05 / 05 / 2024

sardes ören yerinin modernizasyon çalışmaları ne zaman başlayacak

sardes ören yerinin modernizasyon çalışmaları ne zaman başlayacak

Manisa Salihli Turizm Derneği Başkanı Mustafa Uçar, Sardes Ören Yeri’nin modernizasyonu ve gişelerinin işletimi ihalesini, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin kazandığı beliterek, "Sardes, hak ettiği konuma bir adım daha yaklaştı" dedi....

İBB, Tuzla Hali’ndeki 244 iş yerinin kiralanma ve satışına onay verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Tuzla'da yapımı süren ve yaş sebze ve meyve halindeki 244 iş yerinin kiralanması veya satılmasına oy çokluğu ile onay verdiğini duyurdu. 

Sur'da zarar gören 3 bin iş yeri yeniden açılıyor!

Terörden zarar gören Diyarbakır'ın Sur ilçesinde inşaatı tamamlanan 3 bin iş yerinin açılışı ile bin 500 geleneksel Diyarbakır evinin temel atma töreni gerçekleştiriliyor.

Şanlıurfa Göbeklitepe'nin üzeri çatıyla örtülüyor!

Şanlıurfa’da ‘Tarihin sıfır noktası’ olarak nitelendirilen, Göbeklitepe'nin üzeri çatıyla örtülecek, ören yerinin Eylül ayında hizmete açılması planlanıyor.

Turizm Bakanlığı 376 müze ve ören yerini 5 yıllığına kiraya veriyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 376 müze ve ören yerinin gişelerini 5 yıllığına kiralıyor. Tahmini bedeli 1.2 milyar TL. İkinci bir ihaleyle de 181 müze ve ören yerinde bulunan satış ve ticari alanlar ile 5 geleneksel el sanatları (GES) mağazası 10 yıllığına kiraya verilecek.

Güngören Merter'de icradan 7.7 milyon TL'ye satılık işyeri!

Bakırköy 18. İcra Dairesi, Güngören Merter'de bulunan 7 katlı işyerini satışa çıkardı. Brüt inşaatı 4 bin 300 metrekare olan işyerinin toplam satış bedeli 7 milyon 794 bin TL olarak belirlendi.

Bu yıl 17 müze açılacak!

Bakan Avcı, Antalya'nın Demre ilçesinde Likya Uygarlıkları Müzesi'nin açılışına katıldı. Avcı, müzenin bulunduğu ören yerinin girişinde eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından karşılandı.

Tokat Sulusaray ilçesi Sebastapolis Antik Kenti için taşınacak!

Tokat'ta Sebastapolis Antik Kenti üzerinde kurulu olan Sulusaray ilçesinin, ören yerinin gün yüzüne çıkarılması için başka yere taşınması planlanıyor.

Sebastapolis Antik Kenti için Tokat Sulusaray ilçesi taşınacak!

Tokat'ta Sebastapolis Antik Kenti üzerinde kurulu bulunan ve merkez nüfusu 3 bin 500 olan Sulusaray ilçesinin, ören yerinin gün yüzüne çıkarılması için başka yere taşınması planlanıyor.

Tokat'taki Sebastapolis Antik Kenti için ilçe taşınacak!

Tokat'ta Sebastapolis Antik Kenti üzerinde kurulu bulunan ve merkez nüfusu 3 bin 500 olan Sulusaray ilçesinin, ören yerinin gün yüzüne çıkarılması için başka yere taşınması planlanıyor.

Tokat Sebastapolis Antik Kenti için Sulusaray'ı taşıyorlar!

Tokat'taki Sebastapolis Antik Kenti'nin gün yüzüne çıkarılması için ören yerinin üzerinde kurulu Sulusaray ilçesinin başka yere taşınması planlandı. İlçedeki evler aşama aşama kamulaştırılıyor.

Bergama Bazilika ziyaretçi sayısı yüzde 298 arttı!

2014'de "UNESCO Dünya Mirası Listesi"ne giren Bergama'daki 1 müze ve 3 ören yerinin ziyaretçi sayısı ise büyük artış gösterdi. Bergama'daki Bazilika yüzde 298'lik oranla ziyaretçi sayısını en fazla artıran örenyeri oldu.

Pamukkale ören yerleri içerisinde birinci oldu!

Başaran Ulusoy "TÜRSAB Müze Girişimleri, uluslararası tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları, tecrübeli personeli ile Pamukkale ören yerinin, ören yerleri arasında ilk sırada yer almasını sağlamıştır" dedi.

Kayaköy, kültür turizmi ile kazandırılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, geçmişi MÖ 3000 'li yıllara uzanan ve antik dönemlerde "Karmylassos' olarak bilinen Kayaköy Ören yerinin kültürr turizmine kazandırması için çalışma yürütülüyor.

sardes ören yerinin modernizasyon çalışmaları ne zaman başlayacak Haberi

sardes ören yerinin modernizasyon çalışmaları ne zaman başlayacak


Uçar AA muhabirine yaptığı açıklamada Sardes’in UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girdiğini hatırlatarak, ören yerinin modernizasyonu ve gişelerinin işletimi ihalesini TÜRSAB'ın kazanmasıyla Sardes’in artık daha güçlü bir şekilde tanıtılacağını ifade etti.


Uçar, şunları kaydetti:


“Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2010 yılında açmış olduğu 49 müze ve ören yerinin modernizasyonu konulu ihaleyi kazanan TÜRSAB, Bakanlığın 2013 yılı ekim ayında 2. aşama olarak ihaleye çıkardığı 105 müze ve ören yerinin modernizasyonu ihalesini de kazandı. İhalede yer alan 105 ören yeri içerisinde Sardes Ören Yeri de yer alıyor.


Bizim arzu ettiğimiz ve beklediğimiz sonucun ortaya çıkması sevindirici olmuştur. Artık Sardes ören yeri daha güçlü bir şekilde tanıtılacak ve dolayısı ile Salihli'nin turizm ile kalkınması hız kazanacaktır. Sardes, hak ettiği konuma bir adım daha yaklaştı. Dernek olarak...