17 / 05 / 2024

Sansaryan Han hangi vakfın

Sansaryan Han hangi vakfın

1937 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bahçekapı'daki meşhur Sansaryan Han'a taşınacakmış. 1935 yılında Vilayet'in kamulaştırdığı tarihi Han'da yapılacak tamirat ve tadilattan sonra Han Emniyet teşkilatını içine alacakmış.

İşte çalışan memnuniyet anketi! Çalışanlar hangi han yakları tercih ediyor? İş değiştirirken nelere bakıyorlar?

Eleman.net 7 bin çalışan ile anket düzenleyerek iş yeri tercihlerinde hangi kriterlere baktıklarını, iş ortamında onları en çok mutlu eden faktörleri mercek altına aldı.

Ev hanımlarına para yardımı yapılıyor mu? Devlet çalışmayan annelere para veriyor mu?

Yardım ödeneklerine dair vatandaşlardan pek çok soru gelmektedir. Özellikle çalışmayan ev hanımları hangi yardımdan yararlanabileceklerini merakla araştırmaktadır. İşte detaylar!

A101’de hangi ütü markaları satılıyor? A101 indirimli ütü fiyatları 31 Ağustos 2022…

Küçük ev aletlerinden biri olan ütü ev hanımlarının en büyük ihtiyaçlarından biri… Sizler için A101’de satılan ütü modellerini ve fiyatlarını listeledik… Peki A101’de hangi ütü marka ve modelleri satılıyor? A101 ütü fiyatları 2022…

Ev hanımı emlak vergisi muafiyeti şartları 2022!

Ev hanımları belli şartlarda emlak vergisi muafiyetinden muaf olabiliyor. Peki, hangi koşullarda vergiden muaf olunur? İşte ev hanımı emlak vergisi muafiyeti şartları...

25 yıl evli kalan ev hanımları dikkat! Emeklilik hayal değil!

Milyonlarca ev hanımı sigortadan emekli olma hayali kuruyor. ev hanımlarının beklediği müjdeyi SGK verdi. Peki ev hanımları hangi şartlarda emekli olabiliyor? İşte detaylar...

Sansaryan Han, hukuki süreç devam ederken ihaleye çıkmamalı! 

İstanbul'daki Sansaryan Han için 28 ocak günü yapılacak olan ihale tartışmalara sebep oldu. Ermeni Patrikhanesi avukatlar binanın Ermeni cemaatine verilmesini istedi...

Sansaryan Han ihaleye çıktı!

Ermeni çocukların okutulması için bağışlanan ve bir dönem emniyet müdürlüğü olarak kullanılan ünlü Sansaryan Han, restorasyon karşılığı yeniden 35 yıllığına kiralama ihalesine çıkarıldı...

Kutlu Sevinç Kayıhan kimdir?

Halen Gebze Teknik Üniversitesi’nde 2013 yılından beri doçent olarak çalışmalarını sürdürmekte olan Kutlu Sevinç Kayıhan kimdir? Kutlu Sevinç Kayıhan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Kutlu Sevinç Kayıhan..

1937 yılında Emniyet Sansaryan Han'a taşınacak!

1937 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bahçekapı'daki meşhur Sansaryan Han'a taşınacakmış. 1935 yılında Vilayet'in kamulaştırdığı tarihi Han'da yapılacak tamirat ve tadilattan sonra Han Emniyet teşkilatını içine alacakmış.

1935 yılında Sansaryan Han Vilayet'in!

1935 yılında devam eden Sansaryan Han davasında Mahkeme, Vilayet lehine karar vermiş. Sirkeci'deki hana Vilayet'in el koymak istemesiyle başlayan davada İkinci Hukuk Mahkemesi ikinci defa Vilayet'in lehine karar vermiş.

1992 yılında Sansaryan Han adliye sarayı olarak kullanılacakmış!

1992 yılında Eminönü'ndeki ünlü Sansaryan Han adliye sarayı olarak kullanılmak üzere Adalet Bakanlığı'na tahsis edilmiş. Mülkiyetinin kime ait olduğu tartışılan tarihi hana üç mahkeme taşınacakmış.

Sansaryan Han'ın iadesi talebine mahkemeden onay çıkmadı!

İstanbul Sirkeci'deki Sansaryan Han'ın iadesi talebine mahkemeden onay çıkmadı. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile patrikhane arasında iki yıldan beri İstanbul 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde süren davada, iade talebi reddedildi...

Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Sansaryan Han için başlattığı hukuk mücadelesini kaybetti!

Patrikhane tarafından hanın iadesi için Maliye Hazinesi’ne açılan davada mahkeme, davanın esastan reddine karar verdi. İstanbul 13’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Patrikhane ile Hazine’nin avukatları katıldı.

Sansaryan Han hangi vakfın Haberi

Sansaryan Han hangi vakfın



Emniyet Müdürlüğü yeni binaya taşınıyor


    İstanbul Emniyet Direktörlüğü Teşkilatı'nın Bahçekapı'daki Sansaryan Han'ına nakledileceğini yazmıştık. Nakil işlerine iki aya kadar başlanması kuvvetle muhtemeldir. Bu müddet zarfında bina dahilinde ve haricinde yapılmakta olan tamirat ve tadilat ikmal edilmiş bulunacaktır.

    Dördüncü Vakıf Han'ın yanında bulunan bu han Polis Müdüriyeti Teşkilatı'nı istiap edebilecektir. Bina dahilinde ayrıca modern tesisat yapılacaktır.


Akşam 28 Teşrinisani (Kasım) 1937



Abdullah Kutalmış...