23 / 12 / 2024

sapanca gölü suyunu hangi şirketler kullanıyor

sapanca gölü suyunu hangi şirketler kullanıyor

Tüpraş, Sapanca Gölü'nden çekilen toplam su miktarının yalnızca yüzde 5'ini kullanmalarına karşın, şirketin sorunun merkezine yerleştirilerek, tek sorumlu olarak eleştiri konusu yapılmasının yanlış olduğunu bildirdi...

Sapanca Lake Villas geliyor! Sapanca Gölü'nün kıyısına 19 villa!

Nexonya imzasıyla hayata geçen Sapanca Lake Villas, kullanıcılarına akıllı villa konsepti sunuyor. Toplam 19 lüks villadan oluşan projenin detayları yatırımcılar tarafından merakla sorgulanıyor. İşte Sapanca Lake Villas projesine dair merak edilenler...

Sapanca Gölü’ndeki kaçak pansiyonlara ceza!

Sapanca Gölü kaçak yapılaşmayla gündeme geldi. Bölgede bulunan kaçak pansiyonlara toplamda 50 bin 700 TL para cezası kesildi.

Sıla 1,5 milyon TL'ye Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı!

Sıla, Kırkpına Tepebaşı mevkiinde, Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı. Ünlü popçu yeni evine 1,5 milyon TL ödedi.

Sapanca Gölü havzası için 100 milyonluk yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sapanca Gölü havzasının korunması amacıyla kurum olarak bugüne kadar 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık ve halen de yapmaya devam ediyoruz." dedi

Sapanca Gölü Koruma Eylem Planı'nda sona gelindi!

Kocaeli İSU ve Sakarya SASKİ genel müdürlükleri tarafından yapılan Sapanca Gölü Eylem Planı son aşamaya geldi. Göl havza koruma eylem planı ve özel hüküm belirleme projesi kapanış toplantısı yapıldı.

Sapanca Gölü havzası kontrol altında!

Sapanca Gölü Havzası Özel Hükümleri Belirleme Toplantısı, Sakarya Sapanca’da yapıldı.Toplantıya katılan Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, “Sapanca Gölü, bölgenin en önemli içmesuyu kaynağıdır'' dedi.

Sapanca Gölü için Başbakanlık genelgesi hazırlanacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Sapanca Gölü'nün daha iyi korunmasına yönelik aldığı kararlar doğrultusunda, çalışmaların daha etkin yürütülmesi için Başbakanlık genelgesi hazırlanacak.

Sapanca Gölü'nde su seviyesi arttı!

SAPANCA Gölü’nde, yılbaşından itibaren bölgedeki fazla kar ve yağmur yağışı nedeniyle su seviyesi yükseldi. Sahildeki yürüyüş yolları su altında kaldı, birçok işyerini de su bastı.

Sapanca suyu göle sığmıyor!

6 ay öncesine kadar neredeyse dibi görünen Sapanca Gölü’nde şimdi her şey tersine döndü. Su kodu maksimum seviyeyi de aşan göl sahil bandındaki yollara taştı.

Sapanca Gölü su seviyesi arttı!

Sapanca Gölü'nün taşması sonucu sahil kenarındaki evlerin bodrum katları ve bahçeleri su altında kaldı. Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan göldeki su seviyesi artmaya devam ediyor.

Sapanca Gölü’nün su seviyesi 3 metre yükseldi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sapanca Gölü’nün suya doyduğunu ve su seviyesinin 3 metre yükseldiğini belirterek, tarım arazilerine zarar vermemesi için gölden su tahliyesi yapıldığını söyledi.

Sapanca Gölü su seviyesi arttı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, " Sapanca Gölü'ndeki kota 30,40 - 30,30'lardaydı. 2 metreye yakın bir kot yüksekliği yaşanıyor" dedi.

Sapanca Gölü'ndeki fazla su tahliye edildi!

KURAKLIĞIN etkisiyle su seviyesindeki tehlikeli düşüşle gündeme gelen Sapanca Gölü’nde, son yağışlarla birlikte su seviesi 32 koda ulaşınca 4 yıl aradan sonra ilk kez Çark Deresi üzerinden su tahliyesi için kapaklar açıldı.

sapanca gölü suyunu hangi şirketler kullanıyor Haberi

sapanca gölü suyunu hangi şirketler kullanıyor


Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, şirketin Körfez Kocaeli'de kurulu bulunan İzmit Rafinerisi'nin Sapanca Gölü'nden su kullanımına ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek üzere 27 Aralık 2013 tarihinde yapılan kurumsal açıklama sonrasında, konunun gerçek dışı iddialarla ele alınmaya devam etmesi nedeniyle tekrar bilgilendirmeye ihtiyaç duyulduğu belirtildi.


Tüpraş'ın Sapanca Gölü'nden su çekiş miktarının geçmiş yıllara göre yüzde 40 oranında azaldığı bildirilen açıklamada, "Nitekim Tüpraş'ın özelleştirilmesinden önce, gölden çekilen su miktarı, 2005 yılında 12,7 Milyon metreküp iken, 2012 yılında 8,2 Milyon metreküp, 2013 yılında ise 7,4 Milyon metreküp ile sınırlı kalmıştır. Günümüzde, gölden çekilen toplam su miktarının yalnızca yüzde 5'inin Tüpraş tarafından kullanılmasına karşın, şirketimizin sorunun merkezine yerleştirilerek, tek sorumlu olarak  eleştiri konusu yapılması yanlıştır" ifadesine yer verildi.


Açıklamada, Tüpraş'ın, Türkiye'nin akaryakıt ve ulusal güvenliğine...