05 / 05 / 2024

Şanlıurfa Cazibe Merkezleri Programı yatırımları

Şanlıurfa Cazibe Merkezleri Programı yatırımları

Şanlıurfa, ‘Cazibe Merkezleri Programı' kapsamında 1 ay içinde 110 yatırım başvuru aldı. Zorlu Holding, Esas Holding, Emine Sabancı Kamışlı ve Nobel İlaç'ın arasında bulunduğu dev holdingler Şanlıurfa'da yatırıma hazırlanıyor.

Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'da AVM'ler açıldı!

Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle geçici süre kapatılan alışveriş merkezleri (AVM), gerekli önlemleri alarak kapılarını açtı.

TOKİ Şanlıurfa Aşağı Fırat 2. Merhale Projesi ihalesi 13 Mayıs'ta!

Şanlıurfa Aşağı Fırat 2. Merhale Projesi (Mardin Ceylanpınar Ovaları Cazibe Sulaması 2 Kısım Şebeke İkmali İşi) (E-İHALE) ihalesi 13 Mayıs 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Cazibe Merkezleri'ne 82 milyar liralık yatırım başvurusu yapıldı!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri'ne 82 milyar liralık yatırım başvurusu yapıldığını bildirdi. Elvan, taleplerin Malatya, Elazığ, Şanlıurfa, Diyarbakır'da yoğun olduğunu söyledi.

Şanlıurfa, dev holdinglerin yatırım radarına girdi!

Şanlıurfa, ‘Cazibe Merkezleri Programı' kapsamında 1 ay içinde 110 yatırım başvuru aldı. Zorlu Holding, Esas Holding, Emine Sabancı Kamışlı ve Nobel İlaç'ın arasında bulunduğu dev holdingler Şanlıurfa'da yatırıma hazırlanıyor.

Şanlıurfa'ya 3 milyon TL'lik yatırım talebi geldi!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Şanlıurfa’da kısa sürede 3 Milyar TL’lik yatırım talebi geldiğini söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yatırımcıların önünü açıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, SU-KAY Park ve Çelik Köprüler ile cazibe merkezi haline gelen GAP Vadisi bölgesindeki imarda yer alan 50 metrelik yeni yolları açarak halkın hizmetine sunmayı planlıyor.

Şanlıurfa Kale Eteği cazibe merkezi olacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Urfa Kale Eteği Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi” çalışmalarını yerinde inceledi.

Şanlıurfa Ceylanpınar'a 20 dönümlük park!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ceylanpınar ilçe girişinde bulunan boş alanı yeşillendirerek bölgeyi vatandaşlar için cazibe merkezi haline getiriyor. Büyükşehir Belediyesi, Ceylanpınar'da 20 Bin Metrekarelik park yapımını sürdürüyor.

Şanlıurfa Kale Eteği'nde rekreasyon çalışmaları başladı!

Şanlıurfa turizmine katkı sağlaması ve Şanlıurfa'yı cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflenen Büyükşehir Belediyesi, Kale Eteği'nde gerekli istimlaklar tamamladıktan sonra bölgede rekreasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları başlattı...

Şanlıurfa Ceylanpınar'a yeni cazibe alanı!

Ceylanpınar ilçesi 20 bin metrekarelik yeni bir parka kavuşuyor. İlçe merkezinin girişinde bulunan boş alanı yeşil alan haline getirmeyi hedefleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi projelendirme çalışmasını tamamladı

Sabri Ertekin: Şanlıurfa yeni cazibe merkezi oldu!

Şanlıurfa'nın 2023 hedeflerini rahat yakalayacağını söyleyen Şanlıurfa Ticaret ve.Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ilin 2023'de toplam 116,5 Milyar TL'lik bir ekonomiye dönüşeceğini belirtti.

İlhan Karakoyun: Diyarbakır ve Şanlıurfa, Ortadoğu'nun sanayi ve turizm merkezi olabilir!

İlhan Karakoyun: "Potansiyel ve fırsatlar iyi değerlendirildiği takdirde, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın hızla büyümesi ve gelişmesi ile gerek GAP bölgesinin ve gerekse Ortadoğu'nun sanayi, ticaret, kültür ve turizm merkezleri olması mümkündür"

Şanlıurfa'da risk oluşturan binanın yıkımına başlandı!

Şanlıurfa'da kolonları hasar gördüğü için risk oluşturan ve yıkımına karar verilen 9 katlı apartmanın iş makinaları tarafından yıkımına başlandı...

Şanlıurfa Cazibe Merkezleri Programı yatırımları Haberi

Şanlıurfa Cazibe Merkezleri Programı yatırımları

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki yatırımları artırmak için 23 ilde 6 başlık altında başlatılan ‘Cazibe Merkezleri Programı' kapsamında yer alan Şanlıurfa, dev holdinglerin yatırım radarına girdi.


1 ay içinde 110 yatırım başvurusu alan Şanlıurfa'da Zorlu Holding, 2 bin kişilik istihdam yaratacak dev bir ev tekstili fabrikası kurmak için kolları sıvarken, aynı zamanda Esas Holding Başkan Yardımcısı olan Emine Sabancı Kamışlı ve Nobel İlaç'ın da aralarında bulunduğu dev şirketler sağlık alanında yatırıma hazırlanıyor.


2 BİN KİŞİLİK FABRİKA


Toplam 2 milyon nüfuslu Şanlıurfa ev sahipliği yaptığı 450 bin Suriyeli sığınmacı ile son birkaç yıldır toplumsal ve ekonomik anlamda önemli bir dönüşüm geçiriyor.Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, dev holdinglerin yatırım için kendilerinden arazi tahsisi istemeye başladığını açıkladı. Arazi tahsisi talep eden işadamları arasında Ahmet Nazif Zorlu'nun...