27 / 04 / 2024

Prefabrik konut bağışı için hükümete çok önemli çağrı!

Prefabrik konut bağışı için hükümete çok önemli çağrı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili vuran depremin ardından tüm Türkiye yardım seferberliği başlatırken, bölgede okul, konut sağlık hizmet tesisi gibi amaçlar içinde kullanılmak amacıyla inşa edilecek prefabrik yapılar için KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi talep edildi.



Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından vatandaşlar için en acil ve önemli ihtiyaç, barınma olurken, konut dışında sağlık merkezi, okul gibi amaçlar için kullanılan prefabrik konutlar da yeniden gündeme geldi.

Prefabrik konut bağışı için hükümete çok önemli çağrı!

Yaşanan büyük deprem felaketi nedeniyle yardım etmek isteyen bireyler, şirket veya kurumlar prefabrik yapı satın alarak AFAD’a veya ilgili valiliklere bağışlamak amacıyla ilgili şirketlere başvurduklarında KDV maliyetiyle karşılaşmakta.

Ekonomi gazetesinin haberine göre, prefabrik yapılarda KDV oranı yüzde 8 ve 18 arasında değişmekte. Bu tür konutların gösterilen arsa üzerine monte edilmek suretiyle teslimi yüzde 8, monte edilmeksizin doğrudan teslimi ise yüzde 18 oranında KDV’ye tabi olmakta. Sağlık merkezi, okul gibi  amaçlarla kullanılacak prefabrik yapılarda ise KDV oranı, yüzde 18 olarak uygulanırken, söz konusu durum, AFAD’ın prefabrik yapı alımları içinde geçerli.


Geri Dön