28 / 04 / 2024

Hükümete çok önemli çağrı! Eğer kabul görürse, sıfır araç almak kolaylaşacak!

Hükümete çok önemli çağrı! Eğer kabul görürse, sıfır araç almak kolaylaşacak!

Türkiye’deki yüksek enflasyon ve otomotiv sektöründe yaşanan arz sıkıntısı nedeniyle birçok vatandaş etkileniyor. Ancak hükümete yapılan bir çağrı eğer kabul görürse, vatandaşın otomobil alması kolaylaşacak. Nasıl mı? İşte detaylar…



Türkiye’deki araç sorunu için hükümete bir çağrı da esnaftan geldi. Hurda teşvikinin yeniden çıkarılmasını talep eden TESK Başkanı Bendevi Palandöken, teşvik yasasının yeniden çıkarılmasını talep etti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, hükümet çağrı yaparak, hurda teşvikinin yeniden yürürlüğe konulmasını talep etti.

Hükümete çok önemli çağrı! Eğer kabul görürse, sıfır araç almak kolaylaşacak!

Palandöken, dövizdeki artıştan dolayı sıfır araçların fiyatları yükselirken vergisiz fiyatı artan aracın ÖTV matrahı da yükseldiği için araç fiyatlarının iki kattan fazla attığını hatırlattı. Yaşanan bu durumun yaşlı araç kullanımını arttırdığını vurgulayan Palandöken, insan sağlığını, çevreyi ve trafiği olumsuz etkileyen hurda araçların geri dönüşümü için teşvik yasasının tekrar gündeme gelmesi gerektiğini savundu.

Vatandaşın artık çürümeye yüz tutmuş, çevre ve görüntü kirliliği oluşturup, insan sağlığını tehdit eden araçlarını teşvikle, lisanslı geri dönüşüm tesislerine bırakması gerektini belirten Palandöken, böylece bu hurda araçların da ekonomiye geri kazandırması gerektiğini dile getirdi.


Geri Dön