30 / 04 / 2024

sirkeci Sansaryan Han ihalesi

sirkeci Sansaryan Han ihalesi

İstanbul'daki Sansaryan Han için 28 ocak günü yapılacak olan ihale tartışmalara sebep oldu. Ermeni Patrikhanesi avukatlar binanın Ermeni cemaatine verilmesini istedi...

Sansaryan Han ihaleye çıktı!

Ermeni çocukların okutulması için bağışlanan ve bir dönem emniyet müdürlüğü olarak kullanılan ünlü Sansaryan Han, restorasyon karşılığı yeniden 35 yıllığına kiralama ihalesine çıkarıldı...

Sansaryan Han, hukuki süreç devam ederken ihaleye çıkmamalı! 

İstanbul'daki Sansaryan Han için 28 ocak günü yapılacak olan ihale tartışmalara sebep oldu. Ermeni Patrikhanesi avukatlar binanın Ermeni cemaatine verilmesini istedi...

Sansaryan Han ihaleye çıktı!

Ermeni çocukların okutulması için bağışlanan ve bir dönem emniyet müdürlüğü olarak kullanılan ünlü Sansaryan Han, restorasyon karşılığı yeniden 35 yıllığına kiralama ihalesine çıkarıldı...

Liman Han yıkılacak mı?

Sirkeci’nin simge binaları arasında yer alan , yapımı 1907’de tamamlanan Vedat Tek imzalı Liman Han’ın (eski adıyla Mes’adet) yıkılmadan korunması için ‘1. derece koruma’ statüsüne yükseltildi. 

Sirkeci Vlora Han’ın restorasyonuna onay!

İstanbul'un Sirkeci İlçesi'nde bulunan Vlora Han’ın restorasyon projesine onay çıktı. ‘Art Nouveau’ tarzında inşa edilen, tarihi yapı yenilenecek.

Arzul Tekstil İnşaat Malzemeleri İthalat ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Arzul Tekstil İnşaat Malzemeleri İthalat ve İhracat Limited Şirketi, Savaş Arzul tarafından 50 bin TL sermaye ile 8 Ocak'ta Fatih, Hobyar Mahallesi, Emirler Hanı Sokak, Sirkeci Palas Han'da kuruldu.

1937 yılında Emniyet Sansaryan Han'a taşınacak!

1937 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bahçekapı'daki meşhur Sansaryan Han'a taşınacakmış. 1935 yılında Vilayet'in kamulaştırdığı tarihi Han'da yapılacak tamirat ve tadilattan sonra Han Emniyet teşkilatını içine alacakmış.

1935 yılında Sansaryan Han Vilayet'in!

1935 yılında devam eden Sansaryan Han davasında Mahkeme, Vilayet lehine karar vermiş. Sirkeci'deki hana Vilayet'in el koymak istemesiyle başlayan davada İkinci Hukuk Mahkemesi ikinci defa Vilayet'in lehine karar vermiş.

2006 yılında Vakıf Han beş yıldızlı otel olmuş!

2006 yılında Sirkeci'deki tarihi 4. Vakıf Han beş yıldızlı otel olmuş. Mimar Kemalettin Bey tarafından 1911 yılında temeli atılan hanın restorasyon çalışmaları için 30 milyon lira harcanmış.

1992 yılında Sansaryan Han adliye sarayı olarak kullanılacakmış!

1992 yılında Eminönü'ndeki ünlü Sansaryan Han adliye sarayı olarak kullanılmak üzere Adalet Bakanlığı'na tahsis edilmiş. Mülkiyetinin kime ait olduğu tartışılan tarihi hana üç mahkeme taşınacakmış.

İTO 3 işhanını ihaleye çıkardı!

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO), Sirkeci'deki binasına komşu olan üç işhanı ve bir otoparktan oluşan alana turizm, iş merkezi ya da karma proje yapılması için ihale açıldı..

1982 yılında Sirkeci'nin 100 yıllık görünümü değişecekmiş!

1982 yılında Sirkeci'nin 100 yıllık görünümü değişecekmiş. Sirkeci'de İstanbul'un en eski otellerinden biri olan Paris Oteli'nin bulunduğu bin metrekarelik blok, Kastel İnşaat tarafından yıkılarak işhanı yapılmak üzere satın alınmış.

1938 yılında Sirkeci'de Katırcıoğlu Han'da yangın çıkmış!

Sadrazam Gazi Ahmet Muhtar Paşa'nın sahibi olduğu daha sonra oluna intikal eden Katırcıoğlu Han'da 1938 yangın çıkmış. Ticaret merkezi olan Sirkeci'de yangın çıkması korkutmuş ve yangının çıkış sebebini anlayamamışlar.

1936 yılında İstanbul Ticaret Odası, Sirkeci Liman Hanı'nı satın almak istemiş!

1936 yılında İstanbul Ticaret Odası, Sirkeci'de bulunan Mimar Vedat Tek tarafından 1907 yılında yapılan Liman Han'ı satın almak istemiş. Han'ın müzayede de 100 bin lirayı geçeceğini tahmin etmişler.

sirkeci Sansaryan Han ihalesi Haberi

sirkeci Sansaryan Han ihalesi

İstanbul Sirkeci'de yoksul Ermeni çocukların okutulması için bağışlanan, bir dönem İstanbul Adliyesi ve Emniyet Müdürlüğü olarak da kullanılan halk arasında Sansaryan olarak bilinen Sanasaryan Han, restorasyon karşılığı 35 yıllık kiralama ihalesine çıkarıldı.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, 1895'te yaptırılan Sansaryan Han'ın, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyon projesi karşılığında ihale ile kiraya verileceği belirtildi. Ermeni Patrikhanesi avukatları, binanın Ermeni cemaatine verilmesini istedi. Avukatlar, Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarına dikkat çekerek "Hukuki süreç sürerken ihaleye çıkmamalı" şeklinde konuştular.

Sansaryan Han'da “Tabutluk” olarak da bilinen ve Hikmet Kıvılcımlı, Nâzım Hikmet, Ahmed Arif, Ruhi Su, Aziz Nesin, Mihri Belli, Alparslan Türkeş, Nihal Atsız, Deniz Gezmiş gibi hem sol hem de sağ kesimin simge isimlerinin tutuklanıp sorguya çekildiği bir yer de bulunuyor. 

Sansaryan Han daha önce 5 yıldızlı...