04 / 05 / 2024

İşte çalışan memnuniyet anketi! Çalışanlar hangi han yakları tercih ediyor? İş değiştirirken nelere bakıyorlar?

İşte çalışan memnuniyet anketi! Çalışanlar hangi han yakları tercih ediyor? İş değiştirirken nelere bakıyorlar?

Eleman.net 7 bin çalışan ile anket düzenleyerek iş yeri tercihlerinde hangi kriterlere baktıklarını, iş ortamında onları en çok mutlu eden faktörleri mercek altına aldı.



Dijital istihdam platformu Eleman.net, çalışan memnuniyet anketinin sonuçlarını açıkladı. 7 bin çalışan ile gerçekleştirilen anketten önemli veriler ortaya çıktı.

İşte çalışan memnuniyet anketi! Çalışanlar hangi han yakları tercih ediyor? İş değiştirirken nelere bakıyorlar?

Eleman.net tarafından düzenlenen ankette, günümüzde çalışan ve iş arayanların iş yeri tercihinde hangi kriterlere baktıkları ve tercihlerini etkileyen faktörler üzerine sorular soruldu. Ankete katılan çalışanlar, iş yeri tercihlerinde  yan haklar konusunda ‘özel sağlık sigortası’ seçeneğini öncelikli olarak tercih ederken, kurum kültürü konusunda ise ‘kariyer olanağı’ seçeneği ön plana çıktı.

KARİYER OLANAĞI İLK SEÇENEK

İstihdam platformu Eleman.net, kurum kültürü konusunda çalışanlara “İş yerinde sizi en çok ne mutlu eder?” sorusunu sordu. Ankete katılanların ilk tercihi yüzde 36,35 ile kariyer imkanı olurken, kariyer imkanı isteyen meslek gruplarının başında ise güvenlik görevlisi, satış danışmanı, şoför, depo elemanı, satış temsilcisi, stajyer, kasiyer, müşteri temsilcisi ve muhasebe elemanı geldi.

TAKDİR EDİLMEK İSTİYORLAR

Ankette yüzde 25,83 ile ‘takdir edilmek’ seçeneği ikinci sırada yer aldı. Takdir edilmeyi arzulayan meslekler arasında ise asistan, çaycı, eleman, kasiyer, operatör, şoför, stajyer, satış danışmanı ve depo elemanı yer alıyor. Ankete katılanların yüzde 25,48’i ise çalışma ortamında iyileştirme isteğinde bulundu. Bu seçeneği işaretleyen meslekler ise; güvenlik görevlisi, şoför, kasiyer, satış danışmanı, depo elemanı, muhasebe elemanı, satış temsilcisi olarak sıralandı. 

Motivasyon etkinlikleri ise ankete katılanların en az ilgi gösterdiği seçenekler arasında yer aldı. Motivasyon etkinliklerini seçen meslekler arasında ise kasiyer, aşçı, ofis elemanı, sekreter, şoför, stajyer satış danışmanı ve depo elemanı yer aldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön