27 / 07 / 2024

Saraybosna teleferik

Saraybosna teleferik

Saraybosna'da ilk kez 1959 yılında kullanılmaya başlanan ancak Bosna Savaşı sırasında tamamen zarar gören teleferik yeniden vatandaşların kullanımına sunulacak.

Saraybosna'nın teleferiği yeniden kullanılacak!

Saraybosna'da ilk kez 1959 yılında kullanılmaya başlanan ancak Bosna Savaşı sırasında tamamen zarar gören teleferik yeniden vatandaşların kullanımına sunulacak.

Ortahisar Boztepe Teleferik imar planı askıya çıktı!

Trabzon Ortahisar Boztepe Mahallesi Teleferik Tesisi (Üst İstasyon) ve güzergahının bir kısmı ile Kanuni Bulvarı I. Etabına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği bugün askıya çıktı.

2000 yılında Haliç'ten Piyer Loti'ye teleferik!

2000 yılında Eyüp Belediyesi, Haliç kıyısından Piyer Loti tepesine yolcu taşıyacak teleferik için kolları sıvamış. Eyüp Cami'nin arkasından Piyer Loti'ye yerleştirilecek teleferik 145 milyar liraya mal olacakmış.

Manisa Teleferik projesi turizmi canlandıracak!

Manisa'da teleferik ihalesini alan firmaya yer teslimi yapılması kentte heyecan yarattı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Teleferik, Manisa turizmine önemli katkı sağlayacak" dedi.

Ankara Altındağ'a metro ve teleferik geliyor!

Ankara'da bir gün içinde 6 ilçedeki binlerce kişiye miting yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu Altındağ'daki Siteler esnafına metro, teleferik, showroom ve AR-GE merkezi müjdesi verdi.

Spil Dağı teleferik ve otel projesinde son durum ne?

Manisa’da Spil Dağı’na yapılacak olan 100 Milyon Liralık teleferik ve oteller projesinin yer teslimi yapıldı. Proje kapsamında Spil Dağı’na 5 buçuk kilometre uzunluğunda teleferik, iki adet otel ve spor kompleksi yapılacak.

Manisa'da teleferik için yer teslimi yapıldı!

Manisa Spil Dağı Milli Parkı'na yapılacak olan 5,5 kilometre uzunluğundaki teleferik hattı ve diğer tesisler için yüklenici firmaya törenle yer teslimi yapıldı. İşte ayrıntılar...

Balçova Teleferik Tesisleri hizmete açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova Teleferik Tesisleri’nin hizmete açılması için son işlemleri de tamamlamak üzere. İzmir’in yeni teleferiği, uluslararası sertifikasyon kuruluşlarının incelemelerinden sonra yeniden hizmet vermeye başlayacak.

Saraybosna Aleksa Şantiç İlköğretim Okulu açıldı!

TİKA projeleri toplu açılış töreni yapıldı. Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, TİKA tarafından restore edilen Aleksa Şantiç İlköğretim Okulu düzenlenen törenle açıldı.

Karadeniz Yeşil Yol hattına teleferik geliyor!

Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayan, 40 yeni turizm noktası oluşturan 'Yeşil Yol'a teleferik yapılacak ve yeni bir turizm potansiyeli oluşturulacak.

Şentepe-Yenimahalle teleferik hattı açılış töreni yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi’nce yapımı gerçekleştirilen ve toplam uzunluğu 3 bin 257 metre olan Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından açıldı.

Şentepe Yenimahalle Teleferik hattı hizmete açıldı!

“Toplu taşımada bir ilk Ankara’da teleferik” sloganları arasında coşkulu kalabalığa hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattının ücretsiz olarak hizmet vereceğini söyledi.

Saraybosna İsa Bey Hamamı açılışı yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna’da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen İsa Bey İshakoviç Hamamı ile TİKA tarafından restore edilen Hünkâr Camisi’ni hizmete açtı.

Saraybosna teleferik Haberi

Saraybosna teleferik

Saraybosna'da ilk kez 1959 yılında kullanılmaya başlanan ancak Bosna Savaşı sırasında tamamen zarar gören teleferik yeniden vatandaşların kullanımına sunulacak.  Şehir merkezi ile Trebevic Dağı arasında hizmet verecek yeni teleferiğin "panoramik gondol" isimli ilk kabini, Vijecnica Kütüphanesi  düzenlenen törenle kamuoyuna...