28 / 04 / 2024

Şanlıurfa'da yükselen deprem konutlarının ilk etabı kasım ayında teslim edilecek!

Şanlıurfa'da yükselen deprem konutlarının ilk etabı kasım ayında teslim edilecek!

Şanlıurfa'da 6 Şubat depreminden sonra inşasına başlanan yapıların bir kısmı kasım ayında teslim edilecek. Adalet Bakanı Bozdağ konuya ilişkin Şanlıurfa halkını bilgilendirdi. İşte detaylar...



Adalet Bakanı Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin yıkıma sebep olduğu Şanlıurfa'da 6 bin konutun inşaatına başlandığını ifade ederek ilk teslimatı kasımda yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TOKİ tarafından depremzede vatandaşlar için Eyyübiye ilçesinde inşasına başlanan 19 bloklu 366 konutun şantiye alanında incelemelerde bulundu. Bozdağ, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Depremde hayatını kaybedenlere rahmet yakınlarına baş sağlığı dileklerinde bulunan Bozdağ, böyle bir felakette hayatını kaybedenleri geri getirme şansının olmadığını fakat geride kalanların yaralarının sarılması için adımlar atıldığını belirtti.

Şanlıurfa da yükselen deprem konutlarının ilk etabı kasım ayında teslim edilecek!

Bozdağ, Cumhurbaşkanının ortaya koyduğu irade çerçevesinde hükümetin, bir yıl içerisinde deprem konutlarını yapıp, hak sahiplerine teslim etme taahhüdünde bulunduğunu ve bu çerçevede de hemen deprem konutlarının yer tespiti, projelerinin yapılması, ihale edilmesi ve temel atma süreçleri hızlandırıldığı bilgisini paylaştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'ya yapmış olduğu ziyarette 100 bininci deprem konutunun temelinin atıldığını anımsatan Bakan Bozdağ, kentte yapılan deprem konutlarındaki çalışmaların yakından incelediğini söyledi. İşte inşa edilen konutlara ilişkin merak edilenler...


Geri Dön