18 / 07 / 2024

Şanlıurfa Hanlar bölgesinde çalışmalar

Şanlıurfa Hanlar bölgesinde çalışmalar

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Tarihi Hanlar bölgesini ziyaret ederek Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon ve iyileştirme çalışmalarını inceledi.

TOKİ'nin Şanlıurfa ve Hatay'daki deprem konutlarında son dakika! 1.614 konutluk projeleri hangi firmalar inşa edecek? 

Deprem bölgesinde konutların yeniden inşaları için ihaleler sürerken, Hatay’da 856 adet konut ihalesini Siyahkalem Mühendislik İnşaat şirketi alırken, Şanlıurfa’da 758 adet konut ihalesini MAY İnşaat Taahhüt Müşavirlik ve Aşan Mühendislik İnşaat Şirketi iş ortaklığı kazandı.

Deprem bölgesinde yeni sel riski var mı? Prof. Dr. Orhan Şen tek tek açıkladı!

Şanlıurfa ve Adıyaman'da dün yaşanan sel felaketinde 15 kişi yaşamını yitirirken, 4 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Peki deprem bölgesinde yeni sel riski var mı?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden arsa fırsatı! O ilçede 5 adet arsa satıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Büyükalanlı'da yer alan arsalar için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihaleler 21 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa Eyyübiye'de kentsel dönüşüm evleri yükseliyor!

Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde Akçamesçit bölgesinde 4 etaptan meydana gelen toplam 3000 konutun hedeflendiği kentsel dönüşüm alanında 1 etap çalışmaları devam ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir'den 6 yeni fabrika atağı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yatırımcıları şehre çekmek için kolları sıvadı. 6 fabrikanın kurulması için gerçekleştirdiği projeyle 4 bin 500 kişinin istihdam edilmesini planlıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden İl Sağlık Müdürlüğü’ne yer tahsisi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyes,i Ekim ayı birleşim toplantılarında alınan karar doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğü’ne sağlık merkezi için yer tahsis edecek. 

Şanlıurfa Sakıbın Köşkü restore ediliyor!

Şanlıurfa'nın kültürel değerlerinden olan Sakıbın Köşkü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarıyla yenilenecek. 

Şanlıurfa Büyükşehir'e yeni külliye inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Hazreti Eyyüp Peygamber'in mezarının bulunduğu ve adını taşıyan Viranşehir ilçesindeki Eyüp Nebi Beldesini ayağa kaldırmak için çalışmalara başladı.

Şanlıurfa Büyükşehir'den 9.5 milyon TL'ye satılık 4 arsa!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı BELTAŞ İmar Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Haliliye ilçesinde bulunan 4 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsaların satış bedeli 9 milyon 327 bin TL olarak belirlendi.

Şanlıurfa Büyükşehir'den raylı sistem ihalesi açıklaması!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Sözcü gazetesinde yer alan '455 Milyonluk İhale Skandalı' başlıklı haberle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. İşte Şanlıurfa Büyükşehir'in verdiği o yanıt....

Şanlıurfa Cumhuriyet Parkı’ndaki kahvehane ve büfeler yıkılıyor!

Şanlıurfa Viranşehir Belediyesi, parkların doğal yapısını korumak ve dinlenme alanlarına dönüştürmek için parklardaki kahvehane ve büfelerin kira sözleşmelerini iptal etti. Viranşehir Belediyesi Kahvehane ve büfelerin yıkılmasına karar verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir 2020 yatırımları için düğmeye bastı!

Yeni projeler hayata geçirmeyi sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 2020 yatırımları için düğmeye bastı.

Şanlıurfa Büyükşehir'in 2020 bütçesi onaylandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Kasım ayı oturumlarında, büyükşehirin 2020 bütçesi onaylandı.

Şanlıurfa Hanlar bölgesinde çalışmalar Haberi

Şanlıurfa Hanlar bölgesinde çalışmalar

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Tarihi Hanlar bölgesini ziyaret ederek Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon ve iyileştirme çalışmalarını inceledi. Ziyaretleri kapsamında ilk olarak projelendirme çalışması tamamlanan ve özgün yapısına uygun şeklide restore edilecek Mevlihane Cami'de incelemede bulunan Başkan Çiftçi, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.


Daha sonra Tarihi Hanlar Bölgesine geçerek bölgede üst yapı iyileştirme çalışmaları hakkında esnafla görüşen Başkan Nihat Çiftçi, burada esnafın talep ve önerilerini dinledi. Tarihi Barutçu Han'a geçen Başkan Çiftçi, burada sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek, restorasyonun son hız devam ettiğini belirtti.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Tarihi bölgelerde yürüttüğü çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa'mız yaşayan bir tarihtir" dedi. Şanlıurfa'nın kültür ve medeniyet şehri olduğuna dikkat çeken Başkan Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi olarak Tarihe ve kültürel dokuya...