06 / 05 / 2024

şanlıurfa kalesi kazı çalışmaları

şanlıurfa kalesi kazı çalışmaları

Şanlıurfa Kalesi'nde yapılan kazılarda eski döneme ait 100 mancınık güllesi bulundu, kalenin restorasyonu yeni çıkacak mimariye göre şekillenecek...

Urfa Kalesi'nin eteğinde millet bahçesi inşa edilecek!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde millet bahçesi çalışmalarını hızlandırdı. Büyükşehir Belediyesi, Urfa Kalesi'nin güney kısmında millet bahçesi inşa edecek. 

Şanlıurfa'daki 300 yapı yıkılıyor!

Tarihi Şanlıurfa Kalesi etrafındaki bölge turizme kazandırılıyor. Bölgedeki 300 gecekondunun yıkımına başlandı. 

Şanlıurfa Siverek Kalesi çevresindeki evler kamulaştırılacak!

Şanlıurfa’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şanlıurfa ve ilçelerini ilgilendiren önemli bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Siverek’in tarihi kalesi çevresindeki evlerin kamulaştırılacağı açıklandı.

Şanlıurfa Birecik Kalesi'nin çehresi değişiyor!

Turizm şehri olma yolunda önemli adımlar atan Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, asırlara meydan okuyan Birecik Kalesinin çehresi değişiyor.

Şanlıurfa TDİ Organize Sanayi'de altyapı inşaatı yaptırılacak!

Şanlıurfa Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Şanlıurfa TDİ Organize Sanayi Bölgesi İşletme temel kazısı, çevre koruma duvarı ve yağmursuyu şebekesi inşaat işinden müteşekkil altyapı yapım işini ihale edecek. İhalenin keşif bedeli 54 milyon 890 bin 17 TL.

Şanlıurfa Kale Eteği Projesi tam gaz!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Kale Eteği Projesi'ni değerlendiren Başkan Nihat Çiftçi, "Kazı çalışmalarında çok önemli mozaiklere rastlandı. Medeniyetler şehri Şanlıurfa'da mirasa sahip çıkıyoruz" dedi.

Şanlıurfa Göbeklitepe'deki kazı çalışmaları ne durumda?

Şanlıurfa Müze Müdürü ve Göbeklitepe kazı sorumlusu Müslüm Ercan’ın, FETÖ bağlantısı nedeniyle gözaltına alındığı ortaya çıktı. Göbeklitepe’yi bulan ünlü Alman arkeologun eşi isyan etti.

Şanlıurfa Birecik Köprüsü ve çevresi kamulaştırılıyor!

Şanlıurfa Birecik Köprüsü ile kelaynak kuşları ve ünlü fıstığı ile sayısız değerlere sahip ilçenin sembollerinden olan Birecik Kalesi’nin çevresinde kamulaştırma çalışmaları yapılıyor.

Şanlıurfa Kale Eteği projesinde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Urfa Kalesi çevresinde devam ettiği Kale Eteği Projesi çarşı esnafını da heyecanlandırdı. Esnaf, çalışma ile birlikte gün yüzüne çıkan tarihi güzellik sayesinde bölgeye turist akını beklediklerini söyledi.

Urfa Kalesi kazı çalışmaları 3 milyon TL'ye mal olacak!

Başkan Celalettin Güvenç ve beraberinde İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Seyfettin Gencer ile Urfa Kalesi eteklerinde incelemelerde bulundu, sürdürülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Şanlıurfa'da tarihi kaya mezarları turizme kazandırılacak!

Şanlırfa Kalesi'nin eteğinde gün yüzüne çıkarılan tarihi kaya mezarları turizme kazandırılacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, kale eteğinde çevre düzenleme işlemlerine başladıklarını söyledi.

Tarihi Urfa Kalesi'nde kazı çalışmaları başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve beraberinde İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Seyfettin Gencer ile Urfa Kalesi eteklerinde incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa Siverek Kalesi restore edilmeyi bekliyor!

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Asurlardan kalma tarihi Siverek Kalesi bakımsızlıktan çürümeye terk edildi.Tarihi kalenin çürümeye terk edilmesi vatandaşların tepkisini çekiyor.

şanlıurfa kalesi kazı çalışmaları Haberi

şanlıurfa kalesi kazı çalışmaları


Tarihi Şanlıurfa Kalesi'nde büyük hassasiyetle yürütülen kazı çalışmalarında eski dönemlere ait 100 mancınık güllesi bulundu. Ortaya çıkartılan eserlerin tarihe ışık tutması bekleniyor. Kalenin restorasyonu yeni çıkacak mimariye göre...