18 / 05 / 2024

şanlıurfa kalesi

şanlıurfa kalesi

Tarihi Şanlıurfa Kalesi yıkıldı. Olası yeni göçüklere karşı bölgede güvenlik şeridi çekildi...

Urfa Kalesi'nin eteğinde millet bahçesi inşa edilecek!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde millet bahçesi çalışmalarını hızlandırdı. Büyükşehir Belediyesi, Urfa Kalesi'nin güney kısmında millet bahçesi inşa edecek. 

Şanlıurfa'daki 300 yapı yıkılıyor!

Tarihi Şanlıurfa Kalesi etrafındaki bölge turizme kazandırılıyor. Bölgedeki 300 gecekondunun yıkımına başlandı. 

Şanlıurfa Siverek Kalesi çevresindeki evler kamulaştırılacak!

Şanlıurfa’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şanlıurfa ve ilçelerini ilgilendiren önemli bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Siverek’in tarihi kalesi çevresindeki evlerin kamulaştırılacağı açıklandı.

Şanlıurfa Birecik Kalesi'nin çehresi değişiyor!

Turizm şehri olma yolunda önemli adımlar atan Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, asırlara meydan okuyan Birecik Kalesinin çehresi değişiyor.

Şanlıurfa Birecik Köprüsü ve çevresi kamulaştırılıyor!

Şanlıurfa Birecik Köprüsü ile kelaynak kuşları ve ünlü fıstığı ile sayısız değerlere sahip ilçenin sembollerinden olan Birecik Kalesi’nin çevresinde kamulaştırma çalışmaları yapılıyor.

Şanlıurfa Kale Eteği projesinde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Urfa Kalesi çevresinde devam ettiği Kale Eteği Projesi çarşı esnafını da heyecanlandırdı. Esnaf, çalışma ile birlikte gün yüzüne çıkan tarihi güzellik sayesinde bölgeye turist akını beklediklerini söyledi.

Şanlıurfa'da tarihi kaya mezarları turizme kazandırılacak!

Şanlırfa Kalesi'nin eteğinde gün yüzüne çıkarılan tarihi kaya mezarları turizme kazandırılacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, kale eteğinde çevre düzenleme işlemlerine başladıklarını söyledi.

Tarihi Urfa Kalesi'nde kazı çalışmaları başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve beraberinde İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Seyfettin Gencer ile Urfa Kalesi eteklerinde incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa Siverek Kalesi restore edilmeyi bekliyor!

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Asurlardan kalma tarihi Siverek Kalesi bakımsızlıktan çürümeye terk edildi.Tarihi kalenin çürümeye terk edilmesi vatandaşların tepkisini çekiyor.

Şanlıurfa Kalesi'nin restorasyonu yeni çıkacak mimariye göre şekillenecek!

Şanlıurfa Kalesi'nde yapılan kazılarda eski döneme ait 100 mancınık güllesi bulundu, kalenin restorasyonu yeni çıkacak mimariye göre şekillenecek...

Tarihi Urfa Kalesi yıkıldı!

Tarihi Şanlıurfa Kalesi yıkıldı. Olası yeni göçüklere karşı bölgede güvenlik şeridi çekildi...

Şanlıurfa'da satılık arsalar: 1 milyon 984 bin liraya!

Şanlıurfa Belediye Başkanlığından: Şanlıurfa Dağ Eteği 'nde bulunan 4 adet arsa 28 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilecek ihalede satışa çıkacak

Şanlıurfa'da risk oluşturan binanın yıkımına başlandı!

Şanlıurfa'da kolonları hasar gördüğü için risk oluşturan ve yıkımına karar verilen 9 katlı apartmanın iş makinaları tarafından yıkımına başlandı...

şanlıurfa kalesi Haberi

şanlıurfa kalesi


Tarihi Şanlıurfa Kalesi Cuma namazı esnasında yıkıldı. İhbar üzerine gelen itfaiye, olası yeni göçüklere karşı tedbir amacıyla güvenlik şeridi çekti. Kalabalığı olay yerinden uzaklaştıran görevliler, can kaybı olmadığını belirtti. Şanlıurfa kalesi Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak...