01 / 07 / 2024

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, ilk deprem konutlarının teslim tarihi için kasım ayını işaret etti!

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, ilk deprem konutlarının teslim tarihi için kasım ayını işaret etti!

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, kentte meydana gelen depremden sonra inşa edilen konutların Kasım ayında teslim edileceğini belirtti. İşte detaylar...



Asrın felaketinin vurduğu illerden biri olan Malatya’da kalıcı konutların inşası devam ediyor. Malatya Valisi Ersin Yazıcı, “İlk konutların teslimatı 2 ay içerisinde yapılacak” diye ifade etti.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerden biri olan Malatya'da, bir yanda enkaz kaldırma çalışmaları devam eederken bir yandan da kalıcı konutlar inşa ediliyor. Sabah'ın haberine göre,  TOKİ  inşaatlarını inceleyen Malatya Valisi Ersin Yazcı konutlara ilişken açıklama yaptı. 

Kalıcı konut alanları uzmanlar tarafından seçildiğini aktaran Yazıcı, şu ana kadar temeli atılan 757 blokun yapımının devam ettiğini söyledi.

MALATYA'DA 91 BİN 664 ADET KONUT YAPILACAK

Malatya'da inşa edilecek kalıcı konutlara ilişkin bilgi veren Yazıcı, Malatya merkezde 66 bin 69 çok katlı konut, kırsalda da 25 bin 595 köy evi olmak üzere toplam 91 bin 664 afet konutu yapılacağını bildirdi.

Yazıcı, "Kasım ayında ise Yazıhan ilçemizde 157, Yazıhan ilçemizde ise 349 konutun ilk teslimlerini yapacağız" dedi.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, ilk deprem konutlarının teslim tarihi için kasım ayını işaret etti!

MALATYADA 27 BİN 380 KONUT YIKILACAK

Depremden sonra kent genelinde kurulan 73 konteynır kentte 109 bin vatandaşın yaşam sürdürdüğünü söyleyen Yazıcı, "Bu konteynır kentlerde kreş, sosyal alanlar, eğitim merkezleri var" diye kaydetti.

3 bin 200 esnaf için konteyner alanlarının oluşturulduğu bilgisini veren Yazıcı, "Malatya'da yıkılacak bina sayısı 36 bin 580. Şu ana kadar 9 bin 200'ünü, yani yüzde 33'ünü yıktık" diye bildirdi.

Çalışmalara yoğun bir şekilde devam ettiklerini söyleyen Yazıcı, "Hedefimiz yılsonuna kadar yıkımı büyük oranda bitirmiş olmak. Bugüne kadar, depremde yıkılan ve daha sonra yıktığımız yapılardan 5 milyon ton enkaz kaldırdık. Büyükşehir Belediyesi, belirlenen alanlarda kontrollü şekilde depolanan enkazı, kurduğu konkasör tesisleri dönüştürüyor" diye ifade etti.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, ilk deprem konutlarının teslim tarihi için kasım ayını işaret etti!

Öte yandan Kahramanmaraş depreminin ardından yapılan konutların önümüzdeki aydan itibaren depremzedelere verileceğini aktaran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, içeride de büyük bir mücadele verdiklerine dikkat çekerek, 6 Şubat'ta 9 saat arayla 7'nin üzerinde iki Deprem meydana geldiğini anımsattı.

18 tane ilin etkilendiğini söyleyen Özhaseki, 14 milyon insanımız zarar gördü, 680 bin Konut yıkıldı, 170 bin de iş yeri yıkıldı diye belirtti.

200 binden fazla ihale yaptıklarını söyleyen Özhaseki, "Konutlar zaten bitmek üzere, önümüzdeki aydan itibaren depremzede vatandaşlarımıza vereceğiz" diye kaydetti. 

TOKİ'den ev alacaklara müjde! Ankara'da aylık 2 bin 581 TL'den başlayan taksitlerle konut satıyor! 

Sur Yapı Antalya Suites'te 2 milyon 300 bin TL'den başlayan fiyatlarla ev sahibi olma fırsatı! 

Akaryakıtta büyük şok! Motorin 45, benzin 44 TL'ye yükselecek! Son dakika! 


Geri Dön