30 / 04 / 2024

O paralar hesaplara yatırılmaya başlandı! Acilen banka hesaplarınızı kontrol edin!

O paralar hesaplara yatırılmaya başlandı! Acilen banka hesaplarınızı kontrol edin!

Pek çok kişinin merakla beklediği evde bakım paraları hesaplara yatırılmaya başlandı. Acilen banka hesaplarınızı kontrol edin...



Milyonlarca kişinin merakla beklediği 2023 yılı Ekim ayı evde bakım yardımı ödemeleri ile ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, pek çok kişinin merak ettiği evde bakım maaşları hesaplara yatırılmaya başlandı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hesaplara yatırılan ödemeler, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerinin de geçimlerine katkı sağlıyor. Verilen detaylara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, sık sık gündeme gelen evde bakım maaşı yatan şehirler Ekim ayı ödemelerini bekleyen vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Her ayın 15'i itibarıyla hesaplara peş peşe yatırılan evde bakım aylığı ekim ayı ödemeleri için araştırmalar da hız kesmeden devam ediyor. Evde bakım maaşlarını bekleyenler “Ekim ayı evde bakım paraları yattı mı?” sorusunun yanıtını araştırıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak için bu ay toplam 2,8 milyar Türk Lirası evde bakım yardımını hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.

O paralar hesaplara yatırılmaya başlandı! Acilen banka hesaplarınızı kontrol edin!

EKİM 2023 EVDE BAKIM PARALARINDA SON DURUM

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada 2023 yılı ekim ayı evde bakım parası ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık tarafından sunulan en önemli aile odaklı bakım hizmet modelleri arasında yer alan evde bakım yardımının 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını da kaydetti.

Verilen detaylara göre, evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenmiş olan vatandaşların desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğunu kaydeden Bakan Mahinur Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştirdiklerini söyleyerek, geliştirdikleri bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleriyle toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalıştıklarını da kaydetti.

Paylaşılan detaylara göre, Ekim ayı evde bakım ödemeleri 15 Ekim tarihi itibarıyla hesaplara yatırılıyor. Söz konusu ödemelerin 31 Ekim'e kadar hesaplara yatırılması planlanıyor.

Düzce'de 3.9 büyüklüğünde deprem oldu! Deprem bilimci açıkladı: Marmara'ya stres transferi olmuş olabilir! 

O belediye yüksek maaşlı personel alacak! Tüm detaylar tek tek belli oldu! Acele edin!

ŞOK’ta Bingo yüzey temizleyici 44,90 TL’ye, Omo çamaşır deterjanı 164,35 TL’ye, Sleepy külot bez 74,90 TL’ye düştü!


Geri Dön