan Şıldak, geçen aylarda aptığı açıklama ile toplamda 8 binden fazla yıkılması gereken bina bulunduğuna, merkez Haliliye’de yıkılması gereken 55 bina kaldığını, hedeflerinin kasım sonuna kadar yıkımların yüzde 80’ini bitirmek olduğuna dikkat çekmişti. 

Şanlıurfa daki hasarlı binalar için uyarı: Artçı depremlerde çökebilirler!

Gazete Duvar'da Fatma Keber'ın haberine göre; Kasım ayının sonuna gelinmesine rağmen merkezdeki hasarlı binaların çoğunun yıkılmadığı görülürken, meydana gelen depremler de binaların her an yıkılacağı endişesine neden oluyor. 

Haliliye ilçesinde yaşayan Zeliha B., tedirginliğini anlattı ve "Yaklaşık 30 senedir burada ikamet ediyorum. En son meydana gelen depremden sonra bu binaların kendiliğinden yıkılmasından korkuyoruz. En kısa sürede halledilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yine binaların çökeceğinden endişeli olduğunu belirten Aziz Müslüm, Malatya’daki depremle endişelerinin arttığına dikkat çekti ve "Haliliye ilçemizde bazı alanlarda ağır hasarlı binalarımız hala duruyor. Yetkililer neden ilgilenmiyorlar?" diye konuştu.

Şanlıurfa daki hasarlı binalar için uyarı: Artçı depremlerde çökebilirler!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Urfa İl Başkanı Mehmet Selim Açar da konuya ilişkin açıklamada bulundu ve devletin bu konuya ivedi bir şekilde çözüm bulmasının gerektiğini belirtti. 

Mehmet Selim Açar, depremin üzerinden geçen bir senede artçı depremlerin sürdüğüne vurgu yaptı ve "Kentimizdeki ağır ve orta hasarlı yapıların bir an önce yıkımları, orta hasarlıların da yapılacaksa güçlendirilmeleri yapılmalı. Teknik sebeplerden dolayı gecikmelerin olduğunun arkındayız ama insanlarımızın can güvenliğinin her şeyin önünde olması gerekli. Kurumlarımız elini taşın altına koymalı ve süreçlere hız verilmeli" diye konuştu. 

Yıkımların ve güçlendirmenin yapılmaması ortaya çıkabilecek tehlikeye dikkat çekti ve 5 büyüklüğündeki depremlerde ağır hasarlı binaların çökme riskinin olduğunu hatta yanındaki binalara da zarar verebileceğini belirtti. 

Açar, söz konusu açıklamasını "Bizim bu riski göz ardı etmeden bir an önce ağır hasarlı binaların yıkımını yapmamız gerekli" diyerek tamamladı. 

Prof. Dr. Naci Görür'den en az 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! Erzincan ve Karlıova arası ile Tunceli'ye dikkat!

Şanlıurfa'da 897 adet deprem konutunun teslimi ay sonunda yapılacak! 

370 kişinin öldüğü Emlak Bank Konutları'nın müteahhitlerine verilen ihalelere suç duyurusu!

Bakan Işıkhan deprem bölgesindeki sigortalılara müjdeyi verdi: Prim borcu ödeme süresi 31 Mayıs'a ertelendi!


Geri Dön