07 / 05 / 2024

Şanlıurfada prefabrik okul mu inşa edildi

Şanlıurfada prefabrik okul mu inşa edildi

Çadır okulun müdürü Mustafa Başak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'den kaçmak zorunda kalan ve çadır kent dışında ilçede yaşayan Suriyeli öğrencilerin eğitimleri için ellerinden geldiği kadar çalıştıklarını belirtti.

Prefabrik konut bağışı için hükümete çok önemli çağrı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili vuran depremin ardından tüm Türkiye yardım seferberliği başlatırken, bölgede okul, konut sağlık hizmet tesisi gibi amaçlar içinde kullanılmak amacıyla inşa edilecek prefabrik yapılar için KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi talep edildi.

Kuveytli dernek Şanlıurfa'da 3 okul yapacak!

Kuveyt merkezli Necat Yardım Derneği, Şanlıurfa'da 12 derslikli lise, sekizer derslikli birer ilkokul ve ortaokul ile 1 halı saha inşa edecek.

Kuveytli hayırseverler Şanlıurfa'da okul yaptıracak!

Kuveytli hayırseverler tarafından Şanlıurfa'da inşa edilecek lisenin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende, Eyyübiye Müftüsü Adem Dobur'un yaptığı dua sonrasında okulun temeline ilk harç ve tuğla yerleştirildi.

Yeni Zelanda'dan Şanlıurfa'ya okul projesi!

Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Jonathan Andrew Curr, Şanlıurfa'da sığınmacı çocuklar için okul inşaatına başlayacaklarını belirtti. Curr, okul için anlaşmanın son aşamaya taşındığını söyledi.

6 şehirde toplam 59 okul, 7 yurt ve 13 sağlık kuruluşu kapatıldı!

Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman'da, FETÖ ile irtibatlı oldukları belirlenen 59 özel okul, 7 öğrenci yurdu, 13 sağlık kuruluşu, 8 etüt merkezi, 1 vakıf, 13 dernek ve 1 kurs merkezi mühürlendi.

Çakmak Prefabrik hizmet kalitesini her geçen gün artıyor!

TKDK ve kalkınma ajanslarının desteklediği prefabrik okul, sağlık ocakları, otel, doğa turizminde kullanılan yapılar inşa ettiklerini dile getiren Çakmak Prefabrik Şirket Müdürü Ethem Çakmak, yeni dönemde yurt genelinde bilinirliklerini artırmak istediklerini söyledi.

Avcılar'da Suriyeliler için okul açıldı!

Ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyeliler için Avcılar’da bir okul daha hizmete girdi. Prefabrik okulda ilk etapta 125 öğrencinin öğrenime başladığını vurgulayan Mehmet mazi, yeni kayıtlarla bu sayının artacağını bildirdi.

Şanlıurfa Akçakale'deki öğrencilere prefabrik derslik yapılıyor!

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerinde eğitim gören Suriyeli öğrenciler için, UNİCEF ve AFAD işbirliği ile modern prefabrik 12 derslik 24 sınıf kuruluyor.

Çadır Kent'te Unıcef Afad işbirliği ile prefabrik derslikler kuruluyor!

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerinde eğitim gören Suriyeli öğrenciler için, UNİCEF ve AFAD işbirliği ile modern prefabrik 12 derslik 24 sınıf kuruluyor.

Van Toygun'da prefabrik okul inşa edildi!

Van’daki bir mezrada 7 öğrencinin tek odalı bir evde eğitim görmesi üzerine Milli Eğitim yetkilileri prefabrik okul yaptırdı. Tam donanımlı okul inşaası ise yazın.

Mehmet Nuri Göçmen Şanlıurfa'da 4 yeni okul açacak!

Şanlıurfalı iş adamı Mehmet Nuri Göçmen, tekstil ve inşaat sektöründeki başarısının ardından şimdi de eğitim sektörüne yatırım yaptı.

Şanlıurfa Mehmet Saçlı İlkokulu'nda inşaat başladı!

Ders zilinin geçtiğimiz hafta çalmasıyla birlikte Şanlıurfa'da bir okul onarıma girdi. Şanlıurfa Mehmet Saçlı İlkokulu'nun bahçesi, tadilat nedeniyle moloz yığınlarıyla doldu. Okulun çatısında da onarım başlatan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, tepki çekti.

Karmod Bitlis'te 10 prefabrik okul yaptı!

Karmod açıklamasında görüşlerine yer verilen Karmod Satış Müdürü Abdullah Yüceer, Bitlis genelinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yaptırılan 10 prefabrik okul binasının yapımının tamamlandığını ve teslim edildiğini bildirdi.

Şanlıurfada prefabrik okul mu inşa edildi Haberi

Şanlıurfada prefabrik okul mu inşa edildi


Akçakale ilçesinde kendi imkanlarıyla yaşayan Suriyeli ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü çadır okulda prefabrik okul yapıldı.


Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle sığındıkları Akçakale'de kendi imkanlarıyla yaşayan Suriyeli ailelerin çocukları, ülkelerinde tamamlayamadıkları eğitimlerini Türkiye'nin sağladığı imkanlar sayesinde çadır okulda sürdürüyor. Yaklaşık 2 bin Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğü okulda, Birleşmiş Milletler'in katkısıyla yaptırılan 12 derslikli prefabrik okul tamamlandı.


Çadır okulun müdürü Mustafa Başak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'den kaçmak zorunda kalan ve çadır kent dışında ilçede yaşayan Suriyeli öğrencilerin eğitimleri için ellerinden geldiği kadar çalıştıklarını belirtti.


Eğitimin devam ettiği çadır okulda Birleşmiş Milletler desteğiyle 12 derslikli bir prefabrik okul yaptırıldığını ifade eden Başak, şunları kaydetti:


"Bu okulumuzun yapımı tamamlandı ve önümüzdeki günlerde eğitim vermeye başlayacak. Suriyeli öğrencilerimizin çok daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlamak için çaba harcıyoruz....