06 / 05 / 2024

şantiye şefi ne iş yapar

şantiye şefi ne iş yapar

İlgili yönetmelikte yer alan 5 inci maddenin ikinci fıkrasındaki yapılar hariç, yapı ruhsatına tabi tüm yapılarda şantiye şefi bulundurulması zorunlu oluyor. Peki, şantiye şefi ne iş yapar?

İnşaat firmaları şantiye şefi arayışlarını hızlandırdı!

Firmalar ölümlü kazalardan bu denli tedirgin bir hale gelmişken inşaatların en kilit pozisyonu olan iş güvenliğinden de sorumlu şantiye şefliği için verdikleri ilan sayılarını artırdılar.

Yapı denetiminde yaş sınırı değişti! 75 yaşını dolduran şantiye şefi olamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre, 2024 yılı itibarıyla 75 yaşını dolduran teknik personel, şantiye şefi olamayacak.

Hatay'da depremde 30 kişinin hayatını kaybettiği binanın şantiye şefi tutuklandı: 'Binanın malzemesi kalitesiz'

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 30 kişinin yaşamını yitirdiği Hatay'daki 7 katlı Koray Apartmanı'nın şantiye şefi tutuklandı. İşte detaylar...

Avcılar'da beton kalitesi tartışması: Şantiye şefi öldürüldü!

Avcılar’da Üniversite Mahallesi’nde bir inşaatta, beton kalitesini beğenmeyen şantiye şefi, beton firmasının görevlisi tarafından öldürüldü. Olay Çarşamba günü akşam saatlerinde meydana geldi.

Homend Döküm Stand Mikser Mutfak Şefi en ucuza nerede satılıyor? İşte Homend 17 Mart 2023 fiyat listesi

Çeyiz düzecekler dikkat! Homend Profashion Prof 3003H Döküm Stand Mikser Mutfak Şefi 1300W en ucuza nerede, ne kadara satılıyor sorusunun cevabı bu haberde. İşte detaylar..

Karaca Mikser Muftak Şefi 1600 Watt ne kadara satılıyor, özellikleri neler? İşte Karaca 14 Mart 2023 fiyat listesi

Mutfak şefi ihtiyacı olanlar sizin için Karaca Multicast Chef Döküm Stand Mikser Muftak Şefi'n ne kadara satıldığını ve özelliklerini araştırdık. Bakın mutfak şefi ne kadara satılıyor? 

Şantiye şeflerine ilişkin düzenleme 10 bin kişiye istihdam alanı yaratacak!

32017 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" uyarınca, şantiye şeflerinin aynı zamanda üstlenebilecekleri iş miktarı, işin büyüklüğüne göre düzenlenecek.

Mutfakta şef var! Karaca Mutfak Şefi fiyatları ne kadar? İşte 30 Ağustos 2022 fiyat listesi!

Mutfaklardaki en büyük yardımcılardan biri oarak tanınan mutfak şefleri, tam kıvamında karışımlar hazırlamak ve lezzeti maksimumda tatmayı kolaylaştırıyor. Peki, Karaca Mutfak Şefi fiyatları ne kadar? İşte 30 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Hayalinizdeki eve 126 bin liraya sahip olabilirsiniz! Prefabrik ev fiyatları ne kadar? 25 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Demonte olarak fabrikada üretilen ve şantiye ortamına ihtiyaç duymayan yapılar olarak görülen prefabrik evlerin fiyatları, 126 bin TL'den başlıyor. Peki, 2+1 ve 3+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar? 25 Temmuz 2022 fiyat listesi...

126 bin TL'ye sıfır ev sahibi olabilirsiniz! 2+1 ve 3+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar? 16 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Demonte olarak fabrikada üretilen ve şantiye ortamına gerek duymayan yapılar olan prefabrik evlerin fiyatları, 115 bin TL'den başlıyor. Peki, 2+1 ve 3+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar? 16 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Hayalinizdeki eve 86 bin TL'ye sahip olabilirsiniz! Prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 17 Haziran 2022 fiyat listesi!

Prefabrik evler, uygun maliyetleriyle pek çok vatandaşın dikkatini çekiyor. Demonte olarak fabrika ortamında üretilen, şantiye ortama ihtiyaç yapılar olarak bilinen prefabrik evlerin fiyatları, 86 bin TL'den başlıyor. Peki, prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 17 Haziran 2022 fiyat listesi...

85 bin lirası olanlara sıfır ev müjdesi! 2+1 ve 3+1 Prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 16 Haziran 2022 fiyat listesi!

Prefabrik evler, uygun maliyetleriyle pek çok vatandaşın ilgi odağı oluyor. Demonte olarak fabrika ortamında üretilen, şantiye ortamı gerektirmeyen yapılar olarak bilinen prefabrik evlerin fiyatları, 85 bin TL'den başlıyor. Peki, prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 16 Haziran 2022 fiyat listesi...

Karaca Mutfak Şefi fiyatları ne kadar? İşte 14 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Mutfaklardaki en büyük yardımcılardan biri olan mutfak şefleri, tam kıvamında karışımlar hazırlamak ve lezzeti maksimumda tatmayı kolaylaştırıyor. Peki, Karaca Mutfak Şefi fiyatları ne kadar? İşte 14 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Gaziantep'te inşaat sektörüne indirim geldi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, inşaat sektörüne ilişkin alınan bazı ücretlerde indirim yapılmasına karar verildi. İmar raporu harcı ile GASKİ şantiye aboneliği için belediyeye ödenen ücretlerde yüzde 50, hafriyat giderlerinde ise yüzde 20 indirim yapılacak.

şantiye şefi ne iş yapar Haberi

şantiye şefi ne iş yapar

Şantiye şefi ne iş yapar?

Plân, fen, sanat, sağlık, çevre şartlarına ve standartlara uygun yapı inşa edilmesine yönelik yapım faaliyet ve süreçlerinin takibini sağlamak üzere, yapı müteahhitlerine yetki belgesi numarası verilmesine, kayıtlarının tutulmasına,  mimar veya mühendis unvanlı şantiye şefi çalıştırılması mecburi yapılara, yapım işlerinde görev alan şantiye şeflerine ve yetki belgeli usta çalıştırılmasına ilişkin usul ve esaslar yönetmelik ile açıklanıyor.


Şantiye şefi; yapım işinin konusu, niteliği, büyüklüğü, imalâtın özel ihtisas gerektirip gerektirmediği de gözetilerek belirleniyor. Peki, şantiye şefi ne iş yapar?


Yönetmelikte yer alan 5 inci maddenin ikinci fıkrasındaki yapılar hariç, yapı ruhsatına tabi tüm yapılarda şantiye şefi bulundurulması zorunlu oluyor.


Yapı müteahhidi, bu maddedeki şartları haiz olması halinde şantiye şefliğini üstlenebilir. Bu durumda ayrıca şantiye şefi bulundurma şartı aranmaz.


Şantiye şefi, görev yaptığı...