29 / 04 / 2024

TOKİ, Simav'da konutları Kasım'a kadar teslim edecek!

TOKİ, Simav'da konutları Kasım'a kadar teslim edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, TOKİ'nin Türkiye 'de en hızlı konut inşaatını, 19 Mayıs 'ta 5,9 büyüklüğünde deprem yaşanan Kütahya 'nın Simav ilçesinde yaptığını belirterek, '928 kalıcı konut en geç kasım ayı sonunda teslim edilecek' diye konuşt



 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) Türkiye 'de en hızlı konut inşaatını, 19 Mayıs 'ta 5,9 büyüklüğünde deprem yaşanan Kütahya 'nın Simav ilçesinde yaptığını belirterek, '928 kalıcı konut en geç kasım ayı sonunda teslim edilecek' dedi.

Depremden sonra evleri ağır hasarlı olduğu ve yıkıldığı için çadırlarda kalan ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca 200 adet yaptırılarak yaklaşık iki hafta önce teslim edilen geçici prefabrike Yunus Emre Evlerinde kalan depremzedelerle görüşen Eroğlu, taleplerini dinledi.

Eroğlu, daha sonra  TOKİ  'nin yapımını sürdürdüğü 928 kalıcı konutla okul inşaatlarını inceleyerek, yüklenici firmaların yetkililerinden bilgi aldı. Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav Meslek Yüksekokulunun Muradınlar Yerleşkesinde Bakanlığının bürokratları, il ve ilçe yöneticileriyle toplantı yapan Eroğlu, depremin ardından yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Eroğlu, Yunus Emre Evlerinde kalan vatandaşların, çadırlara göre daha rahat imkanlara kavuştuklarını söylediğini bildirdi. Kalıcı konutların bir an önce yapılması gerektiğini anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

'TOKİ tarafından yapılan ve teslim aşamasına gelen konutlar vardı. Onların KDV 'si tehir edilmek suretiyle hak sahipleri yerleştirildi. Akabinde de yeni yapılacak 928 kalıcı konutun inşaatına başlandı. Bu konutların yapımı konusunda Başbakanımız talimat verdi. TOKİ Başkanı, ekibiyle buraya geldi. Yer problemi vardı. Ben de çok açık yüreklilikle gerekirse ormandan ne kadar alan isteniyorsa yer vermeye hazır olduğumuzu söyledim. Devlet Meteoroloji İşlerinin yeri vardı. Ne kadar ihtiyaç varsa o kadar yeri tahsis ettik. Oraya bu inşaatlar yapılıyor. TOKİ 'nin kalıcı konutlarında çok hızlı ilerleme var. Okullarla ilgili Kütahya 'ya 100 milyon lira civarında bir ödenek ayrıldı. Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi inşaatlarını gezdik. Müteahhit 30 Kasım 'a yetiştireceğine söz verdi. İnşallah daha da önce çekecek.'

'SİMAV YENİDEN KURULUYOR'

Simav 'ın yeniden kurulduğunu dile getiren Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın talimatıyla güçlendirilmesi mümkün olan okulların dahi yıkılarak yerlerine yenilerinin yapılmakta olduğunu bildirdi. İlçede 17 okulun yeniden inşa edilmesi için hızla çalışıldığına dikkati çeken Eroğlu, 'Allah bir daha böyle felaketler göstermesin' diye konuştu.

Eroğlu, Kütahya 'daki belediyelere deprem ve sel felaketleriyle ilgili altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere Maliye Bakanlığınca 4,5 milyon lira gönderildiğini, bunlar da tamamlanınca hiçbir sıkıntı kalmayacağını ifade etti.

BELEDİYE MEYDANI 'NDA VATANDAşžLARLA İFTARA KATILDI

Eroğlu, Belediye Meydanı 'nda vatandaşlarla iftara katıldıktan sonra yaptığı konuşmada ise Simav 'ı yeni bir ilçe yapmaya, yeniden inşa etmeye çalıştıklarını kaydetti. Bu yıl Milli Eğitim yatırımları için en fazla payın Kütahya 'ya ayrıldığına işaret eden Eroğlu, 'TOKİ, Türkiye 'de en hızlı konutları burada yapıyor. 928 kalıcı konut en geç kasım ayı sonunda teslim edilecek' ifadelerini kullandı.

Belediyeyi ziyaretinde Belediye Başkanı Kasım Karahan tarafından kilim hediye edilen Eroğlu, daha sonra ilçeden ayrıldı.

AA

 


Geri Dön