06 / 05 / 2024

Şanlıurfa ovaları koruma altına alıınıyor

Şanlıurfa ovaları koruma altına alıınıyor

Türkiye'de yoğun tarımsal üretimin yapıldığı illerinden Şanlıurfa'da, ovaların belediye imar alanları dışında koruma altına alınması kararlaştırıldı.

TOKİ Şanlıurfa Aşağı Fırat 2. Merhale Projesi ihalesi 13 Mayıs'ta!

Şanlıurfa Aşağı Fırat 2. Merhale Projesi (Mardin Ceylanpınar Ovaları Cazibe Sulaması 2 Kısım Şebeke İkmali İşi) (E-İHALE) ihalesi 13 Mayıs 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

GAP'ın başkentinde ovalar koruma altına alınıyor!

Türkiye'de yoğun tarımsal üretimin yapıldığı illerinden Şanlıurfa'da, ovaların belediye imar alanları dışında koruma altına alınması kararlaştırıldı.

Şanlıurfa TDİ Organize Sanayi'de altyapı inşaatı yaptırılacak!

Şanlıurfa Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Şanlıurfa TDİ Organize Sanayi Bölgesi İşletme temel kazısı, çevre koruma duvarı ve yağmursuyu şebekesi inşaat işinden müteşekkil altyapı yapım işini ihale edecek. İhalenin keşif bedeli 54 milyon 890 bin 17 TL.

Şanlıurfa'da tarihi yapı yağmura dayanamadı!

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde yağan yağmur nedeniyle Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun koruması altında olan tescilli yapının duvarı yıkıldı. Yapının onarılması için gerekli çalışmaların başlatılacağı öğrenildi.

Şanlıurfa sosyal tesislerinin etrafından peyzaj çalışması başlatıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekiplerince şehrin dört bir yanında çalışmalarına devam ediyor. ekipler vatandaşlara daha kaliteli bir hizmet sunabilmeyi amaçlıyor.

Şanlıurfa'da Park Bahçeler'den 23 Temmuz'da yüzme havuzu onarım ihalesi!

Şanlıurfa'da Park Bahçeler Şube Müdürlüğü Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre kontrol ve Koruma Daire Başkanlığı yüzme havuzu onarım işini 23 Temmuz saat 11.00'de ihaleye çıkaracak...

Şanlıurfa Tek Tek Dağları turizme açılacak!

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğüne bağlı Şanlıurfa Şubesi tarafından düzenlenen 2. Tek Tek Dağları Doğa Sporları ve Doğa Yürüyüşü'ne katıldı...

TOKİ Şanlıurfa Hilvan'da 195 konut ve cami yaptıracak!

TOKİ Şanlıurfa Hilvan ilçesi 195 adet konut, 1'er adet cami ve ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işini ihale ediyor.

Şanlıurfa'da vakıflardan ticari tesis yapım işi ihaleye çıkıyor!

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Şanlıurfa'da Ticari Amaçlı Tesis yapılmak üzere inşaat yapım ve işletme şartlı olarak toplam 10 yıl süreyle kiraya verilmesi işini ihaleye çıkarıyor.

Şanlıurfa'da 4 milyon 528 bin 840 TL'ye satılık triplex ev!

T.C Şanlıurfa 2. Satış Memurluğu, Şanlıurfa Karaköprü'de 4 milyon 528 bin 840 TL bedelle üç katlı bina satılıyor...

Diyarbakır ve Şanlıurfa'da konut satışlarında artış yaşandı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, yılın dördüncü döneminde Diyarbakır ve Şanlıurfa'da geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 6.2 artış yaşandı...

Pierre Cardin Şanlıurfa'da fabrika kuracak!

Aydınlı Grup, Pierre Cardin ve Polo markalarının üretimlerinin yapılacağı fabrikasını Şanlıurfa Birecik'e kuracak...

Şanlıurfa'da satılık arsalar: 1 milyon 984 bin liraya!

Şanlıurfa Belediye Başkanlığından: Şanlıurfa Dağ Eteği 'nde bulunan 4 adet arsa 28 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilecek ihalede satışa çıkacak

Şanlıurfa ovaları koruma altına alıınıyor Haberi

Şanlıurfa ovaları koruma altına alıınıyor

Türkiye'de yoğun tarımsal üretimin yapıldığı illerinden Şanlıurfa'da, ovaların belediye imar alanları dışında koruma altına alınması kararlaştırıldı. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Valilik toplantı salonunda Vali Güngör Azim Tuna başkanlığında, ''Toprak Koruma Kurulu'' toplantısı yapıldı.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ülke genelindeki 6,5 milyon hektar büyüklüğe sahip 184 büyük ovanın sit alanı ilan edilmesi kapsamında gerçekleşen toplantıda, Şanlıurfa’da arazi ve toprak kaynaklarının bilimsel esaslara uygun olarak sınıflandırılması, tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerin asgari büyüklüklerinin belirlenmesi ve bölünmelerinin önlenmesi, arazi kullanım planlarının hazırlanması, koruma ve geliştirme sürecinde toplumsal, ekonomik ve çevresel boyutlarının katılımcı yöntemlerle değerlendirilmesi, amaç dışı ve yanlış kullanımların önlenmesi, korumayı sağlayacak yöntemlerin oluşturulması ele alındı.


Toplantının sonunda Şanlıurfa'daki tüm ovalarının belediye imar alanları dışında koruma altına alınması kararlaştırıldı.


Tuna,...