04 / 05 / 2024

Sapanca ormanları inşaat izni

Sapanca ormanları inşaat izni

Sapanca ormanlarındaki inşaat izinlerinin, eski adı Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlatılan imar planlarına uygun olarak verildiği ortaya çıktı.

Sakarya Akçay Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı olarak inşa edilen Akçay Barajı’nın inşaatı tamamlanıyor.

Sapanca Spor Tesisleri'nin kaba inşaatı bitti!

Sapanca Spor Tesisleri'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Sapanca Hacımercan’da inşa edilen tesisin kaba inşaatı tamamlandı.

Kuzey Ormanları İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Ormanları İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Süleyman Alıyev ve Dmıtrı Bochkov ortaklığında kuruldu. 

Danıştay 3. havalimanı inşaatında o raporu bozdu!

Kuzey  Ormanları Savunması, inşaatına devam edilen üçüncü havalimanı projesindeki Eyüp Işıklar Köyü’ndeki “Kumtaşı Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi” ile ilgili İstanbul Valiliği’ne karşı açtığı davayı kazandı.

Sapanca İmam Hatip Lisesi inşaatında sona gelindi!

Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Göl Mahallesi’nde yapımına devam edilen Sapanca İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu inşaatından incelemelerde bulundu.

Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi’nin inşaatı yükseliyor!

Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi’nde devam eden çalışmaları değerlendiren Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, yaptığı açıklamada inşaatın son sürat devam ettiğini söyledi.

Sapanca'da sosyal tesis binası inşaatı sürüyor!

Sapanca ilçesinde kurulan Şehit Astsb. Ömer Halisdemir spor ve sosyal tesisleri inşaatı devam ediyor.

Fatih Ormanı'ndaki inşaat projeleri protesto edildi!

Kuzey Ormanları Savunması ve Diren Fatih Ormanı İnsiyatifi'nin çağrısıyla bir araya gelen çevreciler Fatih Ormanı'nda yapılan taşocakları ve inşaat projelerine karşı İstanbul Maslak'ta bulunan Orman Bölge Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Ormanda inşaat yapılır mı?

Hususi ormanlar ve hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlar yönetmeliği 4 Mayıs 2016 tarihinde 29702 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, ormanda inşaat yapılır mı?

Sapanca ormanlarındaki inşaat iznini kim verdi?

Sapanca ormanlarındaki inşaat izinlerinin, eski adı Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlatılan imar planlarına uygun olarak verildiği ortaya çıktı.

Guedelon Şatosu'nun inşaatı Haziran 2025'te bitecek!

Guedelon Şatosu, şaraplarıyla ünlü Bourgogne bölgesinde, ormanların ortasında. 13'üncü yüzyıl şatosu, o günün koşullarıyla inşa ediliyor. 16 yıldır süren inşaat Haziran 2025'te bitecek. Guedelon Şatosu inşasını yılda 300 bin kişi ziyaret ediyor...

Aykut Kocaman'ın ev inşaatı kaçak olduğundan mühürlendi!

Aykut Kocaman'ın, Sapanca Gölü kenarında yapımına başladığı ev inşaatı, kaçak olduğu gerekçesiyle Sapanca Belediyesi tarafından mühürlendi

Güral Sapanca Wellness Park ' da inşaat dünyası buluştu!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Toplantısı inşaatçılığı meslek edinmiş firmaların üst düzey yöneticilerinin katılımıyla 20 Mayıs tarihinde, Kütahya Seramik sponsorluğunda Türkiye 'nin ilk wellness oteli olan Güral Sapanca Wellness Park

Sapanca ormanları inşaat izni Haberi

Sapanca ormanları inşaat izni

Sapanca ormanlarındaki yapılaşmanın önünü, eski adı Çevre ve Orman Bakanlığı olan, bakanlığa bağlı Bayındırlık ve iskan Müdürlüğü tarafından hazırlanan imar planlarının açtığı ortaya çıktı. Sapanca'da Büyükşehir Belediyesi defalarca imar düzenlemesi yapmasına rağmen orman katliamına izin veren bu planlara dokunulmadı. 


27 BİN 500 DÖNÜM ARAZİ

Yetki devri nedeniyle sorumluluk alanı Sapanca Belediyesi'ne geçen ilgili plan şartları dahilinde bugüne kadar tam 27 bin 500 dönümlük alanda konut, sosyal tesis ve otel inşaat izni verildi. 2014 ve 2015 yılları içinde 302 adet villa için inşaat ruhsatı verilen bölgede şu anda 5 yıldızlı bir otel inşaatı sürerken 3 otelle ilgili de proje hazırlıkları sürüyor. 

Sapanca da orman içinde tam 27 bin 500 dönüm alan imara açık. Buralarda yeşil örtü yerini yavaş yavaş beton yığınlarına bırakıyor. Otel...