29 / 04 / 2024

Şanlıurfa Cumhuriyet Parkı’ndaki kahvehane ve büfeler yıkılıyor!

Şanlıurfa Cumhuriyet Parkı’ndaki kahvehane ve büfeler yıkılıyor!

Şanlıurfa Viranşehir Belediyesi, parkların doğal yapısını korumak ve dinlenme alanlarına dönüştürmek için parklardaki kahvehane ve büfelerin kira sözleşmelerini iptal etti. Viranşehir Belediyesi Kahvehane ve büfelerin yıkılmasına karar verdi.



Şanlıurfa Viranşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde merkezde yer alan bütün parkların büfe kira sözleşmesini iptal etti. Belediye, hem parkların doğal yapısını korumak hem de vatandaşların parkları daha rahat kullanmasını sağlamak için büfe ve kahvehanelerin yıkılmasına karar verdi.

Doğru Haber’de yer alan habere göre; Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, verilen kararın ardından Cumhuriyet Parkı'nın büfe yıkım çalışmalarına başladı.

Açıklamada bulunan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, parkları tamamen halka açma kararından sonra büfelerin yıkımına başladıklarını vurgulayarak, Park Bahçe Müdürlüğü tarafından yapılacak onarım, tadilat ve peyzaj çalışmalarının sonrasında halkın hizmetine sunacaklarını söyledi.

Verilen kararın halk tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade eden Salih Ekinci, daha önceki belediye yönetimleri  aracılığıyla kiraya verilen parkların kahvehaneye çevrildiğini anımsatarak, parkların kahvehane değil, vatandaşların dinlenme yeri olduğunu açıkladı.

Daha temiz, daha yeşil ve yaşanılabilir bir Viranşehir için tüm ekiplerin seferber olduğunu belirten Salih Ekinci, ilçeyi metropollerin en güzel kentleriyle yarıştırmaya kararlı olduklarını aktardı. 

Şanlıurfa’daki harabeler yıkılarak yeşil alana dönüştü!


Geri Dön