29 / 04 / 2024

Şanlıurfada konut fiyatları neden düşecek

Şanlıurfada konut fiyatları neden düşecek

Şanlıurfa’da TOKİ tarafından 2019 yılına kadar yapılması planlanan 10 bin konut müjdesi emlak piyasasını da hareketlendirdi. Bazı Emlakçılar piyasadaki ev fiyatlarının aşağı çekeceği düşüncesini savunsa da bazı emlakçılar aksi düşüncede.

Şanlıurfa’da konut fiyatları yüzde 30 arttı!

Kredi faiz oranlarının düşmesiyle beraber sektörde canlanma yaşandı. Ev sahibi olmak isteyenler bankalara koştu. Eski günlerini arayan sektör temsilcilerini umutlandı. Faizler düştü ancak konut fiyatları yükseldi.

AND Kartal Soğanlık ev fiyatları!

AND Kartal Soğanlık ev fiyatları 290 bin liradan başlayarak değişiyor. Soğanlık'ta Efes Pilsen Fabrikası'nın yerine yapılacak olan AND Kartal projesinde konut, ofis ve dükkanlar olacak...

Türkiye'nin sınır kentlerinde konut fiyatları düşüyor!

Suriyeli mültecilerin talebiyle sınır kentlerinde şişen konut fiyatları gerilemeye başladı. Şanlıurfa’da satılık evlerin fiyatı 1 yılda ortalama yüzde 6, Gaziantep’te yüzde 4 geriledi.

Güneydoğu'da konut fiyatları düşmeye başladı!

Suriyeli mültecilerin talebiyle sınır kentlerinde şişen konut fiyatları gerilemeye başladı. Şanlıurfa’da satılık evlerin fiyatı 1 yılda ortalama yüzde 6, Gaziantep’te yüzde 4 geriledi.

Soğanlık DKY Kartal konut fiyatları!

Soğanlık DKY Kartal konut fiyatları metrekare büyüklüklerine göre değişiyor. Boğaziçi Köprüsü’ne 22 dakika uzaklıkta olan projede 2,5+1'den 6,5+1'e kadar farklı daire seçenekleri sunuluyor.

DKY İnşaat DKY Kartal konut fiyatları!

DKY İnşaat DKY Kartal konut fiyatları 452 bin TL’den başlangıç gösteriyor. DKY İnşaat DKY Kartal projesi İstanbul Anadolu Yakası Kartal - Soğanlık ’ta inşa ediliyor.

Şanlıurfa’da konut fiyatları el yakıyor!

Şanlıurfa’da konut fiyatlarına dokunulmuyor. Günden güne artan nüfusu ve Suriye’de yaşanan olayların ardından gelen göç dalgasından sonra konut sayısının yetersizliği ve yüksek fiyatı dar gelirli vatandaşın belini büküyor.

İstanbul'da konut fiyatları 2014'te yüzde 25 arttı!

Türkiye genelinde konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 16’ya, İstanbul’daki yıllık artış ise yüzde 25’e dayandı. En düşük yıllık değişimin gerçekleştiği düzey yüzde 3.55 ile Diyarbakır ve Şanlıurfa’da oldu.

Anadolu'da konut fiyatları şaha kalktı!

Konut fiyatları son 1 yılda sadece İstanbul’da değil , Gaziantep, Kayseri, Şanlıurfa, Muğla, Trabzon ve Ankara’da da yüzde 20’inin üzerinde zamlandı. Suriye’den kaçanların talebi fiyatları tetikledi

İşte konut fiyatlarının en çok arttığı iller!

Konut fiyatları sadece İstanbul’da değil , Gaziantep, Kayseri, Şanlıurfa, Muğla, Trabzon ve Ankara’da da yüzde 20’inin üzerinde zamlandı. Markalı konut pazarının büyüdüğü Ankara ve Kayseri’de metrekaresi bin 200 liradan ucuz ev bulmak zorlaştı.

ABD’de konut fiyatları geçen yıla göre yüzde 10.2 oranında arttı!

Case Shiller Endeksi’ne göre 2013’ün ilk çeyreğinde ABD’de konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10.2 oranında artış gösterdi. Sektör 6 yıldan beri ilk defa iki basamaklı büyüme kaydetti

Marmaray güzergahındaki konut fiyatları arttı!

Marmaray projesi geçtiği güzergâhlardaki konut fiyatlarını artış yaşanmasına neden oldu. Test sürüşünün bile fiyatları yüzde 30 artırdığı Marmaray, geçtiği güzergâhlardaki emlak fiyatlarını adeta zirveye çıkardı...

Türkiye'de konut fiyatları yükseliyor!

Financial Times, Türkiye'de konut fiyatlarının sonu gelmeyen bir yükselişe doğru gittiğini yazdı. Merkez Bankası'nın 2010 yılında konut fiyatı endeksini yayınlamasından bu yana iki haneli olan büyüme rakamlarındaki yükseliş sürüyor...

Şanlıurfada konut fiyatları neden düşecek Haberi

Şanlıurfada konut fiyatları neden düşecek

Ülke genelinde konut ihtiyacının karşılanmasına yönelik talep gelen bölgelerde yeni konut inşaatına başlanacağı müjdesi TOKİ’nin en yetkili ağzından geldi. Şanlıurfa’dan da bu noktada gelen talepleri değerlendiren TOKİ kente 2019 yılına kadar 10 bin konut yapılacağı müjdesini verdi.


Emlak piyasasının 5 aydan bu yana durgun olduğunu kente yapılacak her konutun piyasayı hareketlendireceğini söyleyen Emlakçı Mustafa Bağış “10 bin konutun yapılması Urfa için iyi olur. Fiyatların düşmesi açısından iyi olur. Piyasa olarak da 5 aydan beridir çok mağduruz. Ondan dolayı Urfa’nın 10 bin konuta ihtiyacı var mı yok mu onu da bilmiyoruz. Şuanda evlere ihtiyaç duyulmuyor. Fiyatlar git gide düşüyor. Artık ne çare düşünülüyorsa bir an önce yapılmasını istiyoruz. İşlerimiz çok kötü ve çoğu esnaf kapatmak üzere. Konut fazla olunca fiyatlar da...