01 / 05 / 2024

şanlıurfa turistik yerleri

şanlıurfa turistik yerleri

Sivil ve anıtsal mimari dokusunu tarih boyunca koruyabilen ender şehirlerden biri olarak kabul edilen Şanlıurfa'nın tarihi sokakları, turizme kazandırılacak

Ankara ve Şanlıurfa'da 45 adet gayrimenkul satılıyor! Konut, arsa, iş yeri sahibi olmak isteyenlere müjde!

Ankara Polatlı Belediyesi ve Şanlıurfa Birecik Belediyesi tarafından toplam 45 adet gayrimenkul satılıyor. Söz konusu gayrimenkullerin arasında konut, arsa ve iş yerleri yer alıyor. Peki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Satış ihaleleri ne zaman? 

Şanlıurfa Eyyübiye'de ev ve iş yerleri istimlak ediliyor!

Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi, Ümit Yolcu ile Mustafa Kuş parkı arasında kalan ev ve işyerinin istimlak çalışmalarını tamamlıyor. Bölgede başlatılan yıkım çalışmalarıyla trafik sorununa neşter vurulacak.

Şanlıurfa Halerlibahçe Çarşısı'nda 66 iş yeri yenilendi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, restorasyon çalışması süren Sakıbın Köşkünde incelemeler yaptı ve ardından iş yerleri yenilenen Haleplibahçe Çarşısını dolaştı.

TOKİ Şanlıurfa'daki 236 iş yerini satışa sundu!

TOKİ Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Projesi kapsamında inşaatı tamamlanan 236 iş yeri satışa sunuldu. Satışa çıkan iş yerleri için başvurular 12 Eylül - 27 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Şanlıurfa sokakları İtalya'nın turistik bölgelerine benzeyecek!

Şanlıurfa Belediyesi hazırladığı kültür projesiyle kentin tarihi sokaklarını İtalya'nın turistik bölgelerine benzer bir görüntüye kavuşturmayı planlıyor. Şanlıurfa Belediyesi, kentin tarihi sokaklarını İtalya'nın turizm bölgesindekiler gibi tasarlayacak.

Şanlıurfa Vakıflar'dan özel okul yapım ve kiralama işi ihalesi!

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden Şanlıurfa'da özel okul yapılmak üzere kiralama işi ihalesi 9 Nisan'da yapılacak...

Şanlıurfa'da Vakıflar'dan ticari tesis yapım işi ihalesi!

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü; Şanlıurfa'da Ticari Amaçlı Tesis yapılmak üzere inşaat yapım ve işletme şartlı olarak toplam 10 yıl süreyle kiraya verilmesi işini ihaleye çıkarıyor

TOKİ Şanlıurfa Hilvan'da 195 konut ve cami yaptıracak!

TOKİ Şanlıurfa Hilvan ilçesi 195 adet konut, 1'er adet cami ve ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işini ihale ediyor.

Şanlıurfa'da vakıflardan ticari tesis yapım işi ihaleye çıkıyor!

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Şanlıurfa'da Ticari Amaçlı Tesis yapılmak üzere inşaat yapım ve işletme şartlı olarak toplam 10 yıl süreyle kiraya verilmesi işini ihaleye çıkarıyor.

Şanlıurfa'da 4 milyon 528 bin 840 TL'ye satılık triplex ev!

T.C Şanlıurfa 2. Satış Memurluğu, Şanlıurfa Karaköprü'de 4 milyon 528 bin 840 TL bedelle üç katlı bina satılıyor...

Diyarbakır ve Şanlıurfa'da konut satışlarında artış yaşandı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, yılın dördüncü döneminde Diyarbakır ve Şanlıurfa'da geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 6.2 artış yaşandı...

Pierre Cardin Şanlıurfa'da fabrika kuracak!

Aydınlı Grup, Pierre Cardin ve Polo markalarının üretimlerinin yapılacağı fabrikasını Şanlıurfa Birecik'e kuracak...

Şanlıurfa'da satılık arsalar: 1 milyon 984 bin liraya!

Şanlıurfa Belediye Başkanlığından: Şanlıurfa Dağ Eteği 'nde bulunan 4 adet arsa 28 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilecek ihalede satışa çıkacak

şanlıurfa turistik yerleri Haberi

şanlıurfa turistik yerleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı, geleneksel mimariye göre şekillendirilmiş sokak ve evlerin bulunduğu Şanlıurfa'nın bu yönüyle ön plana çıkan mimari yapısını gelecek nesillere aktarmak için harekete geçti.


Yüksekliği, taşkın cumbaları ve kemerli geçitleriyle turistlerin ilgisini çeken Arabi Cami, At Pazarı, Güllüoğlu, Hüseyin Paşa Konağı gibi yapıların da bulunduğu 145 sokak kamulaştırılıp, turizm faaliyetleri kapsamında değerlendirilecek.

Bu sayede bölgede yaşayan vatandaşların da turizm konusunda bilinçlendirilip, sektörden pay alması...