25 / 08 / 2024

Şanlıurfa Birecik Halk Eğitim Merkezi

Şanlıurfa Birecik Halk Eğitim Merkezi

Zeugma Antik Kenti'nde çıkarılan ve "Çingene Kızı" olarak tanınan mozaik, Doğu Anadolu'da kadınların kullandığı ihrama motif olarak işleniyor

Ankara ve Şanlıurfa'da 45 adet gayrimenkul satılıyor! Konut, arsa, iş yeri sahibi olmak isteyenlere müjde!

Ankara Polatlı Belediyesi ve Şanlıurfa Birecik Belediyesi tarafından toplam 45 adet gayrimenkul satılıyor. Söz konusu gayrimenkullerin arasında konut, arsa ve iş yerleri yer alıyor. Peki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Satış ihaleleri ne zaman? 

Şanlıurfa Birecik'te depremzedeler için yapılan bloklardan 13'ünün kaba inşaatı tamamlandı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından temeli atılan 4 bin 469 konutun yapımı sürüyor.

Şanlıurfa'da yükselen deprem konutlarının ilk etabı kasım ayında teslim edilecek!

Şanlıurfa'da 6 Şubat depreminden sonra inşasına başlanan yapıların bir kısmı kasım ayında teslim edilecek. Adalet Bakanı Bozdağ konuya ilişkin Şanlıurfa halkını bilgilendirdi. İşte detaylar...

Şanlıurfa'daki kalıcı konutlar için ilk kazma bugün vuruldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Şanlıurfa'nın Birecik ve Eyyübiye ilçelerinde kalıcı konutların yapımına başlandığını açıkladı.

TOKİ Şanlıurfa Birecik’te 2+1 608 bin liraya!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları Çarşamba günü itibarı ile resmen başlamış bulundu. TOKİ 250 bin Konut Projeleri dahilinde Şanlıurfa’da da yeni projeler yer alacak. Peki, TOKİ Şanlıurfa Birecik Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

Şanlıurfa Birecik'te 94.7 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Şanlıurfa İli Birecik Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Birecik Kurtuluş Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihale edecek. İhale 30 Kasım 2021 tarihinde yapılacak.

Şanlıurfa'da 94.7 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Şanlıurfa İli Birecik Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Birecik'te 94 milyon 750 bin TL bedelle kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor.

Şanlıurfa Birecik'te 10.7 milyon TL'ye icradan satılık 2 gayrimenkul!

T.C. Birecik İcra Dairesi, Şanlıurfa ili, Birecik ilçesinde yer alan 2 gayrimenkulü 10 milyon 734 bin 572 TL'ye satıyor...

TOKİ Şanlıurfa Birecik'te 400 yeni konut inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa İli, Birecik ilçesinde 400 yeni konut hayata geçirecek.

TOKİ'den Şanlıurfa Birecik'e 358 yeni konut müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden TOKİ, Şanlıurfa Birecik'te 358 yeni konut hayata geçirecek.

Şanlıurfa'daki tarihi Birecik Konağı restore edildi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Birecik'te yer alan 100 yıllık tarihi konağı restore etti.

Şanlıurfa'da otomobilin çarptığı inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Şanlıurfa-Gaziantep kara yolunun Birecik Tüneli çıkışında yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı inşaat işçisi yaşamını yitirdi.

TOKİ Şanlıurfa'da 144 iş yerini açık artırmayla satıyor!

TOKİ Şanlıurfa Merkez'de bulunan Eski Sanayi ve Halk Pazarı'ndaki 144 iş yerini 25 Ağustos 2020 Salı günü saat 13:00'da açık artırmayla satıyor.

Şanlıurfa Birecik Halk Eğitim Merkezi Haberi

Şanlıurfa Birecik Halk Eğitim Merkezi

   Antik Roma şehri Zeugma'dan çıkarılan ve "Çingene Kızı" olarak adlandırılan mozaik, özellikle Doğu Anadolu'da kadınların yıllarca giydiği ancak unutulmaya yüz tutan ihram üzerine dokunarak, tasarım yoluyla yaşatılmaya çalışılıyor. 

     Ustaların bir bir yaşamını yitirmesi, yeni ustaların yetişmemesi ve giyim kültürünün değişmesi gibi nedenlerle yok olmayla karşı karşıya olan ihram, şimdi farklı şekillerde gündelik hayatta tutuluyor. 

     Şanlıurfa Birecik Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Meryem Helvacı, birkaç yıl önce katıldığı bir yarışmada, yaratıcı sanat dalında, 100 yıllık ihram üzerine işlediği Çingene Kızı'yla ikincilik ödülü almasının ardından harekete geçti. 

     Geleneği, tarih ve tasarımla buluşturan Helvacı, Çingen Kızı mozaiğini ihramın, masa örtülerinin üzerine işlemeye başladı. Çingene Kız'lı ihramları tablo haline getiren Helvacı'nın el emeği ürünleri, büyükelçilere, yabancı bürokratlara ve iş...