29 / 07 / 2024

Saraybosna Başçarşı yenileme

Saraybosna Başçarşı yenileme

Bosna Hersek’ijn başkenti Saraybosna’daki 500 yıllık tarihi Başçarşı, yenilenen yüzüyle vatandaşların hizmetine açıldı. Açılış öncesi Bursa’dan gelen semazenler Başçarşı Meydanı’nda sema gösterisi düzenledi.

Uzunçarşı Yenileme Projesi 2. Etap'ın ihalesi yapıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Uzunçarşı Yenileme Projesi’nde 2.etap yapım işi ihalesi tamamlandı.

Sakarya Uzunçarşı Yenileme Projesi’nde 2. etap başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Uzunçarşı Yenileme Projesi’nde 2. etap çalışmaları için 25 Ocak Çarşamba günü ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

Tarihi Uzunçarşı Yenileme projesinin ilk etabında sona gelindi!

'Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi' kapsamında başlatılan çalışmalarda ilk etapta sona gelindi. Binaların üst katları projeye uygun hale getirilirken, işletmelerin katları projeye göre düzenlenecek.

Saraybosna Başçarşı Meydanı yenilendi!

Bosna Hersek’ijn başkenti Saraybosna’daki 500 yıllık tarihi Başçarşı, yenilenen yüzüyle vatandaşların hizmetine açıldı. Açılış öncesi Bursa’dan gelen semazenler Başçarşı Meydanı’nda sema gösterisi düzenledi.

Uzun Çarşı Yenileme Projesi'nde 3 katlı ruhsatlı yapılara dokunulmayacak!

Büyükşehir Meclis Toplantısı sonrası gazetemize konuşan Başkan Toçoğlu, Uzun Çarşı Yenileme Projesi’nde yer alan ruhsatlı 3 katlı binaların akıbetine dönük çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Uzun Çarşı Yenileme Projesi için ilk kazma vuruluyor!

Uzun Çarşı Yenileme Projesi’nde yapım ihalesini kazanan yüklenici firma yetkilileri ile bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Hedefimiz; en kısa sürede projeyi tamamlamak" dedi

Uzun Çarşı Yenileme projesinde son durum ne?

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Uzun Çarşı Yenileme Projesi’ni görüşmek üzere Mimar Dr. Sinan Genim ile bir araya gelen Başkan Toçoğlu, Genim’e proje ile ilgili bilgiler verdi.

Uzun Çarşı Yenileme projesi ihalesine 3 teklif!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Sakarya Uzun Çarşı Yenileme Projesi’nde 1. etap yapım ihalesi gerçekleştirildi, ihalenin komisyon başkanlığını Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Recep Ören üstlendi

Uzunçarşı Yenileme Projesi ihalesi 25 Kasım'da!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı açıklamada “25 Kasım Çarşamba günü Uzunçarşı Yenileme Projesi’nin 1. etabı için yapım ihalesine çıkıyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Saraybosna Başçarşı Meydanı yenileniyor!

Bosna Hersek’te, Saraybosna Başçarşı Meydanı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Stari Grad ve Osmangazi Belediyeleri işbirliğinde yenileniyor.

Kapalıçarşı Yenileme Avan ve Uygulama Projesi onaylandı!

Dünyanın en büyük restorasyonu olacak Kapalıçarşı Yenileme Avan ve Uygulama Projesi onaylandı. 3 etap halinde gerçekleştirilecek olan çalışmada 3.150 dükkan baştan aşağı yenilenecek.

Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi'nde imara aykırı binalar yıkılacak!

Kasım Meclis Toplantısı’nda Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi’ni hayata geçirmek için meclis üyelerinden yetki alan Başkan Toçoğlu, “Esnafımızın endişelerini anlıyoruz. Bu endişeleri en aza indirecek şekilde çok açık bir çalışma gerçekleştireceğiz” dedi.

Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi hayata geçiriliyor!

Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi’ni hayata geçirmek için meclis üyelerinden yetki alan Başkan Toçoğlu, “Esnafımızın endişelerini anlıyoruz. İnşallah bu endişeleri en aza indirecek şekilde çok açık ve çok şeffaf bir çalışma gerçekleştireceğiz” dedi.

Saraybosna Başçarşı yenileme Haberi

Saraybosna Başçarşı yenileme


Bosna Hersek’ijn başkenti Saraybosna’daki 500 yıllık tarihi Başçarşı, yenilenen yüzüyle vatandaşların hizmetine açıldı. Açılış öncesi Bursa’dan gelen semazenler Başçarşı Meydanı’nda sema gösterisi düzenledi. Tarihi çarşının açılışı dolayısıyla düzenlenen görkemli törene Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, Stari Grad Belediyesi’nden yetkililer ve birçok vatandaş katıldı. Osmangazi Belediyesi’nin katkılarıyla yürütülen yenileme çalışmaları kapsamında meydandaki zemin doğal taş kaplandı, kaldırımlar güçlendirilerek yenilendi. Yeni led aydınlatma sistemi  ile çarşı ışıl ışıl hale getirilirken,  cadde üzerindeki mobilyalar da tamamen değiştirilerek çarşıya modern bir görünüm kazandırıldı.


‘Başçarşı Meydanı Çevre Düzenleme Projesi’nin tamamlanması dolayısıyla Bursa’dan Saraybosna’ya giden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yapılan çalışmaları inceledi ve kardeş belediye Stari Grad’ı ziyaret etti. Başçarşı Camii...