01 / 05 / 2024

Borsadaki düşüşler sonrası ünlü isimden yatırımcıya çok önemli çağrı geldi! Mutlaka okuyun çok şaşıracaksınız!

Borsadaki düşüşler sonrası ünlü isimden yatırımcıya çok önemli çağrı geldi! Mutlaka okuyun çok şaşıracaksınız!

Borsa İstanbul’da birkaç gündür üst üste yaşanan düşüş, özellikle yeni giren küçük yatırımcıda büyük endişe yaratırken, ekonomist Mehmet Aşçıoğlu’ndan çok önemli uyarı geldi.



Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi bugün yine yatırımcısını üzdü. Endeks günü yüzde 3,54 değer kaybı ile 4.987,99 puandan tamamlarken, son günlerde yaşanan düşüşler yatırımcıda da endişe yarattı.

Konuyla ilgili Ekonomi Ekranı’nın Youtube kanalında Sami Altınkaya’ya konuşan ekonomist Mehmet Aşçıoğlu, özellikle yeni yatırımcılara çok önemli uyarılarda bulundu.

Borsadaki düşüşler sonrası ünlü isimden yatırımcıya çok önemli çağrı geldi! Mutlaka okuyun çok şaşıracaksınız!

BU DÜŞÜŞ KAÇINILMAZDI!

Aşçıoğlu, borsanın bu seviyelerinde düşüş yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, “Düşmeyecek borsa henüz görülmedi” ifadesini kullandı.

Borsada 2002 yılının nisan ayından beri sürekli yükselişte olduğunu hatırlatan Aşçıoğlu şunları söyledi:

“Ben yeni katılanlar ya da bilmeyenler için şunu vurgulamak istiyorum. Biz bu seviyele 2.300 puan aşıldıktan sonra geldik. Savaşla birlikte 1.700 puanlar seviyesindeydik. Bunları unutmayalım. Yaklaşık 3.300 puan çıkışı nisandan aralık sonuna kadar neredeyse soluksuz yaşadık.

Çok para kazanıldı ve şimdi geldiğimiz durumdaki kayıplara da biz “Kardan feragat etmek” diyoruz.”

Aşçıoğlu, borsaya son dönemlerde yeni katılan küçük yatırımcıların ‘uzun vade’ sloganı ile geldiğini hatırlatarak, “Ancak uzun vadeleri çok çabuk bitti ve çok paniklediler. “Yüzde 30, yüzde 50 zararım var” diyenler, “ne alsam düşüyor” diyenler var. Borsanın en yüksek seviyesinde ne alsanız zaten düşer” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön