28 / 04 / 2024

370 kişinin öldüğü Emlak Bank Konutları'nın müteahhitlerine verilen ihalelere suç duyurusu!

370 kişinin öldüğü Emlak Bank Konutları'nın müteahhitlerine verilen ihalelere suç duyurusu!

Depremde 370 kişinin hayatını kaybettiği Emlak Bank Konutları'nı yapan Aslar İnşaat'ın iki ortağına verilmiş olan deprem konutları ve altyapı ihaleleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu. İşte konu ile ilgili detaylar...



Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde Hatay'ın Antakya ilçesinde Emlak Bank Konutları'nın yıkılması sonucu 370 kişi hayatını kaybetti.

O konutları inşa eden müteahhitler arasında yer alan Mehmet Özat aylar sonra  Ankara  Bilkent'te yer alan bir alışveriş merkezinde depremzedelerin yakınları tarafından tanınması sonucunda tesadüf eseri yakalandı. Sol'da yer alan habere göre asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremde yerle bir olan Emlak Bank Konutları'nı yapan Aslar İnşaat'ın diğer iki ortağına da deprem bölgesinde ihale yağdığı ortaya çıktı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Sol’dan Yalçın Cuğ 10 Kasım 2023 tarihinde yayımlanmış olan haberinde haklarında soruşturma açılmayan Aslar İnşaat’ın ortaklarından İhsan Aydeğer ile Erten Elçi’ye deprem bölgesinde konut ve altyapı ihaleleri verildiğini açıklamıştı.

370 kişinin öldüğü Emlak Bank Konutları nın müteahhitlerine verilen ihalelere suç duyurusu!

Buna göre Aslar İnşaat’ın ortakları arasında yer alan İhsan Aydeğer’in şirketi olan Mimaray İnşaat, Hatay’da 1 milyar 614 milyon 835 bin Türk Lirası bedelli 504 deprem konutu ve ahır yapım işi ihalesini aldı. Yine Aslar İnşaat’ın ortakları arasında yer alan Erten Elçi’ye deprem bölgesinde 933 konut ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihale edildi. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Türkiye Komünist Partisi Hatay İl Örgütü bugün Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’na konuyla ilgili olarak suç duyurusunda bulundu.

Yine konuyu ile ilgili olarak verilen detaylara göre TKP Hatay İl Örgütü, TKP avukatları ve TKP Defne Belediye Başkan Adayı Hizam Hasırcı suç duyurusu dilekçesini verdikten sonra bir basın açıklaması yaptı.

Söz konusu basın açıklamasını yapan TKP Defne Belediye Başkan Adayı Hizam Hasırcı soruşturmanın takipçisi olacaklarını dile getirerek, tüm sorumlular yargılanana kadar da bu işin peşini bırakmayacaklarını da söyledi.

 

Bakan Işıkhan deprem bölgesindeki sigortalılara müjdeyi verdi: Prim borcu ödeme süresi 31 Mayıs'a ertelendi!

İstanbul Baro Başkanın'dan Kentsel Dönüşüm Yasası'nın iptali için AYM'ye dava açılsın çağrısı!

Adanalılara müjde! 1000 deprem konutu ocakta teslim edilecek!


Geri Dön