10 / 05 / 2024

Hükümete çok önemli çağrı! Eğer kabul görürse, sıfır araç almak kolaylaşacak!

Hükümete çok önemli çağrı! Eğer kabul görürse, sıfır araç almak kolaylaşacak!

Türkiye’deki yüksek enflasyon ve otomotiv sektöründe yaşanan arz sıkıntısı nedeniyle birçok vatandaş etkileniyor. Ancak hükümete yapılan bir çağrı eğer kabul görürse, vatandaşın otomobil alması kolaylaşacak. Nasıl mı? İşte detaylar…



Bunu sağlayabilmek için eski araçlarını hurdaya veren kişilerin motorlu taşıtlar vergi borçları ve trafik cezalarının silinmesi ve çıkarılacak yasanın sürekli yürürlükte kalması gibi imtiyazlar getirilmesi gerektiğini aktaran Palandöken, “Kurlardaki artış sebebiyle sıfır araçların fiyatları artarken, vergisiz fiyatı artan aracın ÖTV matrahı da yükseldiği için araç fiyatları iki kattan fazla attı. Söz konusu bu durum vatandaşı ikinci el ve yaşlı araç kullanmaya itiyor ve trafikte yaşanacak olası riskleri artırıyor” ifadelerini kullandı.

Hükümete çok önemli çağrı! Eğer kabul görürse, sıfır araç almak kolaylaşacak!

Palandöken, yaşı geçmiş araçların trafik kazalarının artmasına, maddi hasarlara, akaryakıt sarfiyatının yükselmesine ve gereksiz parça ithalatına neden olarak milli servetin kaybına da yol açtığının da altını çizerek, diğer yandan da bu araçların hurdaya çıkmamasının Türkiye'nin yurt dışından hurda ithal etmesine sebep olduğunu hatırlattı.

Türkiye en çok hurda ithal eden ülkelerin başında geldiğini hatırlatan Palandöken, “Teşviklerle birlikte yaşlı araçlar hurdaya ayrılmalı ve hurda ithalatı azaltılarak döviz çıktısı önlenmeli” şeklinde konuştu.


Geri Dön