30 / 04 / 2024

Sansaryan Han, hukuki süreç devam ederken ihaleye çıkmamalı! 

Sansaryan Han, hukuki süreç devam ederken ihaleye çıkmamalı! 

İstanbul'daki Sansaryan Han için 28 ocak günü yapılacak olan ihale tartışmalara sebep oldu. Ermeni Patrikhanesi avukatlar binanın Ermeni cemaatine verilmesini istedi...



İstanbul Sirkeci'de yoksul Ermeni çocukların okutulması için bağışlanan, bir dönem İstanbul Adliyesi ve Emniyet Müdürlüğü olarak da kullanılan halk arasında Sansaryan olarak bilinen Sanasaryan Han, restorasyon karşılığı 35 yıllık kiralama ihalesine çıkarıldı.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, 1895'te yaptırılan Sansaryan Han'ın, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyon projesi karşılığında ihale ile kiraya verileceği belirtildi. Ermeni Patrikhanesi avukatları, binanın Ermeni cemaatine verilmesini istedi. Avukatlar, Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarına dikkat çekerek "Hukuki süreç sürerken ihaleye çıkmamalı" şeklinde konuştular.

Sansaryan Han'da “Tabutluk” olarak da bilinen ve Hikmet Kıvılcımlı, Nâzım Hikmet, Ahmed Arif, Ruhi Su, Aziz Nesin, Mihri Belli, Alparslan Türkeş, Nihal Atsız, Deniz Gezmiş gibi hem sol hem de sağ kesimin simge isimlerinin tutuklanıp sorguya çekildiği bir yer de bulunuyor. 

Sansaryan Han daha önce 5 yıldızlı otel olarak işletilmek üzere ihaleye çıktı fakat açılan davalar sebebiyle ihale iptal edilmişti. Hukuki sürecin Vakıflar Genel Müdürlüğü lehine sonuçlanmasının ardından han, Resmi Gazete’de yayımlanan ilanla yeniden ihaleye çıkarılmıştı.

Sansaryan Han ihaleye çıktı!

 

 


Geri Dön