14 / 05 / 2024

şanlıurfada orman yok mu

şanlıurfada orman yok mu

Bir milyon 940 bin hektarlık alana sahip Şanlıurfa'da, ormanlık alanlar toplam arazinin yüzde birini bile oluşturmuyor. 2013 verilerine göre, kentte yaklaşık 4 bin 400 hektar orman ile 4 bin 500 hektar bozuk ormanlık alan bulunuyor.

Şanlıteks İnşaat Otomotiv Elektrik Orman Ürünleri Reklam Temizlik Gıda Ve Tekstil Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şanlıteks İnşaat Otomotiv Elektrik Orman Ürünleri Reklam Temizlik Gıda Ve Tekstil Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Sadettin Kavaklı tarafından kuruldu.

Şanlıurfa'da kaçak yapıya geçit yok!

Kentte kaçak yapılara geçit vermeyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm alanı içerisinde bulunan gecekonduların yıkımını gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Halfeti'de kaçak yapıya geçit yok!

Kaçak yapı mücadelesine hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Halfeti'deki kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Belgrad Ormanı’nda inşaata izin yok!

Kuzey Ormanları Savunması, Belgrad Ormanı’ndan geçmesi planlanan Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Dekovil Hattı projesine karşı toplandı.

Şanlıurfa'da kaçak yapıya izin yok!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Tarihi yapılar bölgesinde işgalci ve kaçak yapılara izin vermemiz mümkün değil" dedi.

Naci Ağbal: Atatürk Orman Çiftliği satılmayacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Atatürk Orman Çiftliği ve devlet tiyatroları gibi kurumların özelleştirme yoluyla satılacağına ilişkin muhalefet milletvekillerinin eleştirilerine, “Yok öyle bir şey” sözleriyle karşılık verdi.

Şanlıurfa Haliliye'de kaçak yapılara geçit yok!

Şanlıurfa Haliliye Belediyesi, ilçe genelinde kaçak yapılaşmanın ve projeye aykırı ilerleyen yapıların önüne geçerek, kaçak yapılara geçit vermiyor.

Şanlıurfa'nın 2B sorunu meclise taşındı!

Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Şanlıurfa'daki ormanlık alanlara ilişkin sorunları meclis gündemine taşıdı. Ayhan, sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Fikret Orman: Vodafone Arena'nın yapımına çok zor dönemde başladık!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'nın açılışı için büyük heyecan yaşıyor. Orman, " Stadın yapımına çok zor dönemde başladık. Kulübün hacizleri ve mali durumu ortada, bir takım yok. Sıkıntılı süreçte yaptık." dedi.

Ormanı olmayan Şanlıurfa'da dışarıya en çok mobilya satılıyor!

Bir milyon 940 bin hektarlık alana sahip Şanlıurfa'da, ormanlık alanlar toplam arazinin yüzde birini bile oluşturmuyor. 2013 verilerine göre, kentte yaklaşık 4 bin 400 hektar orman ile 4 bin 500 hektar bozuk ormanlık alan bulunuyor.

Şanlıurfa'da konut satışları yüzde 30 azaldı!

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Fatih Topal: 'Son 10 yılın en zor dönemini yaşıyoruz. Konut fiyatları yüzde 20 oranında düşmesine rağmen satışlar yok denecek kadar az' dedi.

Ekizce Yaylası'ndaki mermer ocağı çalışmaları ormanı etkiledi!

EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayıkın doğal yaşam alanı, sedir ormanlarıyla kaplı Ekizce Yaylası'nda 1 yıldır çalışmalarını sürdüren mermer ocağı, Sarıçınar Dağı'nı kaplayan sedir ormanını yok etti.

Düzce Orman İşletme Müdürlüğü'nün binaları yenilendi!

2015 yılı içerisinde Düzce Orman İşletme Müdürlüğü yerleşkesi içerisinde bulunan İdare Binası ve lojmanlar ile Doğanlı, Muncurlu Toplu Koruma Ekip binaları ve Muncurlu Depo Binası yapılan tadilatlarla yeni görünümlerine kavuştu.

şanlıurfada orman yok mu Haberi

şanlıurfada orman yok mu

Orman varlığı az olan Van, Ağrı, Iğdır ve Aksaray gibi illerin arasında yer alan kentin en fazla ihraç ürününü ise mobilyanın oluşturması dikkati çekiyor.


Firmalar tarafından üretilen mobilyalar, aylık ortalama 10 milyon dolarlık ihracata ulaşıyor. İhracatın büyük kısmı Irak başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerine gerçekleşiyor.


ORTADOĞU'YA İHRAÇ EDİYORLAR


Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte ihraç edilen ürünler arasında orman ürünü ve mobilyaların birinci sırada yer aldığını belirtti.


Bu alandaki başarıda iş adamlarının büyük payının bulunduğunu aktaran Ertekin, orman ürünü ve mobilyaların ihracatında ülkelerin yakınlığının büyük önem taşıdığını kaydetti. Ertekin, "Kentimizde yetişen genç sanayicilerimiz bu sektöre yöneldiler. İş adamlarımız ürettikleri ürünlerini Irak başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerine ihraç ediyor. Hatta bazı iş adamlarımız Irak'a ihraç...